Snacka med Leman

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

14 kommentarer

Daniel Dib • 20 mars, 2017 at 09:12

Tror absolut inte att domarna eller de i situationsrummet/DN har några agendor. Dock tycker jag väl inte att Seans tilltag var mycket värre än den här. Det är ju en bedömning som görs och självklart kommer man inte alltid hålla med om de beslut som tas.

Generellt tyckte jag att domarna tillät för mycket gruff igår. Det blir löjligt när man ska åka och brottas och ”facewasha” efter varenda avblåsning. Speciellt i de lägen där målvakten i god tid blockerat pucken innan motståndarens spelare kommer in på mål. Det beteendet bör man börja visa ut för enligt min mening.

Tycker det var riktigt osportsligt av eleganten Jocke Lindström att åka och håna Gustafsson efter målet. Man förväntar sig mer av en sån spelare… Men han har väl också adrenalin och slutspelskänslor. Tycker dock SAIK borde ha haft en extra tvåa i den situationen då det är de som är ”instigator” i det fallet. Det är ju därför JG lackar eftersom JL åker och hånar honom.

SAIK kan nog se fram emot ett varmt välkomnande inför 10k+ besökare i Scandinavium.

Mycket oviss serie det här. Håller sig VF från utvisningsbåset kan det gå bra. Det är Jocke L och SAIKs PP som är de största hoten, Frölunda har en större bredd, dock frågetecken på avsluten.

Svara
Kenta • 20 mars, 2017 at 02:07

Jaaa, vilket grymt hån när han just har gjort mål och jublar framför kassen ( där han just gjort sitt mål ) Är Gustafsson så lättkränkt borde han kanske sluta med hockey börja jobba hos Fi.

Svara
Daniel Dib • 20 mars, 2017 at 04:09

Det är normalt att åka och jubla efter ett mål men att ta sikte mot målvakten och göra rätt framför honom är att håna.

Om du inte kan föra en diskussion på högre nivå än det här är det nog bäst att du kryper tillbaks till de forum du kom ifrån 🙂

Svara
Micael Lundmark • 20 mars, 2017 at 06:16

Tycker inte alls att Joakim åkte avsiktligt fram emot målvakten för att jubla, tycker flera gånger att de som håller både på Skellefteå och Frölunda är ganska griniga, det är slutspel och då ska känslor fram, matcherna betyder så mycket

Svara
Daniel Andersson • 20 mars, 2017 at 09:22

Det här har vi ju redan en lösning på. Mikrofon på domarna alla matcher. Släpp mer ljud ifrån dom. Intervjua domare innan och efter match om bra och dåligt. Disciplinnämden kan lik en presskonferens ge sin dom samt en förklaring hur dom tolkar det som händer och vad regelboken säger. Det ska vara mer öppet. Annars startar spekulationer som lätt hejas på.

Svara
lgk • 20 mars, 2017 at 09:23

1. Pinsamt att se tuppfäktningarna efter VARJE avblåsning vid målen. SAIK mest intresserade av detta eftersom de INTE gillar att spela 5/5 mot Frölunda. 2 Denna skit tog NHL bort för 3 år sedan. DEN publiken ser gärna en rejäl fight men inte idiotin som såväl GT:s som GP:s reportrar definierar som löjliga. Den tid som eventuellt ”stjäls” av videobedömningar är INGET jämfört med tiden för allt småbråk, SOM ÄNDÅ INTE BEIVRAS. 3. I NHL: Den som startar bråk efter avblåsning får en ”tvåa” om den attackerade svarar får den en likadan SAMTIDIGT som ”instigatorn” får en extra tvåa. Tredje man åker direkt. Tror faktiskt vi har samma regelbok i Sverige. Innan Sigalet åkte ut i andra perioden ägde ETT STORT ANTAL sådana – just beskrivna – sekvenser rum. Utan åtgärd. 4. Dessa tuppfäktningar kommer INTE fortsätta framöver. Det var precis samma skit förra året i de två första matcherna. Det är matchledarnas uppgift att följa reglerna och om de väljer att göra det från början så får vi den hockeyn vi villl ha. All energi används då under spelsekvenserna inte mellan dem! Även om CMore tycker det visar på ”en enorm slutspelshetta”

Svara
Henrik Leman • 20 mars, 2017 at 03:37

Bra där!

Svara
Ingemar Bernthsson • 20 mars, 2017 at 09:57

Bra Leman! Denna gång håller jag med dej i det mesta. Måste säga att även om jag inte alltid håller med i det du skriver så tycker jag att det är kanon att du skriver. Det är helt enkelt intressant att diskutera hockey! Men du, är du inte less på allt tjafs? Jag tycker att det tar fokus och tid allt detta tjafsande från frustrerade ledare och spelare. Sen ska domarna åka runt till alla och förklara varför de dömde för tripping och berätta att då får man böta 2 minuter.. Milde tid. Spara samtalen till viktigare saker. Ibland är det befogat, men för det mesta blir det för mycket samtal och för lite hockey… tycker jag…

Svara
Ingemar Bernthsson • 20 mars, 2017 at 09:59

För övrigt älskar jag Cmoore och gubbgänget i studion. Kunniga, heta, roliga provocerande och avväpnande. BRA!!

Svara
Conta • 20 mars, 2017 at 11:54

Jag tycker ändå de hänt för mycket underliga domarbeslut denna säsong.ta tex när Frölunda spelade borta mot Färjestad innan jul.Färjestad drabbades inte av en enda 2 minuters utvisning under ordinare 60minmatchtid.Trots att dom i fbk hakade och sladhade rejält.och domarna var mänskliga! Och missade att blåsa för det.men lyckades hitta flera Frölunda utvisningar.jag tycker nog att man blir jävligt misstänksam mot domarna då helt naturligt.

Svara
Mattias Larsson • 20 mars, 2017 at 12:48

Att det ens ska behöva skrivas… Men du gör det väldigt bra, så klart.
Jag ska väl inte påstå annat än att jag som supporter också blir arg på domare när dessa gör fel, absolut. Precis som jag kan bli arg på dålig mottagning, bilister som inte blinkar eller den j*vla stereon i bilen som knappt kan läsa skivan när jag vill fortsätta med ljudboken. Men det betyder ju inte att jag samtidigt tror att Pioneer har nån dold agenda, att de medvetet ser till att jag drabbas av en dålig produkt. Kom igen!
Hockey är som så mycket annat bedömning. En del kör Volvo, röstar på C och älskar sushi. Helt okej. Jag gör det inte, men helt okej. Tänk om fler kunde kliva ur den enögda bubblan och se att myntet har två sidor. Det är väl fantastiskt att vi utifrån olika bakgrund kan se olika på saker – det kan ju faktiskt utnyttjas till att göra världen till en bättre plats. Eller sämre. Vi väljer.
Väldigt viktigt poäng det där med att domarna bara frågas ut efter missar. Tänk om de likt en spelare som blivit tvåmålsskytt kunde lyftas fram. Intervjuas och berömmas. Hur många hade stått ut på sitt jobb om man aldrig får en klapp på axeln när man gör något bra, men hela tiden får skit när man, iaf enligt vissa, gjort ett misstag.
Sen är det ju som du skriver, som jag också var inne på häromdan – man får bestämma sig: Tycker man att domarna är kassa beror det väl på att man tycker de gör fel, att man vill att det ska vara rätt – och då borde man väl gilla systemet med nämnd och situationsrum som kan rätt till det. Och gillar man inte det systemet får man väl acceptera att det kommer fattas fler felaktiga beslut. Sen menar jag inte att domarna ska komma undan med vad som helst, givetvis ska de kunna granskas – men då får det bannemej vara nyanserat. Att kräva att de aldrig ska göra fel… Vad har ni mer för orimliga krav?

Svara
JulTomten • 20 mars, 2017 at 05:31

Vem bryr sig om vem som vinner!
Små barn skall få leka utan att föräldrar och åskådare har en å sikt!

samma för vuxna som inte förstått att det är ett motorisk utveckling för barn under uppväxt å borde slutat för länge sedan!

Svara
Andreas • 20 mars, 2017 at 06:03

Märkligt ingen agenda? Tobias Björk hade uppenbart en agenda igår han gjorde allt för att Växjö skulle vinna igår och han lyckades till slut. Så han blev väl nöjd

Svara
Henrik Leman • 21 mars, 2017 at 04:47

Det tror du väl ändå inte på själv, om du tänker efter?

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MEST LÄST - SPORTEXPRESSEN.SE
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: