Opinionsbloggen

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

3 kommentarer

Jack Werner • 12 maj, 2014 at 14:04

Patrik!

Roligt att se diskussion uppstå i kölvattnet av vår viralgranskning, inte minst på en av Sveriges största opinionssidor. Som journalist älskar jag naturligtvis att se när frukten av ens klarläggningsarbete diskuteras.

Vad du skriver ovan om FI:s politiska program är säkert intressant att sätta sig in i för en som vill avgöra om huruvida FI är partiet för dem, men för vår viralgranskning är det inte särskilt relevant. Visst hade vi kunnat skriva artikeln ”Det här står FI för egentligen”, men det har vi inte gjort den här gången. Vad vi klarlagt är att den version av partiprogrammet som gick runt på nätet 1. inte hade FI som avsändare (och tro mig, jag har sett långt mer oseriösa påståenden än detta spridas som kom det direkt ur hästens mun) och 2. hade som källa en politisk blogg som tidigare, med hörsägen som enda källa, hängt ut en politisk motståndare som alkoholist. Vi betraktar inte det som en särskilt seriös källa, oavsett dess motpart, och det tycker vi att folk ska veta.

Vi vill (precis som du) att våra läsare ska kunna göra ett så informerat val som möjligt nu framåt EU- och riksdagsvalet, och då är det centralt att vi pekar ut vilka åsikter och tankar som är av partierna själva sanktionerade – och vilka som inte är det. Viralgranskarens uppdrag är att reda ut vad som är sant och inte på sociala medier, och det har vi gjort. Huruvida FI är partiet alla bör rösta på ska inte vi avgöra – det ska läsaren, baserat på texter från kunniga reportrar. Sådana har vi på Metro, och de kommer komma väl till pass under denna sommar och höst, det garanterar jag.

Allt gott,
Jack

Svara
Enligt Min Humla » Apropå granskningen av granskningen
12 maj, 2014 at 15:57

[…] har dock även Opinionsbloggen på Expressen granskat Viralgranskarens granskning av Politikfaktas sammanställning och […]

Jag kommer inte rösta på Feministiskt initiativ - Feministbiblioteket
13 maj, 2014 at 12:07

[…] och det i sociala medier figurerar en lista om vad de ”egentligen” tycker och det diskuteras friskt vad som är rätt och fel i detta, kan jag inte bry mig mindre. Jag tycker att det är skithäftigt att ett feministiskt parti […]

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: