MrMadhawk.se

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

19 kommentarer

Bulan • Jan 13, 2015 @ 14:10 at 02:10

Detta är en affär som jag INTE gillar!! En 36-årig målvakt, som har och haft skadeproblem. Lärde de inte sig något m Hurme??
Hoppas att det inte blir så, då laget måste ha en målvakt att bygga med i SHL!!

Svara
M • Jan 13, 2015 @ 14:55 at 02:55

Jag är villig att hålla med, väldigt skadebenägen och har endast spelat 22 av 38 omgångar, anledningen till skadan är tvetydig: ”Honken” lämnade isen efter första perioden och hänvisade till sjukdom, men enligt UNT har han också känning av en ospecificerad skada.

Sen han kom tillbaka från skadan har det gått bra förutom mot Rögle. Men jag förmodar detta är en dystra verklighet att spela i Hockeyallsvenskan, ekonomin räcker inte för klassvärvningar, utan det blir mer utav REA värvningar man kan ha tur med.

Svara
Micke S • Jan 13, 2015 @ 14:51 at 02:51

Spontant känns det som Honken skulle vara en ok kortsiktig lösning. Och kortsiktigt måste man nog tänka nu eftersom man inte vet vilken serie Malmö spelar i nästa säsong. Har Almtuna gett upp? Är ju med och fajtas om SHL platser, ligger topp åtta. Varför kämpa för att föra upp Malmö när han kan kämpa för ett lag han har hjärta för. 400000 måste väl ändå vara småslantar i sammanhanget. Låter märkligt men i hockeyvärlden är allt möjligt. In med Alvarez…

Svara
Micke S • Jan 13, 2015 @ 15:04 at 03:04

Läste precis om Almtunas ekonomi…

Svara
Niclas • Jan 13, 2015 @ 15:06 at 03:06

Malmö har släppt in minst mål i serien, varför då ny målvakt??. Lägg eventuella slantar på en offensiv back samt en vass avslutare.
Malmö för ju trots allt alla matcher och motståndarna kontrar ofta in sina mål. Så ser 95% av alla matcher ut mer eller mindre..tror ni Honken är en frälsare där och ska ta alla kontringsmål…nja tveksamt!?

Svara
Michael Strid • Jan 13, 2015 @ 15:47 at 03:47

När man gjorde fjolårets bokslut så konstaterade man att de var brister på målvaktsidan som gjorde att vi inte gick Upp. Jag har svårt att acceptera den sammanfattningen. De var laget som pissade på sig när de drog ihop sig. Jag tycker absolut att vårt målvaktspar håller hög nivå i allsvenskan. Är de en målvakt som ensam vinner slutspelet som man söker så tror jag inte han finns tillgänglig förrän vi spelar i shl om ens då. Börja tro på en av dem o kör med han stenhårt med viss avlastning så kommer Alsenfelt nästa säsong.

Svara
Daniel Slätt • Jan 13, 2015 @ 19:59 at 07:59

Tycker du seriöst att någon av våra målvakter är bättre än Gistedt, Fransson, Honken, Volden etc.?

Jag är väl medveten om att Malmös matchsituationer inte tillåter en målvakt att konkurrera i toppen av räddningsprocent, men om du har kollat på våra matcher så ser du att målvaktsspelet inte räcker till i år.

Svara
M • Jan 13, 2015 @ 16:08 at 04:08

Troligtvis är det för att man inte vill göra en repris av förra årets kvalserie, där vi bytte målvakter hela tiden, ibland mellan matcher men även i matcher. Man behöver en förstamålvakt, det har vi inte idag. Jag gillar både Gunnarsson och Sjögren, men dom är inte stabila genom sitt spel, när dom har en svacka så märks det tydligt.

Svara
FredrikN • Jan 13, 2015 @ 15:17 at 03:17

Skadan som höll honom borta var att han fick en puck på nyckelbenet så han fick en spricka annars har han bara missat någon match här och där.

Svara
Almtunas kris – ett hot eller en bingo? | Mikael Mjörnberg
Jan 13, 2015 @ 15:30 at 03:30

[…] spelare kommer att lämna Almtuna. Tobias Hage rapporteras redan vara klar för Djurgården och MrMadhawk skriver om att Malmö jobbar hårt på att köpa loss stjärnmålvakten Johan […]

Kenneth Liljedahl • Jan 13, 2015 @ 15:58 at 03:58

Ja, med tanke på hur mycket puckinnehav Malmö haft i merparten av sina matcher är jag benägen att hålla med om att en ny målvakt behövs nog inte.
Med en ny målvakt som inte får så många skott på sig blir resultatet detsamma som för våra nuvarande målvakter.
Skulle tro att det är bättre att satsa på en stark defensiv back till.
Att det behövs en förste center har jag fått klart för mig att klubben satsar på.

Svara
Miffe • Jan 13, 2015 @ 16:28 at 04:28

En fråga till dom som säger att honken e för gammal trots att han e 36år. Hur kan en målvakt som e över 40 i nhl som e världens bästa hockey liga hålla måttet men e dom 36 så e dom för gamla för Sveriges andra liga?

Svara
Erik86 • Jan 13, 2015 @ 18:14 at 06:14

Tror honken hade bidragit med mycket rutin och erfarenhet. Men samtidigt som många skriver här inne så är Malmö laget som släpper in minst så därför man kanske borde satsa framåt istället. Sen står jag fast vid mina tidigare åsikter Malmö har ingen förste keeper inte för SHL iallafall. Tack för ordet.

Svara
Redhawks1972 • Jan 13, 2015 @ 18:49 at 06:49

En målvakt som är 36 år är knappast för gammal för vare sig SHL eller HA. Kan 40-åringar spela i NHL och hålla världsklass så fungerar en 36-åring i HA. Att påstå att ”Honken” är för gammal och för skadebenägen är att blunda för det faktum att han innan skadan var den enskild mest bidragande orsaken till att Almtuna låg väldigt högt upp i serien under hösten. ”Honken” är en mycket bra lösning för Malmö under förutsättning att han är skadefri och att han själv vill spela för Malmö och har den rätta motivationen för det. Åtminstone för de 3 mån som återstår av årets säsong. I den form han var innan skadan var han definitivt en målvakt för SHL. Tror dock att det är mer troligt att han går tillbaka till Brynäs om de nu verkligen vill ha tillbaka honom. Sett till hur Malmös matcher i huvudsak har sett ut denna säsong så är å andra sidan en bra center och en riktigt bra defensiv back bättre spelarförvärv om man måste välja.

Svara
Daniel Slätt • Jan 13, 2015 @ 20:15 at 08:15

Folk som menar på att målvakt inte är första behov pga vårt snitt på insläppta underskattar vikten av en duktig målvakt:

Oskarshamn hemma (0-3), Bofors hemma (3-5), Mora hemma (2-3), Vita Hästen hemma (0-2), AIK hemma (2-3), Västerås hemma (2-3), Vita Hästen borta (1-2), Oskarshamn borta (4-5)
———————————————
Vad har dessa åtta förluster gemensamt? Malmö har vunnit skotten överlägset, haft mest puck, mycket högre corsi-rating, fler heta målchanser. Dessa förluster har inkasserats eftersom målvaktkampen vunnits av motståndaren. Många har skyllt dessa förluster på ineffektivitet framåt och även om vi hade svårigheter med att göra mål framåt så är det riktiga problemet att det har varit för lätt att göra mål på oss. Detta är inte fotboll – i en hockeyliga så jämn som HA så MÅSTE du ha en målvakt som kan vinna matcher åt dig! Säg mig ett lag i vilken hockeyliga som helst som är framgångsrikt, utan att ha en skarp målvakt. Just det – det finns inte. Att Malmö leder serien vittnar om att vi har målvakter som gör jobbet helt okej, men ska man nå riktig framgång krävs spets längst bak – kolla bara på målvaktsstatistiken hos lag som vunnit SM-guld, haft en lyckad kvalserie, vunnnit Stanley Cup på andra sidan atlanten – långt mycket bättre statistik och många fler idioträddningar och matcher vunna på egen hand än vad Malmös målvakter kan komma i närheten av. Ett framgånsrikt lag byggs bakifrån, det är dags för Malmö att följa framgångsmodellen om man vill till SHL.

Svara
Henrik D • Jan 13, 2015 @ 22:59 at 10:59

Oskarshamn hemma(0-3) Vita Hästen hemma (0-2) I dessa 2 matcher gjorde vi 0 mål framåt, gör man inga mål vinner man inga matcher även om man har en 100% målvakt

Svara
MacAllan • Jan 13, 2015 @ 23:53 at 11:53

Nä men vi hade i så fall fått minst 1 poäng i dom matcherna, sen vid straffar kan allt hända.

Svara
Daniel Slätt • Jan 14, 2015 @ 12:11 at 12:11

Henrik D: Det räcker alltså inte med att vi gör 3,1 mål per match i snitt (väldigt högt, högre än ifjol)? Dessa matcher är de enda vi blivit nollade i och vi har blivit nollade minst av alla lag i hela serien. Nä, anfall är knappast problemet – ineffektiviteten under den lilla perioden är löst. Nu måste vi fokusera på att hålla puckarna utanför vårt eget nät, och det gör vi med en toppmålvakt.

Svara
MacAllan • Jan 13, 2015 @ 23:59 at 11:59

Helt klart att Malmö behöver ha in en ohotad förstemålvakt och Honken kan vara en bra lösning om han själv vill.
Målvakterna man har idag pendlar mellan 3 o 4,5 på en femgradig skala vilket är på tok för låg lägsta nivå. man behöver ha in en målvakt som pendlar mellan 4 o 5 på den skalan.
Visst leder Malmö ligan och har minst insläppta mål, men dom leder också ligan i flest insläppta skitmål som målvakterna måste ta på sig.

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Tipsa mig!

Tips tas tacksamt emot, om alla nyheter. Nyhetstips kan skickas till: johan.svensson@kvp.se eller johan@mrmadhawk.se.

Även tips till mobilen via sms, samtal och swish går bra: 0709-188326 .


Finns på sociala medier också.
twitter.com/MrMadhawk
facebook.com/MrMadhawk
instagram.com/MrMadhawk

Annons:
”NordicBet!/

”Boka

”Boka
ANNONS:

Kalender

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: