KRÖNIKÖRER
BLOGGARE
Sanny Lindströms blogg

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

7 kommentarer

Mats • 4 september, 2017 at 11:56

Fantastiskt bra av HV. Om det nu verkligen är så i praktiken.
Jag har sett många föreningar som haft sånt här nedskrivet jättefint i foldrar o d.
Sedan har flera av lagen i föreningarna ändå mest kört ”egna race”. Oftast med en pappa eller två som tränare och coach.
Att det ändå tas upp är väldigt bra. Vem vet vilka som blir grymt bra längre fram, när barnen är 13? Alldeles för många sållas bort för de är storleksmässigt mindre, inte ifatt med koordination eller bara födda sent på året.
Vet det är en het potatis…men föräldrar borde inte träna o coacha sina egna barn när de börjar tävla. I ung ålder? Javisst.
Men när det ska matchas och tävlas….nej.

Svara
lukas • 5 september, 2017 at 12:30

Helt rätt igen, Sanny Lindström. Skulle jag själv varit i den situationen att jag hade blivit satt i andralaget el. tredjelaget medan förstalaget fått alla fördelar, resor, träffa a-lagstränare o a-lagsspelarna o.s.v. hade jag nog rätt snabbt och utan att gråta valt andra vägar. Jag hade fått mer tid till att plugga (och föräldrar o lärare hade glatts o gett mig positivt tillbaka) och mycket mer till flickorna (jag är ju 13-15 år, allt är nytt och spännande). Vi hade slalombacke (alpint o snowboard). Att istället spendera kvällarna där hade varit ett lätt val (där hade ju alla de snygga tjejerna funnits också, så jag hade kanske bara flinat åt de som hängde kvar i hockeyn).
Nej, det finns många val som gör det väldigt lätt att i den åldern lämna hockeyn bakom sig (ifråga om eget utövande). Och de som lämnar kanske i överflöd representerar just dem med lagspelarkaraktär s.a.s. Sådana som blommar ut senare och som behövs i överflöd för att å andra sidan individualisterna skall få den backup de behöver…

Svara
Ulf • 5 september, 2017 at 08:51

Hej Sanny,
Tack för dina kloka ord. Det ska finnas en utvecklingstrappa för barn och ungdomar. Så att du även som vuxen spelare fortsätter att utvecklas. Upplever att många ungdomar drillas tidigt in i vuxenträning. På sikt är det förödande. Som spelare har du redan som 20-åring spelat/tränat som en vuxen i 6-7 år. Utvecklingen avstannar när den borde vara på väg framåt. Glädjen försvinner när du gjort ganska lika övningar som ung och sedan som vuxen. Önskar att fler tränare såg vinsten med att vara en del av utvecklingen istället för att de ska vara som bäst just då.

Svara
Rasmus • 5 september, 2017 at 09:19

Håller med om att det är skitbra av HV! Det här är någonting som flera, om inte alla, klubbar borde ta efter. Har själv en grabb i familjen som har fått sitta ut delar- och hela matcher för att matcherna ska vinnas och han spelar i C-pojkar. Detta trots att föreningen utåt hävdar att lagen absolut inte toppas på den nivån.

Svara
Dilbert • 5 september, 2017 at 01:41

Självklart att alla ska få spela lika mycket i den åldern. Utvecklingen är så olika för alla barn, så det finns ingen chans att veta vilka som kommer att blomma ut och bli proffs redan som 13 åringar, knappt som 16 åringar. Föreningarna måste fundera på varför vi håller på med detta all denna träning, är det för att vinna matcher eller för att barnen ska lära sig spela hockey och att man har roligt när man gör det. Sen är det väl extra roligt för dom barn och föräldrar där det går hela vägen till proffsligorna.

Om man plockar ut sin son från föreningen för att han inte får spela i ett toppat lag har man nog andra problem också.

Svara
Bengt Andersson • 6 september, 2017 at 12:07

Det finns ju så många exempel som kan tas fram på vad fel det kan bli, har skälv tränat lag på distriktsnivå, TV pucken, och J-18- allsvenskan för en del år sedan, och med facit i hand kan man ju komma i håg från den tiden som ledare att man i båset kunde känna atmosfären från spelare i båset i ”heta” matcher att vinna var ju A och O ! För att inte nämna en del föräldrar. Tror det blivit en sundare attityd på senare år för de yngre årgångarna tack vare att det inte länger räknas poäng i alla åldrar utan istället sammandrag inom Hockey och fotboll utan det raka seriespelet, som nog har skapat harmonin till baka i ungdomsidrotten, även hos föräldrar och ledare, utan jagade seriesegrar i ungdomsåren.
En annan sak i vintersporten hockey som jag inte riktigt kan köpa det är att 10 åringar skall på is i vissa klubbar redan i slutet av Augusti med fasta träningstider, de flesta av dessa barn lirar ju fotboll, m.m. i sina lag under sommaren, Jag tror många hinner tröttna på flera hockey träningar i veckan och matcher från sen-sommaren fram till Mars.

Svara
Drutten61 • 7 september, 2017 at 04:48

Jag tror att HV har tagit rygg på Brynäs…. I Gävle får man inte byta klubb innan U16.
Det var en herrans liv om det för något år sedan då en förälder grät ut i media för att deras son inte fick spela med sina kompisar för att de bodde på fel ställe.
Idén i Gävle är att man spelar för den klubb där man bor. Byta får man göra om familjen flyttar…
Bor man i Strömsbro spelar man för dem, bor man i Valbo spelar man för dem, bor man i Bomhus spelar man för Huge, bor man på Brynäas spelar man för Brynäs, Bor man i Hille spelar man i Hille/Åbyggeby o.s.v. (det finns ytterligare flera klubbar i staden)
När man kommer till U16 tar Brynäs hand om ”elitverksamheten” samtidigt som de som inte fick plats i Brynäs erbjuds plats i andra föreningar.
Jag som själv bor i Örebro behöver inte oroa mig över detta då det bara finns ett ungdomslag i stan…

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Senaste kommentarer

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: