KRÖNIKÖRER
BLOGGARE
Daniel Kristoffersson

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

10 kommentarer

Henke41 • 12 november, 2017 at 09:35

Visst har Sverige ett intressant läge. Fakta säger dock att Sverige förlorade alla tre bortamatcherna mot de tre största konkurrenterna i gruppspelet. Detta är inget imponerande facit. Sverige släppte in två bollar i två av matcherna samt tre bollar i en av matcherna.
Fakta säger att Albin Ekdal var med mot Frankrike och det är den matchen som Sverige spelade bäst. I den matchen stod Sverige upp och kunde prestera på liknande nivå som Frankrike. Trots det gör Franktike två mål när nöden kräver detta.
Jacob Johansson och Sebastian Larsson spelade mot Holland och då tappade Sverige innermittfältet och vi knappt en enda målchans. Förutsättningarna var att Sverige kunde förlora med massor med bollar men Sverige blev passiva i den situationen. Sverige får inte bli passiva utan måste kunna stå upp och spela så som de gjorde mot Frankrike. Hur löser Andersson detta när Ekdal troligtvis inte kan spela?
Mitt råd är att Andersson även kollar på Irlands matcher mot Wales och Danmark.

Irland har knappt något bollinnehav men släpper ändå knappt till några målchanser. De håller nollan trots att bollinnehavet är 30-70 resp. 32-68.

Sverige går in med ett bra självförtroende.. Italien kämpar i uppförsbacke och det gäller att Italien inte kommer in i matchen.
Italien är sämre än förra årets EM, Sverige är betydligt bättre än förra EM. Gör Sverige en liknande match som mot Frankrike borta så går Sverige till VM.. Sverige får inte falla in i samma spår som mot Holland och Bulgarien borta. Då blir det svårt.
Känslan är dock att det är förutbestämt att Janne Andersson skall till VM nästa år. Tror Sverige gör mål imorgon och då blir uppförsbacken alldeles för stor för Italien.

Svara
Henke41 • 12 november, 2017 at 09:38

Att Verrati inte är med ett stort plus då han är typen som kan slå den för avgörande passningen.

Svara
Henke41 • 12 november, 2017 at 16:35

Ventura är den perfekta syndabocken för ett gigantiskt italienskt fotbollsfiasko. Han är inte ens nära sina företrädare, Zoff, Trappatoni, Lippi, Prandelli eller Conte.

Detta italienska landslag är sämre än förra årets Italien pga skillnaden mellan Conte och Ventura.

Sverige skall inte ha överdriven stor respekt imorgon för motståndet. Italien har en sämre sammanhålln8ng än innan förra matchen, sämre självförtroende, en klart ökad press. Ikonen Pirlo går ut och kritiserar Ventura för hans reaktioner efter matchen. Allt är inte frid och fröjd nere i Italien just nu,Detta gör att allt blir mycket svårare för italienarna imorgon. För Sverige är det 5 är det tvärtom.Ett ökat självförtroende, en go känsla i truppen. Brukar vara lättare att prestera då.

Svara
Henke41 • 12 november, 2017 at 20:08

Caroline Seger och tjejerna är idioter. Ingen tar de på allvar efter det här. Bojkotta dem på Fotbollsgalan för alltid. Intresset för damfotboll kommer att drabbas efter sådana här utspel. Ingen kommer att bry sig till slut.

Svara
Henke41 • 12 november, 2017 at 21:04

Den italienska förbundsordföranden har ringt FIFA- presidenten och sagt att han vill han en ” bra domarinsats”. FIFA är som alla vet en korrupt organisation med en mycket svart historia. FIFA- presidenten Infantino är schweizare- italienare så att det är oroande att de haft detta samtal för att fixa matchen innan..

Svara
kevork • 12 november, 2017 at 22:02

Måtte Toivonen sluta filma som en Italienare. Blir lika galen på honom som man blir på balans lösa tärnorna från Italien. Visa lite jävlar anamma. Eller spela med rivjärnet Guidetti.

Svara
Henke41 • 13 november, 2017 at 18:13

Kanal 5 ligger nere. Har Sverige blivit ett land dör det också är lätt att begå sabotage?

Svara
Henke41 • 13 november, 2017 at 18:26

Övertygad om att Discovery ligger bakom att Comhems tittare inte har bild på Kanal 5. Detta kommer att stå bolaget dyrt..

Svara
Henke41 • 14 november, 2017 at 09:13

Fantastisk bragd! Fast inte oväntat. Finns ingen italienare som kan gå runt s8n gubbe..och då blir det inte lätt. VNL och Granqvist visar att det är ett världspar på denna scenen. Grym insats.

Äntligen har svenskarna fått ett landslag att vara stolt över. Mellan 2009-2016 hade Sverige några förlorade år då vi 8nte kunde konkurrera på denna nivå. Mycket beroende på ett mycket svagt ledarskap där man skulle främja EN spelares narcisstiska behov. Detta ledde till att Sverige till slut hamnade på 45: e plats på FIFA:s rankinglista.

Underbart att se ett kollektiv gå ut och prestera på detta sättet. Det kommer att bli ett roligt VM dör ingen kommer att vilja möta Sverige. Chans/ risk att Sverige hamnar i en ” Dödens grupp” då vi hamnar troligtvis i tredje seedningsgrupp.Ungefär samma läge som inför VM 2002.

Att Sverige spelar såhär bra är inte konstigt när alla får delta och för utrymme. Otroligt att Sverige fick spela som vi gjorde innan då vi skulle främja en narcissism och arrogant spelare.. Fattar väl vemsomhelst att ett svenskt landslag inte kan fungera med sådana personligheter i laget. Alla har sett skillnaden och därför vill en klar majoritet att vi aldrig mer denne spelare i landslaget. Han har gjort som Sven Rydell, gjort en massa mål..och det är roligt för honom men fotboll går ut på att göra något tillsammans.

Svara
Henke41 • 14 november, 2017 at 09:19

Detta är en av de största bragderna i svensk fotbollshistorien. Ett bragdguld är klart motiverat.

Janne Andersson är den enskilt viktigaste pjäsen i detta lag. När han är magsjuk och visar ingen 3nergi på bänken.. så smittar det av sig på spelarna på planen. När han visar engagemang så lyssnar spelarna och visar maxnivå gång på gång.

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Kalender

november 2017
M T O T F L S
« Okt   Dec »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Twitter – Daniel Kristoffersson

ANNONS:
ANNONS:

Kategorier

Senaste kommentarerna

ANNONS:
ANNONS:

Länka och gilla:

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: