Opinionsbloggen

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

1 kommentar

Christer • 25 februari, 2016 at 08:22

Sluta idiotförklara folk.

Jag antar att om man tittar på ett konstverk, läser en bok eller går på en film eller teaterpjäs måste det bli så att en viss mängd information måste fyllas i av läsaren eller publiken själv. Om det inte vore så utan allt redan från början vore glasklart och förklarat in i minsta detalj skulle konsten bli dödstråkig och dö ut, och konstnärerna skulle tröttna i sin totala brist på frihet.

Vad som är oerhört kränkande är just att politiskt korrekta och byråkrater gång på gång underkänner publikens, läsarens, konstbesökarens egna moraliska befogenheter och publikens rätt och förmåga att själva bestämma om värdet av vissa konstnärliga arbeten.

Vad som är oerhört kränkande är att politiskt korrekta och byråkrater betraktar en vuxen, mogen publik som en samling lallande, efterbliva idioter från ”hemmet” som hela tiden måste ledas och i detalj talas om för vad dom får och inte får säga eller tänka och vad som är bäst för dom själva.

Att en pjäs, ett litterärt verk eller ett konstverk på någon / eller några punkter är / eller kan vara moraliskt problematiska är inte enligt min mening likvärdigt med att man redan i förväg ska döma att detta arbete kommer att ha eller ens kunde ha ett korrumperande inflytande på sin publik.
Men det är ju precis vad som sker idag. I den politiska korrekthetens och byråkratins namn hellre FÄLLER än FRIAR man publikens egna moraliska och intellektuella omdöme.

När n-ordet används av en konstnär som Makode Linde är det helt OK, men om ordet används av den dumma pöbeln, leder det till kaos, upprördhet och fördömanden, eller polisanmälan. Kändisprofiler skapar egna dataregister och jagar trollen med blåslampa i direktsänd TV. Det är helt också OK!

Det är oerhört kränkande och gör mig förbannad. Inte därför att man inte får använda n-ordet, utan för att tilliten till publikens (pöbelns) egna moraliska befogenheter och intellektuella omdöme en gång för alla har underkänts, och att ordet plötsligt automatiskt anses komma att ha ett korrumperande inflytande. Och därför får inte heller ordet användas i en radiopjäs. Så det är bättre att FÄLLA än att FRIA. Därför man är ju direkt idiotförklarad!

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: