Opinionsbloggen

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

1 kommentar

Roman Wroblewski • 5 mars, 2017 at 07:24

En del politiker och myndighetsutövare tycks tro att bara de använder sig av orden som ”värdegrund”, ”Förintelsen”, ”antisemitismen”, mm och avslutar med ”moralisk skyldighet” så låter det bra!
Inget annat än äcklig populism, nu med judar som schackpjäser, de döda och de levande!
Det finns inga grunder som stöder ideen med införandet av snubbelstenar i Stockholm eller Sverige.
Det som Det som förbluffar mig m.fl. är språkbruket hos en mydnighetsschef. Av en myndighetschef och en historiker i grunden så förväntar man ett mer kunskapsbaserad förhållningssätt än ett upprop. Levande Historia drev tidigare ett annat misslyckat projekt ”På denna Plats – Stockholm”. Bland de 30 platser de pekade ut fanns Arvfurstens palats dvs UD med en lista på flyktingar som sökte inresetillstånd till Sverige och mördades senare under Förintelsen. Jag undrar om de vill ånyo plocka fram de namnen från listan omvandla de till snubbelstenar och på detta sätt komplettera Wallenbergs portfölj (RW) som redan finns vid Arvfurstens palats. Nej, vi behöver inte”alternativa snubbelstenar” i Stockholm!
Jag har varit initiativtagare till Namnmonumentet i Stockholm. Tack vare medel som jag sökte år 1994 hos ”Stockholm Stadshus” blev monumentet en verklighet., en riktig snubbelsten!
Jag har varit i flera år styrelsemedlem och generalsekreterare i
Föreningens Förintelsens Minne samt styrelsemedlem i Föreningen Förintelsens Överlevande och tillhör den sk Andra Generationen dvs barn till de som överlevde Förintelsen.

Romuald Wroblewski
Fil. dr
Redaktör och forskare

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: