MrMadhawk.se

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

7 kommentarer

Stig Fölhammar • Mar 15, 2017 @ 9:25 at 09:25

Är vi alldeles säkra på det eller var det en skandal av ALMTUNA i Uppsala??????

Den av Ishockeyförbundets beslutade kvalifikationsvägen för lagen i Allsvenskan till högsta serien, SHL har liknats vid ett kopplingsschema för en kärnkraftsanläggning. Vägen (kopplingsschemat) ändras även i stort sätt varje år, allt för att ingen riktigt skall begripa riktigt hur vägen ser ut och vad som gäller. Eller gör vi? Gör du?

MEN vi vet alla att Stockholmslagen med sitt stora publikunderlag är bra för intäkterna, du nämner det själv i din kommentar. Igår visade Uppsalalaget ALMTUNA sin goda vilja genom att i slutminuterna i matchen mot AIK ta ut sin målvakt, varpå AIK kunde göra det viktiga 5-2 målet. Just det mål som leder AIK vidare till nästa omgång på bekostnad av laget från lilla Västervik!

ALMTUNAs beteende måste granskas av Ishockeyförbundets tävlingskommitté. ALMTUNA hade länge 2-2 mot AIK, medan Västervik ledde med 2-0. Då var Västervik kvalificerade för fortsatt kvalspel. AIK gör sedan två mål, leder med 4-2, medan Västervik gör 3-0. Nu har båda lagen lika många poäng (14) och samma målskillnad (+8).

Visserligen har AIK i serien gjort ett mål mer (18) än Västervik (17), men Västervik har vunnit det inbördes mötet lagen emellan med 3-2! Så, vad gäller? Vem skall få spela vidare? Hur ser kopplingsschemats detaljer ut? Det är ju i detaljerna vari djävulen döljer sig, eller hur?

För säkerhets skull väljer ALMTUNA att hjälpa till (gratis?), genom att utan någon som helst anledning ta ut sin målvakt i slutminuten! ALMTUNA har inget, absolut inget, att vinna på att reducera eller kvittera i denna match. Spelet är slut för laget oavsett resultatet i matchen.

Alla som följer ishockey vet att i minst åtta av tio matcher när ett lag tar ut målvakten så lönar det sig inte, tvärtom det straffar sig och motståndarna gör mål i tom kasse. (Minns salig Lennart Hylands klassiska referat från 1963: ”Pucken glider in i mål, den gl-i-i-i-der in i må-å-å-l).

Så, nu får vi se vad Svenska Ishockeyförbundet står för! Står de för FAIR-PLAY, eller ansluter förbundet sig till Percy Nilsson berömda uttalande om att: ”det är för mycket sport inom idrotten”! Med det menade han att idrott av idag är ”ett engagemang” och därför borde handla mer om pengar och mindre om sport, fair-play och ädel kamp. Upp till bevis nu, ni i Svenska Ishockeyförbundet!

Med vänlig hälsning, Stig Fölhammar

Svara
Joakim Eriksson • Mar 15, 2017 @ 10:26 at 10:26

Förstår hur du tänker, men skulle alla andra lag i slutspelserien rakt av klarat av att gå upp till shl? Ska man skippa slutspelserien på sportsliga skäl och istället kanske göra ett slutspel där bara lag som har ekonomi/arena ingår?

Svara
Magnus Österlen • Mar 15, 2017 @ 12:51 at 12:51

Stig Fölhammar. Nu var det ju så att det redan var klart att AIK skulle kvala vidare vid 4-2, då matchen var slut i Västervik 3-0. Detta på ett mål mer gjort. Almtuna valde då troligen att plocka målisen för att försöka reducera, vilket hade gjort Västervik till seriesegrare. Sekunderna innan 5-2 borde/skulle Almtuna haft med sig en utvisning och fått avsluta matchen 6 mot 4. Den situationen tycker jag borde diskuteras mer, för där är jag inte säker på att bedömningen varit lika på andra hållet. Men det är min personliga uppfattning. Tror nog att Västervik hade varit mer besvikna om Almtuna INTE plockat målisen och åtminstone försökt. Och ja, jag höll verkligen på Västervik… 🙂

Svara
John Danås • Mar 15, 2017 @ 17:21 at 05:21

Alla kan vara lugna Aik går inte upp i SHL alldeles för dåligt tempo , håller helt enkelt inte SHL klass.

Svara
Björn Nordberg • Mar 15, 2017 @ 19:06 at 07:06

Stig/ Hur kommer det sig att du skriver ett jättelångt inlägg som grundar sig på nåt som är helt fel? Enda anledningen att Almtuna tog ut målvakten var ju precis just för att rådande resultat 2-4 skickade AIK vidare. Dom var alltså tvungna att göra mål för att hjälpa Västervik. Om du kollat upp fakta innan du skrev så hade du vetat detta. Så ditt inlägg är helt meningslöst i kombination med felaktigt.

Svara
Stig Fölhammar • Mar 15, 2017 @ 19:45 at 07:45

Jag tror inte du är rätt person att bedöma om ett inlägg är vare sig felaktigt eller meningslöst. Jag kan naturligtvis inte vara helt säker på detta, men din ton ger en got antydan om att så är fallet. I alla fall; mitt ”jättelånga inlägg” grundade sig just på att kvalifikationsvägen ser ut som den gör och ändras varje år. Jag är inte helt övertygad om att du har läst de nu gällande reglerna utan förlitar dig på vad någon journalist (som antagligen inte vet helt säkert själv) har skrivit. För övrigt är väl årets upplägg med en serie det absolut sämsta, eftersom ett stort antal matcher blev helt betylselösa.

Svara
Jonas Nilsson • Mar 16, 2017 @ 11:33 at 11:33

Ge dig nu Stig. Ditt inlägg bygger på en avgörande felaktighet. Du var helt enkelt ute och reste. Om Almtuna gjort ett mål i spel sex mot fem hade Västervik gått vidare. Vid oförändrat resultat var AIK det vinnande laget.
För egen del hade jag hellre sett Västervik än AIK kvala vidare. Men antydningar om fusk gör dig bara löjlig.

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Tipsa mig!

Tips tas tacksamt emot, om alla nyheter. Nyhetstips kan skickas till: johan.svensson@kvp.se eller johan@mrmadhawk.se.

Även tips till mobilen via sms, samtal och swish går bra: 0709-188326 .


Finns på sociala medier också.
twitter.com/MrMadhawk
facebook.com/MrMadhawk
instagram.com/MrMadhawk

Annons:
”NordicBet!/

”Boka

”Boka
ANNONS:

Kalender

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: