MrMadhawk.se

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

15 kommentarer

Glenn Andersson • Jan 31, 2016 @ 15:17 at 03:17

Calof sträcker ju ut sitt knä mot Forsberg och det måste ju rendera i avstängning! Sen tror jag inte att det var med flit utan att det är reflexmässigt för att stoppa motståndaren

Svara
Anders D • Jan 31, 2016 @ 15:59 at 03:59

Vi får väl utgå från att spelarna inte vill skada motståndarna, utan det är en reflexmässig handling som Glenn säger.
Tyvärr får jag väl säga att nya lag inte har samma pondus eller är ”du och vän” med domarna som de etablerade lagen. Detta oavsett om det gäller SHL eller Champions Leauge.

Svara
Inkonsekvent var ordet ja • Jan 31, 2016 @ 16:02 at 04:02

John Normans avstängning då? Det var ingen knätackling men han fick ett väldigt hårt straff om man jämför med liknande situationer. Sen kan man ju också titta på Djurgårdenspelaren Brodins huvudtackling på Lindholm i Skellefteå som inte ens blev en tvåa men borde renderat i ett antal matcher.. Så inkonsekvent bedömning håller jag med om.

Svara
Pelle Svensson • Jan 31, 2016 @ 16:12 at 04:12

Inget nytt under stolen att domarna håller en väldigt dålig klass.

Parodi ibland, smått pinsamt.

Svara
MacAllan • Jan 31, 2016 @ 17:21 at 05:21

Ärligt talat är det någon som är förvånad?
Har sagt hela tiden att nivån på domarna är kass om inte super kass.
Tittar man sen också på situationerna så ser man klart att Calofs knä är längre ut från kroppen än Rosdahls när träffen sker.
Så att situationer bedöms olika är inte en fråga utan ren fakta, vad som sen är anledningen till att det görs kan man undra.
Personligen står jag fast vid att anledningen är att domarna som finns i SHL är för dåliga och inte klarar av sitt åtagande på det sätt man borde kunna förvänta sig.

Svara
Redhawks1972 • Jan 31, 2016 @ 17:50 at 05:50

Ja, domarbedömningarna är inkonsekventa och oftast gynnas det bättre laget på det sämres bekostnad. Nu är det dock inte bara mellan olika matcher och olika domarpar som bedömningarna är inkonsekventa.Det är alldeles för vanligt att domarna håller en väldigt ojämn nivå både i en och samma period men också mellan perioderna. Domarna häller på tok för låg kvalitet. Räcker att jämföra situationer med tveksamma mål hur de bedöms från en match till en annan…

Svara
Ola • Jan 31, 2016 @ 22:07 at 10:07

Att domarna kan se annorlunda tycker jag inte är så konstigt. Men om samma domare skulle göra det är det en annan sak.

Svara
Tomten • Jan 31, 2016 @ 22:35 at 10:35

Det är en gåta hur man kan släppa den här situationen medans man veckan före delar ut avstängningar för vanliga tvåminutersutvisningar. Eller när burish får avstängning utan att ens ha träffat.

Både Jimmie Ericsson och Alex Urbom fick avstängning för skitsaker, tvåminutersutvisningar. Ja listan kan nog göras lång. Men här släpper man en allvarlig förseelse.

Var är den röda tråden? Handlar det om att experta i tv inte rullat och haussat den som gör att det inte blir något? Det media rapporterar mycket om det får avstängning.

Svara
Pimqin • Feb 1, 2016 @ 9:11 at 09:11

Om ingen annan anmäler, tycker jag Redhawks eller någon annan ska göra det. Nåt jag egentligen inte gillar, tror inte heller det leder till nåt straff.
Men att få höra motiveringen skulle vara intressant. Tycker nog både publik och spelare har rätt att veta vad som gäller.

Svara
Mackan • Feb 1, 2016 @ 10:17 at 10:17

Ta och kolla noggrannare på Calofs tackling så ser ni varför den inte blir anmäld. Hade den tagit mot knäet så hade det garanterat blivit en saftig avstängning men tacklingen tog inte mot knäet och det är just det som både domarna och situationsrummet har uppmärksammat. Tacklingen tog på sidan av benet, det är Malmöliraren som spelade teater och lyckades fiffla till sig en matchseger.
Det är det som ni borde fördöma.
Det rätta straffet för Calofs tackling vore en tvåa för tripping.

Svara
Anders D • Feb 1, 2016 @ 12:28 at 12:28

Calofs tackling var vårdslös och kunde tagit väldigt illa.

Svara
carre • Feb 1, 2016 @ 15:01 at 03:01

om träffen skulle räknas u
ndrar man i så fall över burish som inte träffade alls eller?

Svara
Pimqin • Feb 1, 2016 @ 14:45 at 02:45

Tripping? Misstänker du missförstått, kneeing är inte att man träffar motståndares knä, det är att man använder knät.
Tror regeln säger, litet eller stort straff för kneeing. Om man dessutom skadar ska det var stora straffet + match. Och den tar i låret, känns nog. Korrekt dömt.

Svara
Tobbe Darebro • Feb 2, 2016 @ 16:30 at 04:30

Domarstandarden pratas det mycket om och att det är olika bedömningar är förekommer hela tiden och av samma Domare. Kolla bara på Bedömningen som Domarna gör på Färjestad, dom verkar få göra vad som helst. Interference verkar ej förekomma i dagens regelbok, hakningar ja massoer av utvisningar på vissa lag andra får inga alls. Domarproblemet stavas två saker: !. Domarbasen Peter Andersson stort problem. Problem två: Domarna kan ej tillhöra samma organisation som SHL, de måste tillhöra Svenska Hockey förbundet eller tillhöra en egen organisation. Bara tanken att SHL´s ledning styr macherna, är fog nog för att byta ut Peter Andersson och flytta Domarna till annan organisation. Vi som ser många matcher och själva varit domare ser ju dessa konstigheter. Hur Wolmer – Nord- Sjöqvist- Sjöberg får döma matcher är en gåta. Nord Guldpipan Dömde Rögle-MODO total katastrof, Söberg han dömer överhuvutaget inte,i 40 min åker han omkring och flinar, i sista 10 kan han hitta på vad som helst, detta har flera av lagen på nedre halvan samt de lag som ligger ovanför Gävle fått känna på hela säsongen. Tragiska Domare!

Svara
Tobbe Darebro • Feb 2, 2016 @ 16:33 at 04:33

Domarstandarden pratas det mycket om och att det är olika bedömningar, förekommer hela tiden och av samma Domare. Kolla bara på Bedömningen som Domarna gör på Färjestad, dom verkar få göra vad som helst. Interference verkar ej förekomma i dagens regelbok, hakningar,ja massor av utvisningar på vissa lag andra får inga alls. Domarproblemet stavas två saker: !. Domarbasen Peter Andersson stort problem. Problem två: Domarna kan ej tillhöra samma organisation som SHL, de måste tillhöra Svenska Hockey förbundet eller tillhöra en egen organisation. Bara tanken att SHL´s ledning styr macherna, är fog nog för att byta ut Peter Andersson och flytta Domarna till annan organisation. Vi som ser många matcher och själva varit domare ser ju dessa konstigheter. Hur Wolmer – Nord- Sjöqvist- Sjöberg får döma matcher är en gåta. Nord Guldpipan Dömde Rögle-MODO total katastrof, Söberg han dömer överhuvutaget inte,i 40 min åker han omkring och flinar, i sista 10 kan han hitta på vad som helst, detta har flera av lagen på nedre halvan samt de lag som ligger ovanför Gävle fått känna på hela säsongen. Tragiska Domare!

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Tipsa mig!

Tips tas tacksamt emot, om alla nyheter. Nyhetstips kan skickas till: johan.svensson@kvp.se eller johan@mrmadhawk.se.

Även tips till mobilen via sms, samtal och swish går bra: 0709-188326 .


Finns på sociala medier också.
twitter.com/MrMadhawk
facebook.com/MrMadhawk
instagram.com/MrMadhawk

Annons:
”NordicBet!/

”Boka

”Boka
ANNONS:

Kalender

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: