MrMadhawk.se

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

10 kommentarer

MJ • Nov 29, 2017 @ 21:14 at 09:14

Rättvis seger för Karlskrona. Klarast chanser med bl a ett par skott i ramen. Spelar efter sina resurser. Peter Andersson sa att de var förberedda och visste vad som väntade. Visste man? Såg inte så. Eller visdte tränarna inte spelarna? Eller var det här klart på förhand? Bara att ställa in skridskorna=underskattning?
När Malmö är dåliga är man riktigt dåliga. Man är bekväma och är, tyvärr återigen, inte beredda att göra jobbet. Det gör ont att göra mål men ingen vill ta smällen för att komma in framför mål och täcka. Fem spelare som håller sig i hörnen och utanför Karlskrona. Karlskronas målvakt såg ut som en av världens bästa. Malmö gör honom bra och låter honom glänsa.
Powerplay, hur tänker man där? Struktur, tanke och spelare med intresse tack. Inte Zaar som inte har en siffra rätt. Vill man göra mål?
Malmös bekvämhet gör att man spelar bort sig själva från topp 6. Lägsta nivån är för låg. Det skiljer Malmö, precis som tidigare år, från att vara ett topplag. Platserna 7-10? Förhoppningsvis men formen och lägsta nivån gör att det tyvärr pekar allt längre ner.
Riktigt besviken på det här laget. Visade tendenser och kvalitet i början som man inte ser så ofta längre. Det mest sorgliga är att det är mer regel än undantag att man ger bort poäng. Tänker på Brynäs, ikväll och ett par till.

Svara
TFL • Nov 29, 2017 @ 21:22 at 09:22

Är ju nästan så att man funderar på att stanna hemma än att åka in och se dem mot Frölunda på lördag.

Svara
Andreas • Nov 29, 2017 @ 21:43 at 09:43

Ja du Johan
Detta med att man är ett dåligt hemmalag, har man påtalat ett par gånger. Tur att man inte kunde gå idag. Att man inte ens kan vinna mot KHK hemma, vilket lag ska man då vinna mot hemma. Effektivitet är grymt dålig, synd att det inte gick ut på att skjuta målvakten i magen för då j–lar hade Malmö varit svårslagna. Nu är dags att många av spelarna att rannsaka sig.

Oscar hade knappast någon bra dag idag. J Jönsson I KHK vann den matchen enkelt.

Det enda positiva var att Rhett och Zaar gjorde mål idag annars var det VÄLDIGT slätstruket idag.

Bara att bryta ihop och komma igen.

Svara
MJ • Nov 29, 2017 @ 21:59 at 09:59

Första säsongen Malmö var tillbaka i SHL hoppades jag på en 12:e plats eller bättre. Allt utom kval var godkänt. Inför förra säsongen hoppades jag på en 10:e plats eller bättre. Dvs slutspel i någon form. Inför den här säsongen hoppades jag på topp 6. Dvs direkt till kvartsfinal. Jag hoppades att bottenlagen skulle slå topplagen. Det skulle ge Malmö en fördel om topp 6. Nu är det bara att inse att inse att Malmö är inget topplag. Topp 6 är inte att tänka på. Med tanke på de misslyckade värvningarna som gjorts, den uteblivna spetsen så kommer jag att heja på topplagen mot bottenlagen så att Malmö inte blir sämre än tolva.

Svara
Jeff • Nov 29, 2017 @ 22:52 at 10:52

Tycker att man mer och mer börjar bekräfta oron jag hade inför säsongen med att det är ett fuskbygge. Under flera år hade man en plan där man år för år förbättrade och spetsade truppen vilket ledde till en högst oväntad semifinal förra säsongen. Istället för att tänka att man var på rätt på väg och bygga vidare på LAGET så får man fartpanik och gör sig av med ledande karaktärsspelare för att få in ”snabbare spelare” men vart F-A-N är viljan och karaktären i detta ”laget”?! Vi bytte ut ledande spelare som Thure, Jade, Hägga, Filppula, Benoit samtidigt som Welch och Tjärna gick i pension. Mäntylä är väl likvärdig med Benoit och Olofsson har varit en positiv överraskning men Arell är en snabbare men mjäkigare version av Welch, Miele är totalt osynlig i allt förutom vart 3dje PP, Görtz kan bara skjuta one-timers i PP, Mylläri gör varken bu eller bä och Zaar är bara sämst.

Frågan jag hade innan säsongen med vem som kunde tända publiken och laget med en tackling när allt går i stå eller vem som är beredd på att offra 10 tänder för att vinna en kamp framför något av målen när det behövs är besvarad med ”ingen”. Med kapten Forsell och Hardt borta så har vi INGEN grinig vinnarskalle kvar som kan bryta mönstret och få igång laget och publiken måste genomlida den gråa massans isdans.

Detta värsta är inte att vi förlorar, det värsta är att denna upplagan av MIF allt som oftast nuförtiden är förbannat tråkig att titta på oavsett om de vinner eller förlorar. Jag vågar lova att folk har fler positiva minnen att prata om från slagsmål eller tacklingar som involverade Liffiton eller Kesä än snygga mål från flashiga skillspelare från de säsongerna men ändå är det just den typen av spelare som man slår knut på sig själva för inte värva.

Svara
Nisse • Nov 29, 2017 @ 22:58 at 10:58

Som sagts tidigare. Ett par nya kvalitetsbackar behövs, även med hänsyn taget till skadade spelare. Backsidan är medioker. Om ryktena om Niclas Burströms ev. återkomst till SHL stämmer, så borde Mif gå ”all in” för att försöka få hit honom. Även framåt behövs mer kvalite’. Görz, Zaar och Händemark gör ingen glad.

Svara
Mats • Nov 30, 2017 @ 8:06 at 08:06

Det jämnar ut sa kärringen som sket näsblod i vasken intill ån.
KHK har förlorat många matcher denna säsong där de faktiskt kunnat/borde åtminstone tagit poäng.
Bortsett från någon match har man spelat minst jämnt mot de allra flesta. Det har handlat om att man varit för dåliga i nyckelsituationer framför båda kassarna.
Jönsson ger nästan alltid laget chansen att vinna. Men målvakten ingår ju i laget!
Jag har både hört och sett hur Malmöpublik och media hyllat Alsenfeldt förut. Men då sade man att Malmö vann.
Nu skriver o säger man inte att Karlskrona vann i media. Rubriken är att Malmö förlorade…
Hybris. Hybris. Hybris.
Ska detta dra ner Mif i det svarta hålet framöver? Igen. Som förr…

Svara
P • Nov 30, 2017 @ 9:01 at 09:01

Tycker att Ni är lite väl tuffa i Er kritik. Håller dock med Jeff om att laget i år är en ganska tråkig grå massa. Där är ingen lina eller spelare som man längtar att få se vad dom skall hitta på. Det är ett ganska grå massa av spelare som alla kan åka skridsko. Man är bara nästa där hela tiden. Dom skillade spelarna är inte så skillade att dom kan avgöra en match. Karaktärsspelarna drivar okey men inte bra. Backarna är bra men inte tillräckligt. Laget är grått helt enkelt. Dom är liksom 80% iga i allt. Sedan har man drabbats av extremt mycket skador till skall sägas. Men även där har det periodvis varit bättre när man plockat in lite Pantern eller juniorspelare. Visst det håller inte över tid men det är ganska talande. Jag tror nog att när alla är tillbaka skall man kunna spela till sig en slutspelsplats. Men spelare måste upp, nu lirar man på 75-85% av sin kapasitet och det räcker inte på långa vägar. Sedan att kritisera värvningarna tycker jag är fel. Många var med i buden om många av våra spelare, så att det var uppenbarligen fler än Patrik och ledareteamet som trodde på dessa. Jag hoppas och tror att detta laget skall få igång spelet.

Svara
Jeff • Nov 30, 2017 @ 14:45 at 02:45

Bara för att förtydliga så kritiserar jag inte valet av de individuella spelarna i sig utan jag kritiserar sammansättningen av laget samt vem som ersätt vem. Exempel på detta är att Welch mot Arell är ett sidosteg men hade det varit Warg mot Arell hade det varit en uppgradering. Benoit mot Mäntylä är sidosteg men Mäntylä mot Nisse hade varit en uppgradering. Thure mot Görtz är sidosteg men Görtz mot t.ex. Alvarez eller Bryggman hade varit en uppgradering. Därtill så blev man av med viktiga rollspelare (tjärna, hägga och jade) som kunde stå för grishockeyn samt var otroligt viktiga minuter i BP men istället för att ersätta och förbättra spelaren i den rollen försökte man få in fart och skill i Zaar och Olofsson vilket ger en skev balans i laget eftersom vi numera inte kan skicka en Jadeland som kan riva upp känslor och dela ut tacklingar för att elda på egna laget och publiken. Får man inte spela en fin offensiv hockey så kan man inte spela alls.

Förra året stod man och pratade om hur man bygger ett lag efter roller och värvar spelare för rollen istället för att skapa en roll efter spelaren. Skruva fram klockan 6-7 månader efter att man har åkt i en semifinal så åker allt det rätt ut ur fönstret för att istället för att skaffa en snabbare Jade eller Tjärna för rollerna så värvar man spelare som inte alls passar in i rollerna och resultatet är att vi nu ser ett obalanserat och felkomponerat lag som är riktigt dåliga så fort man inte möter någon som är sämre men vill spela en öppen hockey.

Svara
Pelle Svensson • Nov 30, 2017 @ 12:01 at 12:01

I ett 3p system så kan det vända snabbt, fortsätter dessa kräftgångar så ligger man pyrt till i botten.

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Tipsa mig!

Tips tas tacksamt emot, om alla nyheter. Nyhetstips kan skickas till: johan.svensson@kvp.se eller johan@mrmadhawk.se.

Även tips till mobilen via sms, samtal och swish går bra: 0709-188326 .


Finns på sociala medier också.
twitter.com/MrMadhawk
facebook.com/MrMadhawk
instagram.com/MrMadhawk

Annons:
”NordicBet!/

”Boka

”Boka
ANNONS:

Kalender

november 2017
M T O T F L S
« Okt   Dec »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: