Snacka med Leman

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

15 kommentarer

Conta • 21 april, 2017 at 05:22

Har svårt se någon större uppsida på Donovan.tyckte inte han utvecklades så mycket denna säsongen.mycket drällande med puck i egen zon och i offensiv zon ständiga skott utanför målet.Sigalet har även han väldigt mycket att bevisa .nej backsidan ser svag ut .behövs en toppback.

Svara
EDWARD 51 • 22 april, 2017 at 03:33

Conta, jag tycker verkligen om Dina kommentarer för det är alltid full fräs på dem!
Men lite orättvis är Du nog allt om Donovans#ständiga skott utanför målet# Jag har inte räknat dem, men en hel del har faktiskt också olyckligtvis träffat stålet med, vad jag nu vill minnas.

Svara
Henrik Leman • 24 april, 2017 at 05:40

Som jag skrev, tror nog Frölunda är villigt att titta på backsidan. Men visst kommer Donovan vara bättre nästa säsong. Tror ett år på honom kan göra mycket.

Svara
Matte • 21 april, 2017 at 05:26

Tack för infon HL
Klart att de utvecklingsbara blir bättre :). Där har VF sin styrka, men de äldre och dyrare Sigalet och Donovan matchar inte. Men vi kan alltid hoppas på att jag har fel – – har dock väntat en hel säsong på mogenheten hos de äldre men den har bara skymtat då och då – det är inte SHL mässigt (i något lag).
Saknade faktiskt ytterliggare en back som jag tror på från Modo Jakob S. Vet Du mer om honom?
Men jag tänkte titta ikväll på konorna (både Victor, Carl och Rasmus).
Är det något vi på bloggen kan hjälpa till för Din skull mot GT/Expressen -så är det bra att Du informerar om det. Många tycker den här bloggen är väldigt bra.

Svara
Henrik Leman • 24 april, 2017 at 05:41

Fortsätta läsa, tipsa andra – så blir jag glad. 🙂 Vad gäller den här Stenqvist är han väl tänkt för utlåning någonstans.

Svara
Philip Lindberg • 21 april, 2017 at 09:20

Om Donovan kommer upp 3 steg är han nästan en SHL-mässig back! Sigalet har mer att bevisa. Vad tror du dessa herrar har i lön? Backbesättningen ser på tok för tunn ut och saknar spelare som kan städa framför eget mål från match 1 på säsongen. Dock spännande att se Nyberg, Gunnarsson, Dahlin och Westerlund med en säsong till under bältet. Hellre att VF satsar på dem och byter ut Donovan och Sigalet. Sigalet var inte usel över lag men heller inte värd sina pengar. Donovan var oavsett vad du skriver i min värld underkänd och stundtals riktigt usel. Nästan som gamle dräll-Bäckman som spelade fast sig, vänder om, och slår passningarna för nära skridskorna så VF inte kan vända med fart. Nörstebö, Donovan = uthälld GT
Sigalet = 2 GT’s

En toppback i PP och en toppback i BP behövs här!

Svara
Henrik Leman • 24 april, 2017 at 05:43

Tycker du är för kritisk, Donovan spelade absolut upp sig, hamnade i gamla synder i en del matcher på slutet, men har absolut kapacitet att vara en toppback. Men en säsongs rutin kan han vara det. Behöver vara det. Mer tveksam till Sigalet i så fall.

Svara
Philip Lindberg • 24 april, 2017 at 11:05

Ja, jag kan ju under min supporterstämpel vara just det. Även fast jag gillar bra hockey mer än Frölunda oavsett vem som spelar den. Som importspelare höll han inte måttet och ser inte potentialen i hans utveckling som någon ledande back. Han saknar kreativiteten, drar ner tempot i ett lag som vill spela i högt tempo etc. samt har ett högst tveksamt passningsspel. Att gång på gång spela fast sig och göra det svårt, ibland helt nonchalant spela en passning bakom ryggen på egen blå det håller inte. På vad bygger du påståendet att han kan vara en toppback i SHL? En känsla? För det är just det som det är…en chansning med låg sannolikhet.
Men det är ju skönt att man kan tycka olika.

Man kanske kan plocka in Niklas Hansson från HV, han får ju ingen istid där. Hellre honom som offensiv kraft än Donovan.

Almqvist var det ju redan snack om.

Ilari Melart gjorde ändå 16 poäng samt är en fysisk kraft. Det hade ju kunnat lösa två problem i ett.

När jag går igenom övriga lags backbesättning inför nästa säsong är det faktiskt ingen som skrämmer särskilt mycket än. Hoppas det landar något gott inför nästa säsong i Frölunda men även i de andra lagen så SHL blir ännu roligare att titta på.

Svara
Henrik Leman • 25 april, 2017 at 11:44

Jag tycker att Donovan stundtals visade att han absolut har kreativitet och passningsspel, bara att det tog väldigt lång tid för honom att hitta rätt i balansen när han skulle gå från safety first till Rönnbergs vårda puck-hockey. Att det finns något där – tveklöst. Om det är givet att han står ut nästa säsong – inte alls. Men han börjar längre fram, och jag kan se poängen med att förlänga snarare än att ta hit en ny som måste genomgå samma process.

Svara
Philip Lindberg • 25 april, 2017 at 02:37

Som sagt, härligt att man kan uppfatta saker olika och dessutom tycka olika.
För mig kunde han varken vårda pucken eller spela safety-first när det krävdes. Jag hade hellre satsat på en svensk stabil SHL-back med landslagspotential men klart att det är en bristvara. Det är synd att inte lönerna är offentliga som i NHL då jag är nyfiken på om han ligger på import-topp-nivå eller mer i mitten. Med lägre lön är det ju en helt ok signing men har han uppåt 200 000 i månaden är det ju katastrof. Om man leker med tanken att plocka in någon back. Vem hade du velat se?

Svara
Hasse • 22 april, 2017 at 03:12

Hej Leman. Har tidigare sagt att jag är orolig för backbesättningen och är det fortfarande. Men om vi ska försöka kolla lite positivt på det. Visst finns det stor utvecklingspotential. Dahlin kommer blir bättre, Nyberg va bra redan denna säsong, nörstebö va helt okej och kan säkert ta steg, donovan spelade upp sig efter jul men kom fortfarande inte upp i den nivå man hoppats ( dock så tror jag att Frölundas spelsätt att vårda puck och hela tiden va konstruktiv va nått nytt för honom. Och jag tänker direkt på fantenberg som hade ruskigt svårt första året i klubben för att sedan växa ut till en gigant, så visst kan det hända saker), Almqvist kommer vara stabil, och sigalet visade stundtals vilken general han kan vara men det som oroar här är att det va det rejäla spelet framför kassen som främst saknades och det ska han lösa oavsett spelsystem.

Nåt som jag nästan vågar lova kommer bli bättre är PP, särskilt om Wellman skulle bli kvar, då kan det bli ruggigt! Känn bara på detta:

PP1
Lasch-Joel-Olofsson-Dahlin-Wellman(Friberg?)

PP2
Westerholm-Westerholm-Almqvist-Bergenheim(Lias-Friberg-Grundström-hjalle)

Här känns som att man kan få ihop 2 riktigt vassa PP även om något mer namn försvinner fram till nästa säsong. För detta ska jämföras med ett PP2 i år som i ärlighetens namn knappt om in i anfallszon oftast och knappt något mål efter jul?

PP1 kommer bli vassare igen tror jag då lasch åter igen kommer göra Joel till ett hot precis som senast han va här.

Va tror ni andra?

Svara
Mike • 22 april, 2017 at 04:41

Det är ju en väldigt osäker väg att vandra, om man förväntar sig att Donovan skall utvecklas såpass mycket att han ens blir SHL-mässig. Att man behåller Donovan är i min mening fel av två orsaker.

1) Frölunda vill ha mycket puck, behålla pucken inom laget. Donovan är inte tillräckligt pucksäker. Överskattar sin egen förmåga och tar ofta felbeslut. Både defensivt, och offensivt. Är tvärtemot vad en back borde vara, dvs ett hot i egen zon, och ett obefintligt hot i anfallszon.

2) Har inte utvecklats tillräckligt för att ges ett andra år. Har helt enkelt varit för dålig. Det spelar ingen roll att man vill ha kontinuitet, det måste åtminstone finnas en uppsida i antingen offensiven eller defensiven. Donovan har ingetdera.

Nu kan Sjöström & co. mycket mer hockey än vad jag kan, så vi får väl se hur detta blir. Jag är dock ytterst tveksam.

Svara
Matte • 22 april, 2017 at 06:44

Mike – bra skrivet. Tycker Du har många bra kommentarer – så nog kan Du massor. Är själv kanske lite för negativ men blir det slutspel med det vi vet idag så är jag iallafall positivt överraskad. Nog rätt av Grauers att inte räkna med intäkter i ett slutspel.

Svara
Mike • 23 april, 2017 at 04:46

Tack Matte, det var snällt sagt. Det verkar ju vara rätt så många som är av samma åsikt, så lite koll kanske man har. Var väl därför man blev så förvånad när Frölunda förlängde med ett år.

Svara
Conta • 22 april, 2017 at 10:58

Tack Edward51.ja lite orättvist mot Donovan kanske.har ju varit en del stolp och ribbträffar men väldigt mycket skott utanför.levererar alldeles för lite offensivt och i egen zon så är han mycket osäker och dräller med pucken för mycket.

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MEST LÄST - SPORTEXPRESSEN.SE
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: