MrMadhawk.se

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

27 kommentarer

MoraFnisse • Jun 27, 2015 @ 14:58 at 02:58

Årets SHL blir det sämsta någonsin.Däremot kommer hockeyallsvenskan bli stenhård.SHL med lag som helt saknar hockeykultur Karlskrona,Malmö,Rögle,Växjö och Linköping bl.a.Hockeyallsvenskans kassörer gnuggar händerna ,Leksand kommer ju minst två ggr.
Trots avsaknad av ”Bambi på hal is Ryno” och några till kommer det bli lapp på luckan.

Svara
MacAllan • Jun 27, 2015 @ 18:29 at 06:29

Men vad gnäller du då om?
Va glad istället för att ditt kära LIF spelar i den ”hetaste” serien.
En sak som gäller alla lag, men som LIF fansen har svårt att förstå, är att man kan inte leva på gamla meriter.

/Ses i SHL

..oops, nä visst ja, ni spelar i HA..

Svara
MoraFnisse • Jun 28, 2015 @ 11:42 at 11:42

Gnäller??? Vill bara berätta sanningen.

Svara
Kenneth Liedahl • Jun 27, 2015 @ 18:11 at 06:11

Fortfarande ledsen efter förlusten mot Skånes stolthet Malmö.
Seså torka tårarna fortfarande finns det gott om gatsten i Leksand.

Svara
Anette • Jun 27, 2015 @ 22:23 at 10:23

Grattis och lycka till till både Roger, Mats och båda fruarna 🙂

Svara
MoraFnisse • Jun 28, 2015 @ 11:15 at 11:15

Att Lusth väljer Dalom som alla talom att gifta sig är lätt att förstå.I shockeyns vagga Mora och Leksand = hockey kultur,
Jämförelse Malmö-Rögle (nej det går inte)

Svara
Jussi • Jun 28, 2015 @ 15:51 at 03:51

Hockeyns vagga i Leksand och Mora? Finns många lag som bildades långt innan dessa båda, Djurgården 1891, Teg 1898 för att ta två exempel. Leksand 1919, Mora 1935(?). Så den där vaggan lånades ut till dessa båda lag, så småningom- Kultur? Vad är det i hockeysvängen. Egna produkter? Hur många har Leksand i truppen? 4-5? Ett ”köpelag” m a o. Rekonstruktion? Investering i trottoarkanter? Skulle vara kul att få veta vad som ingår i MoraFnisses hockeykultur, nu när vi vet att vaggan definitivt inte stod i Dalarna. Skicka gärna en varudeklaration på just hockeykultur. ”SHL sämre med lag som svenska mästarna Växjö” – ridå!

Svara
MoraFnisse • Jun 28, 2015 @ 21:55 at 09:55

Fråga hur Filip Forsberg ,Viktor Rask och Jimmie Eriksson några Tre Kronor killar vad hockeykultur betytt för dom.

Svara
P • Jun 28, 2015 @ 20:29 at 08:29

Grattis Mats och Roger. Mats , se nu till att inte köra ihjäl dig på Dragerecingbanan.

Bra för dig Mora Fnisse. Ni behöver leva på den kulturen, nu när ni skall fortsätta i en nuförtiden stendöd serie i typ 30 år till. Björklöven, LIF och VIK är de enda lagen som har ens en rimlig chans att få spela mot ett SHL lag nästa vår. Men där kommer inte bli några skiften nästa säsong.
Ni har inget bra lag, Ni spelar i Allsvenskan som tappat rejält. Men deppa inte, Ni har ”kulturen” Grattis.

Svara
MoraFnisse • Jun 28, 2015 @ 20:56 at 08:56

Inget SHL för Leksand förrän 2019 då har ”skiten” rensas ut bland nuvarande SHL lag. Tack! en som vet vad hockeykultur är.

Svara
MoraFnisse • Jun 28, 2015 @ 20:48 at 08:48

Vilket hockeylag fyller Globen, Hovet ja tom Malmö Arena. Säg Leksand. Tack det räcker.

Svara
P • Jun 28, 2015 @ 21:28 at 09:28

Mora fnisse. Så är det kanske, vem bryr sig? Så länge vi fyller Arenan så bryr jag mig inte jätte mycket om hur många MIF drar i andra arenor. Leksingar måste flytta på sig för att få jobb och utbildning. Så ja Ni är utspridda i landet. Grattis till det. Bor man i Malmö behöver man inte flytta på sig. Men än en gång gör det dig lycklig och det tröstar dig, så okey.

Svara
MacAllan • Jun 28, 2015 @ 21:34 at 09:34

Ja, vissa lever och söker tröst i det förgångna medans vi övriga lever i nuet.

Svara
P • Jun 29, 2015 @ 12:48 at 12:48

Morafnisse.
Förstår att du som Leksing är bitter att Ni åkte ur, med tanke på att det är det enda som finns att göra i Leksand. Men jag tycker att du bör visa de lag som lyckades med det Leksand inte gjorde, lite respekt.
Tänk så slickliga, Burakowski, Söderberg och Nyqvist osv är. Dom har lyckats så bra trots att dom är sprungna ur ”skiten”.
Lite distans och respekt bör du nog fundera på att visa.

Svara
MoraFnisse • Jun 29, 2015 @ 15:22 at 03:22

Svar till P.

Burra ,visst gener säkert från en viss fd Leksing pappa Burra.

Svara
P • Jun 29, 2015 @ 18:02 at 06:02

Morafnisse.

Detta måste vara världsrekord i långsökthet, snacka om att gripa efter ett halmstrå.
Stor Burra har spelat överallt. Lilla burra spelade bara i Malmö. Båda två fostrade och tränade i Malmö. Man kanske skall lägga sin semester i Leksand. Är man där i fyra veckor, så måste man vara redo för NHL eller SHL i alla fall. Detta bara genom att andas all denna påstådda ”Hockeykultur”. I sämsta fall lär man sig tjäna en massa pengar på absolut ingenting. Jag tar gärna en fika med Janne Josefsson.

Svara
MoraFnisse • Jun 29, 2015 @ 18:12 at 06:12

Svar till P.En som lyckats i Malmö???
Han var jättetalangen som körde fast i Malmö Redhawks och drog till juniorligan i Kanada.

I helgen draftades Rasmus Andersson, 18, i andra rundan av Calgary Flames.

– Jag önskar att jag hade fått avsluta bättre i Malmö, säger backen som nu är bäst i NHL-familjen.

Svara
MoraFnisse • Jun 29, 2015 @ 18:43 at 06:43

P. ta gärna en fika med Janne J. kan rekommendera Siljans Konditori. Har du tur
kan du träffa några kulturella hockeykrigare . Men nöj dig med fikat med Janne han fick ju bita i det sura äpplet när han försökte gräva i vadå????

Svara
P • Jun 29, 2015 @ 19:41 at 07:41

Så surt var det inte. Man kunde inte väcka åtal , men att det var helt sjukt moraliskt sätt, där fick han rätt!!
Att köra fast är ett vagt begrepp. Kör man fast på de sättet du vill ha det till, så får man inte de möjligheterna dessa killarna fått. Dom skulle väl bara vilja prestera på säsongens nivå när dom var i Malmö. Lill Burra behövde ett år till att bygga styrka och det har han gjort. Vi håller fast vid våra killar och i årets SHL trupp är där 9 spelare från Malmö med omnejd och det kan bli 10. Inte många SHL slår det. Dessutom behåller vi75% av laget Det är en form av kultur i mina ögon.

Svara
MoraFnisse • Jun 30, 2015 @ 8:49 at 08:49

Bra att Malmö satsar på egna spelare. Men
det kanske blir några Leksingar över under säsongen som man kan fylla ut med .Varför har tränare och spelare från Leksand hamnat i Malmö?

Svara
P • Jun 30, 2015 @ 13:43 at 01:43

Morafnisse.

Jag vet inte vilka tränare du menar?
Med all respekt, så tror jag inte att där är några i Leksand befintliga lag som platsar.
Ifjor tog vi över Brunnström och Himelfarb. Dom blev väl offer för den djupa hockeykulturen som bara den är svår att hantera, men även av den super stabilitet som det rådde på ledning sidan.

Svara
MoraFnisse • Jun 30, 2015 @ 18:44 at 06:44

Tränare från Leksand Christer Abris,sedan en juniortränare jag glömt namnet på och jag tror hamnade i Danmark eftr Malmö sejouren.Strömberg likaså valsade runt som tränare.Mycket riktigt att ingen i dagens Leksand platsar ,det väljer hockeykultur före allt ammat.

Svara
MoraFnisse • Jun 30, 2015 @ 17:42 at 05:42

Slutsålt och fulsatt 2013.

Nu står det klart att det blir ett nytt Daladerby mellan Mora och Leksand i Globen.

– Vi ser fram emot en minst lika härlig hockeyfest, säger Leksands klubbdirektörer Kjell Kruse och Peter Hermodsson
Kanske något för Malmö och Rögle. Tivoli Köpenhamn kanske.PS. Nu var jag elak. Om du går in på dt.se kan du höra på Tore Jobs berättelse o fjolårets sommarträning .4 st. på plats att det gick som det gick förstår man nu . Nej nu väntar vi till säsongen 18-19 då går vi för GULD i SHL.

Svara
P • Jun 30, 2015 @ 20:25 at 08:25

Morafnisse.
Du är en kul kille du. Tivoli? Arenan i Malmö tar några hundra färre åskådare än Globen. Vad skall vi i Danmark? Du menar att ingen av de spelarna som finns i året roster i Leksand, hade tackat ja till ett SHL kontrakt? Igen, stört kul. Sedan toppar du upp det med att nämna Abris. Han är rankade som en av de sämsta värvningar MIF någonsin gjort. När det gäller tränare så är han absolut den sämsta vi haft. Percy Nilsson tar alltid upp Abris som hans största misstag. Hans näst största misstag nämner han att han sparkade Wikegård och Lillis Lundh. Så Abris hade jag aldrig tagit upp som ett exempel på Dalarnas förträfflighet, helst inte i Malmö.

Svara
Jussi • Jun 30, 2015 @ 20:34 at 08:34

Fortfarande inget svar från MoraFnisse angående vad det är som han(?) kallar hockeykultur. Bara obegripligt svammel. Gör ett nytt, sista försök. Hockeykultur= ?
Vi har kunnat konstatera att hockeyvaggan definitivt INTE stod i Leksand. Är det kultur att 18(!) spelare flydde laget efter säsongen? Är det kultur att ca 80% (hittills) av nästa år trupp är köpta spelare? Är det kultur att investera i en trottoarkant? Är rekonstruktion kultur? På Trottoarkantens IFs senaste årsmöte framkom massiv kritik mot att ”nya produkter” hade inbringat 200 000 kr mot kalkylerade 2, 5 milj kr. Kultur eller dåligt intresse? Vidare på samma möte framkom det att den ekonomiska skulden inte är 3 milj kr som man påstod i maj utan 5 milj kr. Kultur? På samma möte framförde tidigare ledamoten L-O Björklund kritik mot föreningen för att man efter så kort tid efter rekonstruktionen inte har kontroll på kostnaderna, vilket man, enligt samme Björklund, har erkänt! Kultur?
Abrahamsson och Strömberg behövde väl en inkomst, de kunde inte leva på kultur, eller. Mats Lusths spontana omdöme, direkt i TV, om detta märkliga lag glömmer vi aldrig…

Svara
MoraFnisse • Jun 30, 2015 @ 22:00 at 10:00

Att få kallas hockeykulturlag är ett lag som älskas av svenska folket som fyller de flesta arenorna de besöker.Har fans över hela Sverige.Har spelare som exempelvis vi VM senast kan visa vad sann hockeykultur medfört.Matchen mot Österrike .Raffel i Ö. i Tre kronor Filip F. Oliver Ekman,Viktor Rask samt Jimmie Eriksson. Samtliga vet var kulturvaggan finns.Vilket lag kan visa upp detta?

Svara
P • Jun 30, 2015 @ 23:05 at 11:05

Morafnisse. Du hänvisar till spelare som inte är födda i Dalarna och har spelat en eller två säsonger i Leksand. Leksands populäritet har avtagit kraftigt efter hand som hockey spridit sig över landet, samt de senaste årens skandaler. Håller dock med om att alla utflyttade Dalmasar verkligen ställer upp .
På Pricken Jussi !!!

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Tipsa mig!

Tips tas tacksamt emot, om alla nyheter. Nyhetstips kan skickas till: johan.svensson@kvp.se eller johan@mrmadhawk.se.

Även tips till mobilen via sms, samtal och swish går bra: 0709-188326 .


Finns på sociala medier också.
twitter.com/MrMadhawk
facebook.com/MrMadhawk
instagram.com/MrMadhawk

Annons:
”NordicBet!/

”Boka

”Boka
ANNONS:

Kalender

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: