Lotta Gröning

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

10 kommentarer

Thommy Holmberg • 29 januari, 2015 at 17:38

Du har så rätt ,Lotta !Själv bor jag iRmsele-trakten Sollefteå kommun.Här kommer om alla planerna verkställs, att bli en oöverskådlig förödelse av vår natur !! Våra kommunpolitiker godkänner alla ansökningar ,utan att ens vilja diskutera den extrema omfattningen av negativ påverkan som denna koncentration av industri-områden kommer att medföra.Om subventionerna hade lagts på sol-energi,så kunde vi ha fått samma tillskott av el,UTAN skövling av naturen!!Det är så sorgligt!!Motståndet växer snabbt hos befolkningen ,men politikerna vill inte ens diskutera saken.Vi ska demonstrera 14/2 i Ramsele.Något måste hända innan det är försent .Historien kommer att döma de ansvariga ,men det hjälper inte nu!

Svara
Dag Blomqvist • 21 februari, 2015 at 10:15

Byt ut politikerna !!!

Svara
Einar Fjellman • 29 januari, 2015 at 17:45

På några få år har landskap i Sverige genomgått en förvandling som i omfång och brutalitet saknar motstycke. Vindkraften inkräktar i orörd fjällnatur, på Västergötlands platåberg, i Bohusläns kustlandskap, på Österlen och Kullahalvön. Ölands allvar och Gotland har offrats liksom Västergötlands och Östergötlands slättbygder. Skogslandskapet står på tur för den stora skövlingen, den som skall ge verklig substans åt politikernas naiva paroll att vår energi/klimatpolitik skall vara ett föredöme för resten av världen.

Att upplåta mark för vindkraft är vida mer lönsamt än både skogs- och jordbruk och att producera el från vindkraft garanterar subventionerad inkomst under årtionden och på köpet blir man klimathjälte. Det är starka krafter som driver på landskapsskövlingen. Så länge motkrafterna huvudsakligen inskränker sig till drabbade människor utan hjälp av vare sig regelverk eller politiker och så länge en stor riksorganisation som bär namnet Naturskyddsföreningen helhjärtat stöder utbyggnaden ser jag tyvärr ingen större anledning att tro på någon förändring.

Svara
Urban Sandberg • 30 januari, 2015 at 09:07

Lotta du har helt rätt. Kan du fatta hur det kan komma sig att det som borde vara intelligentian i vårt samhälle kan ta beslut om massiva subventioner för utbyggnad av vindkraft? Sedan finns det räknenissar som utnyttjar situationen. Ovanpå det finns det själlösa individer i beslutsfattande ställning som skiter i konsekvenserna.

Svara
Marck • 30 januari, 2015 at 21:10

Men Lotta! Vi i mitt område hoppas verkligen att du får gehör för dina uttryck i vindkraftsfrågan! Vi har länge brottats med svartbyggen och rufflande prospektörer, men de som inte drabbas tror att det handlar om vardagslyx som utsikt och fågelkvitter. Det är mycket mer än så. Det handlar om vår livsmiljö som vi dagligen lever i. Ständigt muller, slagskuggor och allmänt nedstämdhet är vad som gäller i skuggan av vindkraftverk. Tänker man då på att varje vindkraftverk behöver ständig reglerkraft för variationer i vinden ideligen så finns ingen nytta av vindkraft över huvud taget. Tyvärr… Ska vindkraften stå för export så ska den absolut inte subventioneras av oss i Sverige genom elräkningarna så som nu sker. Vindkraften är den dyraste elproduktionen som finns och dessutom behövs den inte. Varför tror folk att vi har elbrist???? Det har vi ju inte!!!! Bygg ut vindkraften så får vi både dyrarre el och varierande tillgång på el. Tyvärr.

Svara
Skogsbolagen offrar skogen för vindkraften | Snurrigt – vindkraftsmotstånd i Ångermanland
17 februari, 2015 at 10:26

[…] Lotta Gröning skrev följande artikel i Expressen den 28 jan. […]

Europa, dårarnas paradis med en demokrati i fritt fall | Rovdjurspolitik
17 februari, 2015 at 20:27

[…] efter Ådalen 1931 förändrades politiken, kanske är vi på väg mot en förändring nu också. Lotta Gröning förmedlar detta. Läs mer om vindkraft längst ner på […]

Bernd Stymer • 21 februari, 2015 at 19:11

Ingen som helst nytta ger utbyggnaden av vkv, bara livshotande skador på allt liv, hela naturen.Politiken låter girigheten löpa amok i vårt landskap. De struntar t.o.m. i att bygget av varje vkv alltid ökar landets utsläpp av CO2. De har samtidigt sett till att inga skyddslagar gäller för maskinen vkv. De har beslutat att låta utsätta medborgarna för skada. Hur kan dessa skydda sig? När inge lagar skyddar. När girigheten råder.
Det finns bara ett sätt att stoppa vindvansinnet.
Är inte det uppenbart?

Svara
Bernd Stymer • 21 februari, 2015 at 19:13

Ingen som helst nytta ger utbyggnaden av vkv, bara livshotande skador på allt liv, hela naturen.Politiken låter girigheten löpa amok i vårt landskap. De struntar t.o.m. i att bygget av varje vkv alltid ökar landets utsläpp av CO2. De har samtidigt sett till att inga skyddslagar gäller för maskinen vkv. De har beslutat att låta utsätta medborgarna för skada. Hur kan dessa skydda sig? När inge lagar skyddar. När girigheten råder.
Det finns bara ett sätt att stoppa vindvansinnet.
Är inte det uppenbart?

Svara
Bengt • 27 februari, 2015 at 13:45

I år, t o m vecka 8 produceras 11% av Sveriges elbehov med vindkraft. Vintertid när elbehovet är som störst ger vindkraften som mest. Den bidrar till att vi har god tillgång till el och att elpriset är lågt.

I Sverige finns stora områden utan bebyggelse. Skogen ödeläggs inte av vindkraft. Den växer lika bra även om det sticker upp vindkraftverk på höjder med goda vindar.

Vindkraften skapar jobb eftersom de behöver byggas och underhållas. Det är dumt att tacka nej till den möjlighet som finns att skapa nya jobb.

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Kategorier

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Mest läst - Dina pengar
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: