KRÖNIKÖRER
BLOGGARE
Sanny Lindströms blogg

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

16 kommentarer

Ken68 • 8 november, 2017 at 08:43

Håller med, det är ett stort skämt och jag hoppas nästan Brynäs markerar och kliver av turneringen direkt, det skulle sända en tydlig signal om vilken pajas liga CHL är. Vinsterna är små men riskerna stora, och vem vill gå och se dessa skitlag spela. Jag förespråkar en tuff hockey och tycker hockeyn blivit mesig, men att man endast får 3 matcher för ett mordförsök är riktigt sjukt.

Svara
Thomas håller på FBK • 8 november, 2017 at 09:02

Håller med dig Sanny. Vilka Pajasar.
Jag kommer inte gå på någon mer CHL match. En skam för sporten är Mannheim och CHL. Skulle vara kul att höra vad Kulon tycker om ”straffet”

Svara
Fredrik68 • 8 november, 2017 at 09:27

Ser ingen anledning för svenska klubbar att ens vara med i denna cirkus. Utöka ist med mer matcher i den inhemska ligan.

Svara
Tommie Johansson • 8 november, 2017 at 09:34

Men sluta lipa för fan! Det är helt rätt beslut av CHL, väldiugt bra förklaring på deras sida till varför det inte blev de (mäktigt överdrivna) 20-30 matcher som jag sett många skrika om. Kan nästan garantera att hade det varit en svensk spelare i Larkins ställe så hade det varit för mycket med fyra och hade rollerna varit ombytta (Paille >< Larkin) så hade man troligtvis bara accepterat och gått vidare. Kolla för fan på hela situationen istället för BARA på resultatet av den. Paille tror att han är ensam på isen och åker in i Larkins bana, pang! Delvis rätt åt honom, inte att han får hjärnskakning, men att han får sig en smäll när han åker och "sover". Är ju många liknande situationer i SHL som ni har suttit och sagt att "det är en olycka, ingen utvisning".

Svara
Sanny Lindström • 8 november, 2017 at 11:12

Hur mår du Tommie?

Svara
Noppe • 9 november, 2017 at 04:38

Tommie. Du borde gå till Specsavers ?

Svara
Ken68 • 8 november, 2017 at 11:48

Wow tror du är ganska ensam om den åsikten, hade det behövt att killen dött för att det ens skulle bli utvisning. jag gillar personligen open ice tacklingar, men detta är ett rent mordförsök. Kan du ta fram dom liknande situationerna från SHL dom har jag missat.

Svara
Matosch • 8 november, 2017 at 10:02

Vilket hån. Skämt. 3+1 matcher, va tusan händer?
I slutet av matchen, som förlorats, med x antal incidenter vilka gör det helt uppenbart vad det handlar om från Mannheims sida.

Snälla lag i shl, skippa spel i chl fortsättningsvis. Jag ser hellre ”våra” stjärnor hela pigga och fräscha i shl (=de matcher som betyder ngt) än att se dessa stjärnor/publikattraktioner riskera överfall i helt iskalla och ointressanta chl!
Skrev det tidigare idag, ”mitt” Skellefteå var med om liknande händelser 2014 i en match mot ett annat tyskt lag Krefeld! Usch.

Svara
Rasmus • 8 november, 2017 at 10:30

Med tanke på straffet på 4matcher (3+1 pga återfall), och endast i CHL kan jag tycka att de svenska lagen ska göra gemensam sak och säga att ”är det på den här nivån vi ska vara, så vill vi inte vara med” och inte ställa upp nästa år. Se om lite påtryckningar från den kanske största CHL nationen kan sätta igång nåt

Svara
Frans Karlsson • 8 november, 2017 at 10:57

Orimligt lågt straff för överfallet från Paille. Disciplinnämnden visar dåligt omdöme.
Jag bojkottar CHL tills vidare.

/HV71 supporter

Svara
Magnus • 9 november, 2017 at 07:28

Ser det som självklart att Sverige ställer sig utanför CHL. Det publika intresset finns inte. Sportsligt ger det ingenting. Ekonomiskt är det, trots att du vinner hela turneringen, enbart en belastning. CHL är en centraleuropeisk grej. Nä. Lägg ner.

Svara
Inte_nörd_men_störd • 9 november, 2017 at 07:33

CHL har tydligen en ytterst kompetent disciplinnämnd. Tre matchers avstängning för nånting som liknar ett mordförsök.
Som jag ser det skulle han polisanmälas. Det är ett brott begånget i Sverige och för detta kan även en tysk transatlant bestraffas. Brottet har ingenting med sporten ishockey att göra. Man kan inte bli straff-fri bara för att man befinner sig på en hockeyrink.
Möjligen skulle Brynäs (och kanske Växjö) backa ur resten av turneringen i ren protest mot CHLs fjanteri.
Och Mannheim borde givetvis göra sig av med vettvillingen Larkin och den hånflinande coachen Simmons. Om inte annat av ren självbevarelsedrift.
Usch och tvi!

Svara
Matzie • 9 november, 2017 at 01:51

Faktum är att det inte är många år sen SHL delade ut 4 matcher (+ böter) Johan Forsberg, vilket var en tackling bra mkt närmare ‘mordförsök’. Även tacklingen av Robin Jacobsson på Bellemare kvartsfinal 1 2013 gav 4 matcher (+böter).

Men debatten som efterföljer detta kanske skapar hårdare avstängning i framtiden även i CHL.

Svara
Peter • 9 november, 2017 at 02:23

Helt galet beslut som cementerar CHLs bottenstatus. Hoppas detta blir sista säsongen och att Brynäs väljer att bojkotta matcherna mot Trinec.
Det finns en underbar sekvens från förra säsongen där Paille har alla möjligheter till en rejäl open ice hit på en Frölundaback men han väljer att inte fullfölja utan markerar bara sin närvaro. Ett skolexempel på hur en riktig hockeyspelare agerar.
Har dock en fråga till Sanny också. Civilrättsliga påföljder givet att det finns prejudikat i form av Lilja och Deveaux.Vad tycker du om dessa i allmänhet och i detta fall i synnerhet?
Personligen har jag nästan svängt över från negativ till positiv när hockeyn själva inte tar ansvaret med skarpare domar.

Svara
Bengt Andersson • 11 november, 2017 at 12:00

Motståndare till hårda straff på brutala tacklingar tycker jag skall läsa dina inlägg i GT och NWT sista dagarna Sanny, så får de sig nog en tankeställare Gytt att kunna se och höra dig i rutan igen i kväll med dina kloka ord om hockey. Och vi får vi väl en kväll som denna som Svensk med glad min och 2 segrar ! Säga Heja Sverige i våra två Nationalsporter.

Svara
NoOne • 9 december, 2017 at 10:18

@Tommie Johansson

Wow, du kommer inte från begåvningsreserven hoppas jag.
En mer korkad inställning var det länge sedan jag läste.

Det är just människor som dig som får mig att tvivla på mänskligheten,
tur att det finns andra som väger upp din oerhört korkade kommentar.

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Senaste kommentarer

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: