Lotta Gröning

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

39 kommentarer

Kaj Rune Danielsson • 10 september, 2015 at 10:55

.underbart att någon törs peta i getingboet som DÖ har skapat ! Enligt min mening dog demokratin när DÖ skapades ! Samtidigt utsåg Löfven sig själv till allsmäktig förespråkare till Sveriges befolkning

Svara
ville • 10 september, 2015 at 11:09

”Den obildade landsortsbefolkningen”-s tankeförmåga överstiger iaf lövens. Lövfen har nu kommit fram till att det här är något han kan utnyttja och framstå som ”trygg landsfader”, som vi ska samla oss under (i lövfens begränsade tankevärld vill säga). Tillsammans med att han är så begränsad på alla plan verkar han helt opålitlig!
Dö måste rivas upp för att försöka begränsa skadorna av vad den ställer till med. Pengarna går till grön galenskap som förstör industrins möjligheter att fortleva, naturförstörelse, plocka bort och gömma arbetslösa, meningslösa allmänsatsningar etc.

Svara
ville • 10 september, 2015 at 11:17

Bra Lotta G att du skriver om hur otroligt EUs flyktingpolitik havererat. Sveriges flyktingpolitik, eller avsaknad av, tillhör de sämsta. Blunda blunda blunda för allt…. Har alla blivit så religiösa och goda att det är Herrens vilja allt som sker och att han löser allt?

Svara
Bo Adler • 10 september, 2015 at 11:31

Jag tycker att man bort inse att taktiken att tiga ihjäl Sverigedemokraterna har misslyckats, inte heller demoniseringen har varit framgångsrik. Börja behandla detta parti som de andra, tvinga dem att bekänna färg. Kan de vara delaktiga i frågor som måste lösas vare sig man är för eller emot invandring. Flyktingarna är här och sannolikt blir det fler, vad göra nu.

Svara
Benny Börjesson • 10 september, 2015 at 11:33

Mycket välformulerat och genomtänkt av Lotta! Att som Löfvén ena stunden tala om att vi skall vara inkluderande (när det gäller att te emot flyktingar) och i nästa stund vara exkluderande (när det gäller SD:s närvaro i en nationell samling) är så fruktansvärt motsägelsefullt. Ett parti som i demokratiska val fått 13 % av rösterna och som i en rad opinionsmätningar den senaste tiden haft en femtedel av väljarna bakom sig kan man inte bara nonchalera. Det är en livsfarlig väg och de enda som tjänar på det är ju SD. Enligt Inizios mätning som publiceras idag fortsätter uppgången för SD och nergången för bl.a. S och MP. Har du inte fattat någonting överhuvudtaget Stefan Löfvén?

Svara
Andy • 10 september, 2015 at 14:57

Det verkar inte så men snart kommer säkert oroliga lokalpolitiker tvinga Stockholmsmaffian inom både sossarna och Alliansen att ändra sin invandringspolitik. Annars vet de kommer att förlora sina välbetalda jobb. Men vi vet vilka som kämpat emot den vansinniga massinvandringen från början, det är de som även i fortsättningen kommer att få min röst.

Svara
Stig Siljedahl • 10 september, 2015 at 11:48

För några år sedan räddades Miljöpartiet av säldöden i Östersjön. Nu räknar man med att bli räddade genom Romsons nya frisyr. Socialdemokraterna kan möjligen få ett lyft genom flyktingkatastrofen. Men Löfven hittar nog ytterligare ett klaver att promenera omkring i.

Svara
Charles Lindgren • 10 september, 2015 at 11:53

Håller med dig Lotta!!!
Löven tänker inte alls,om inte 20 % av väljarna får deltaga i frågan är det ingen demokrati längre, hela DÖ är ett misslyckande och det kommer att stå S väldigt dyrt i nästa val.Aldrig mera än röst på en s regering. (att sedan FP sänkte hela Alliansen med sitt ut spel i dag gör väl att snart är det bara M+SD som det är någon mening att rösta på)
Tack för ordet.

Svara
Britt-Marie Heydorn • 10 september, 2015 at 12:09

Det är bra att det finns någon som kan tänka klart just nu Jag får en känsla av att vi drabbats av en masspsykos där ingen har förmåga att lyfta blicken till kritiskt tänkande och objektivitet.

Svara
TobbeS • 11 september, 2015 at 14:37

Väl talat. Trodde bara var jag som tyckte att vi hamnat i en masspsykos. Går knappt att lyssna på radio längre.

Svara
Britt-Marie Heydorn • 10 september, 2015 at 12:23

Eftersom det tar så lång tid att få sitt inlägg granskat passar jag på och ger dig en komplimang för att du tillhör de få som vågar ha en självständig uppfattning om sakernas tillstånd.Finns nog säkert flera fastän de inte syns och hörs lika mycket.

Svara
Carol Simson • 10 september, 2015 at 12:25

SD ar inget problem.De politiskt korrekta partierna ar problemet.Det saknas bostader.Snart 500 000.Det som byggs ar rantesubventionerade hutlost dyra lyxuosa bostadsratter for den rika medelklassen.Forortskommuner I Stockholm bildar naturskyddsomraden av mark reserverat for bostadsbyggnation.Det finns ca 350 (!) stycken naturreservat I Stockholm’s lan.Effektiv smygande strategi for att undvika att nya Tensta byggs.Sverige har en perfekt bostads politik som syftar till segregation och utanforskap trots allt vackert tal den sista tiden om manniskors lika varde.

Svara
Mikael Hagelbock Karlsson • 10 september, 2015 at 12:47

Det va det bästa som jag har läst på länge.//Micke

Svara
Mreson Sweden • 10 september, 2015 at 12:52

Bra skrivet Lotta.
Det är dags för etablisemanget att vakna.
Sverige går mot sin egen undergång med denna enorma invandring.
Förstår folk inte matematik överhuvudtaget mer ? 100.000 nya invandrare ör lika många som HELA LULEÅ KOMMUN . Alla dessa är utsända vilket betyder att de har rätt att ta hit alla sina anhöriga , SAMTLIGA dessa skall leva på våra skattemedel ”socialhjälp” under LÅNG TID…Vem skall Sverige låna dessa pengar av ?

Svara
Britt-Marie Heydorn • 10 september, 2015 at 13:26

Jo när man börjar tänka blir man riktigt rädd.

Svara
Peter Tränk • 10 september, 2015 at 13:23

Bra artikel, någon stans måste väl alla förstå att man inte kan köra med strutsmedoden och tro på att utesluta grupper som är demokratisk valda.
Alla är någon gång i sin lida och då oftast bestående av entusiastiska fanatiker som oftast ligger på ytterlighetens gräns, gäller även för SD feb 1988, likväl som sossar, moderaterna eller vilken grupp du vill, minns min farfar varna mig för högern när jag var barn , alla skulle få gå till baka tills dagarbetare och fattigstugor, ingen rösträtt för kvinnor, så är det ju inte och kommer aldrig bli, det är bara 4 år mellan valen och då skulle vilket ytterlighetsparti som helst bli bortröstat om det visar sig vara samhälsfarlig eller mot välfärden eller ?
Alla måste inte tycka lika. jag hatar dina åsikter, men är beredd att dö för din rätt att uttrycka dem. Peter T.

Svara
Berit Alvarsson • 10 september, 2015 at 13:36

TACK Lotta för att du vill verka för demokrati i vårt land. Det är inte värdigt att politiker utesluter och mobbar istället för att våga bemöta och debattera. Det är ju själva grunden att hitta former för samarbete. Inte alla dessa former för hat, misstro och särbehandling.

Svara
Monica Rabe • 10 september, 2015 at 13:48

Underbart Lotta! Du verkar vara den enda krönikören som förstår Sveriges märkliga politik. Varför vaknar inte folket till? Vi kan inte kalla oss för en demokrati om vi utesluter Sveriges näst största parti då man ska ha s k nationell samling! Herr Löven tänker som sagt inte alls!

Svara
Lasse Larsson • 10 september, 2015 at 13:55

Bra skrivet Lotta! För att något parti ska få trovärdighet gällande invandringen/flyktingar så måste dom besvara följande frågor:
1. Var ska alla bo? Vår bostadsmarknad är en katastrof! Det kommer att ta en mansålder att bygga bort denna.
2. Vad ska alla jobba med? Såg siffror på att ungefär 20-25% har gymnasieutbildning som kommer hit. Men resten? Sossarna vägrar ju acceptera låg lön till personer med dålig skolutbildning. Alla är ju inte hjärnkirurger som kommer.
3. Skolan? Fallande resultat i skolan som saknar lärare och där nu barn till invandrare/flyktingar ska in i ruljansen. Hur många stödlärare ( som inte finns ) behövs?
4. Välfärden? Hur många av dom som nu anländer behöver ekonomiskt stöd lång tid framöver? Troligen ett stort antal och många kommer överhuvudtaget aldrig att komma i jobb men ska väl ändå komma in i vårt berömda pensionssystem.
Det parti som kan svara på dessa frågor och ge trovärdiga svar lär få min röst i framtiden!

Svara
ZL • 10 september, 2015 at 14:27

Flyktingar vet vad de vill och land de vill. Vad händer när de är här och inser att inga lägenheter och inte heller jobb finns i ”paradiset”.

Svara
Andy • 10 september, 2015 at 14:46

Man blir glad att det fortfarande finns självständiga journalister som vågar skriva det som inte anses politiskt korrekt av vissa. Man blir glad av att läsa att SD nu har 21,5% stöd i Aftonbladets opinionsundersökning i dagens tidning. Hur kan de andra partierna vilja använda hundratals miljarder av våra inbetalade skatter till folk som aldrig haft någon anknytning till Sverige eller betalat in någon skatt här? Hundratusentals pensionärer i Sverige tvingas att leva på ca 5000:-/ månad när boendet är betalt, hjälp dem först till ett drägligt liv.

Svara
Spontan • 10 september, 2015 at 14:49

Vårt land håller verkligen på att gå åt skogen.
Det är Helt otroligt och näst intill sinnessjukt att Stefan Löwen såhär långt inte har någon som helst handlingsplan, budget, kortsiktigt & långsiktigt mål för hur vi ska kunna klara av denna invandring.
Stefan Löwen talar om demokrati när han gång på gång skiter i att diskutera invandringen/ migrationen fegt & ynkligt och ej bra för demokratin vid en tidpunkt så viktig som denna. I en demokrati måste alla få komma till tals och det skall pratas öppet om allt. Att frysa ut SD och göra allt man kan för att undvika debatten om invandringen är inte vad Sverige behöver eller vill ha. Inte heller en finansminister som kallar alla som röstar på SD för fascister. FY SKÄMS!
Demokrati för alla åt alla. DÖ måste rivas ASAP.

Svara
Gabriel • 10 september, 2015 at 15:14

Hej bra .det är första gången hittar jag någon som kan politik och tänkter .stefan löven lever inte i Sveriges det finns invandrare som har varit här i 20 år och fortfarande utanför samhället .sd har många id som är rätt.i en demokratisk samhälle alla ska säga sitt. Annars kommer de och får 30 prodent nästa val. Mvh invandrare

Svara
Crillecannet • 10 september, 2015 at 15:58

Stefan Löfven låter som en tidigare öststatsdiktator. Tyvärr brukar dessa inte vara de bäst bildade och upplysta. Trodde att Sverige var en demokrati.

Svara
Börje Eriksson • 10 september, 2015 at 16:23

Och allt det här våldet och brottsligheten som dygnet runt förekommer. Tycker att Media och Politiker har ett stort ansvar att ta tag i detta.

Svara
Hasse Saxeblad • 10 september, 2015 at 17:01

Tänk att Expressen börjar förstå folket! Det är ju på tiden,trodde aldrig att jag skulle ske under min tid här på jorden!Ovanligt bra skrivit,du verkar vara en reporter som vågar se sanningen i vitögat,en stor kram till dig,Risken är att du nu får lämna tidningen när du kritiserar vår diktator,

Svara
Gutte • 10 september, 2015 at 18:29

Super, Lotta!
Tänk att någon journalist vågar säga några ”sanningens ord”. Det går bra för Löfven, att prata om det han inte känner till, nämligen VERKLIGHETEN! Hur skulle det t ex vara, om Marita Ulvskog skrek ut i media:” Skäms Sverige!”, med tanke på SVT:s granskning av äldreomsorgen. Här har dessa äldre byggt upp ett Sverige, som nu behandlar dom värre än de flyktingar vi väntas ta emot. SKÄMS LÖFVEN!!! Vet Löfven att det saknas mängder av lärare till bl a SFI och Grund-Vux. Det saknas tiotusentals bostäder för våra studenter och när ska nya skolor byggas, som kan ta emot alla flyktingar?? Så till ”pudelns kärna”! Varför har bara någon enstaka journalist tagit upp en debatt om Syriens president al-Assad??? Han som bombar sina egna medborgare med oljefat, innehållande sprängmedel och skrot. Han får nu hjälp av Putin, som med trupper och krigsmateriel, deltager i kriget mot den syriska befolkningen. HUR kan t ex FN ta tag i dessa herrar och förhindra fortsatt dödande. Men FN har tyvärr blivit ett pinsamt fiasko, där säkerhetsrådet är helt i händerna på Ryssland och Kina. Tänk tanken, att vi hade ett starkt FN, som hade makt att ta vissa beslut i dagens oroshärdar, och som alla var tvungna att respektera. Först då skulle vi kunna få en mera fredlig, anständig värld att leva i och slippa dessa ”folkvandringar” av människor, som helst av allt vill stanna i sitt hemland med familj och bland vänner. Men ack vilken önskedröm i det blå!
PS Kanske är det snart dags för Sverige, att införa demokrati? DS

Svara
Göran Hargestam • 10 september, 2015 at 19:58

Kan inte tro mina ögon, något så klokt och genomtänkt skrivet av någon från Expressen i Expressen?
Än är inte undrens tid förbi…

Svara
Annalena Gustavsson • 10 september, 2015 at 20:09

klart dom inte bjuder in Åkesson….dom kan ju inte sitta framför honom och ekänna att han hade rätt och dom fel….oerhört pinsamt

Svara
Lennarth Sundberg • 10 september, 2015 at 20:34

Jag känner mig oerhört besviken på den manipulation och det mediapådrag som alla tror är allmänhetens vilja, snarare är det en röststark grupp plus de som finns här och vill att alla är välkomna till ett land som ordnar allt från skola till pension. Vad har vi då löst ? Ingenting Assad & IS härjar vidare, folk lämnar områden som mycket väl kunde försörja dem, men nu ska vi riva ner ett område i storlek av Storgöteborg …? vi hade inge befolkningstillväxt för några år sen nu är den otrolig…sen om fler länder dras med, ska vi stå med öppna armar även då… 1-2 miljoner till ?….
Statens del av det sociala kontrakt revideras utan mitt godkännande, men med mina skatter… Mkt besviken

Svara
Tony Haarding • 10 september, 2015 at 23:12

Sentio september – SD störst med 26,5 %

Svara
Tony Haarding • 10 september, 2015 at 23:14

http://www.metro.se/nyheter/matning-sd-far-fortsatt-starkt-stod/EVHoij!FOquhwBD4TFJk/

Svara
Lars Colliander • 10 september, 2015 at 23:54

TACK Lotta! Bra skrivet! Du visar tydligt att Din demokratiska ådra lever till skillnad från DÖ-kartellens.
Om svensk media(MSM) hade fullgjort sitt demokratiska uppdrag, d.v.s. granska makten åt medborgarna/väljarna, inte tvärtom, alltså fostra svenska folket i en viss riktning, då hade SD inte behövts. Då hade Regeringen pressats stenhårt på var alla , inte enbart de som får PUT utan även våra egna ungdomar, som vill flytta hemifrån, skall bo!
Hur skall alla försörja sig i arbetslöshetens Sverige?
Hur skall Välfärdssverige överleva om en allt större andel inte kan försörja sig?
Nu verkar allt koncentreras på att så många som möjligt skall välkomnas samtidigt som välfärden krackelerar allt snabbare…… Jag är djupt bekymrad för mina barns och barnbarns framtid i Sverige!

Svara
ET • 11 september, 2015 at 08:36

Äntligen nån som törs skriva vad dom flesta tänker. Hoppas bara att du ej får sparken för att du inte är politiskt korrekt….

Svara
Gunnar Boxström • 11 september, 2015 at 09:16

Känns nästan surrealistiskt att läsa detta i Expressen som ju arbetar intimt med de millitanta vänsterextremisterna i Research Gruppen som ju har en öppen antidemokratisk agenda.
Lotta är kanske på väg att byta jobb?
I alla fall är det tufft gjort att gå emot PK-maffian och beskriva verkligheten som den ser ut utan PK-filter.
Bravo!

Svara
Harry Gustafsson • 11 september, 2015 at 10:03

Tack Lotta – du är en riktig journalist – om du orkar med en lång video, och dina engelska språkkunskap finns där hoppas jag du tar del av denna. En fulländad lektion om vad ett lands regering ska arbeta med: https://www.youtube.com/watch?v=SyDrC5q6S9o

Svara
Per Lundberg • 11 september, 2015 at 10:46

Vad är poängen med att bjuda in SD till den nationella samlingen när du i nästa mening Lotta säger att det bara är ett spel för gallerierna ?
Att flyktingopinionen skulle ha svängt tror du bara för att du umgås med journalister och media-folk.
Tvärtom, SD är nu största parti enligt Sentio och klättrar allt högre i de andra opinionsundersökningarna.

Svara
Nålens Öga • 11 september, 2015 at 13:56

Alla politiker i Sverige borde tatuera in i hjärnbarken regeringsformens första mening: ”All offentlig makt i Sverige utgår från folket”.
Det är politikerna som skall tjäna folket, och inte tvärt om.

När en förkrossande majoritet av folkviljan enligt undersökningar vill minska eller inte öka invandringen så är det ett patetiskt skämt och ett massivt folkförakt att sju av åtta riksdagspartier fryser ut det enda parti som vill minska invandringen.
Man visar tydligt att man inte tänker lyssna till folkets uppfattningar.

Svenska politiker, i symbios med dess predikanter i journalistkåren, har inte förstått regeringsformens första mening. De anser att foket är valboskap, en fårahjord, att de är en samling barn som ska uppfostras och lyda vad överheten förmanar.

Folket är alla de människor som skänker politikerna deras makt och sliter ihop skattepengarna som politikerna sedan fördelar. Det är politikernas förbannade skyldighet att lyssna på folket, ta reda på vad de vill och varför.

Svara
Claes Richter • 24 september, 2015 at 23:30

TACK Lotta för dina inlägg i kvällens ”Debatt” och artikeln ovan! Känns skönt att någon från media står upp för demokratin som sats ur spel genom DÖ.

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Kategorier

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Mest läst - Dina pengar
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: