Anders Nunstedt

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

2 kommentarer

Niklas • 10 september, 2016 at 01:06

Yes! 1 av 5!! Att recensenter hatar albumet är sin ordning!

Braver than we are är ett album för fansen och en tribute till Steinman vilket är en förklaring till ”inventering av rester från Steinmans studiogolv”. Det är sista albumet Meat Loaf gör och det är naturligt att det är tillsammans med Steinman, Ellen Foley och Karla DeVito eftersom de har ett förflutet långt tillbaka innan Bat out of hell. Det handlar inte om att ”försöka återskapa ’Bat out of hell’-magin”, utan är ett tack.

”Redan i det inledande och havererade musikal-numret “Who needs the young” hörs det med all tydlighet att Meat Loaf inte har någon röst kvar”. Det är första låten Steinman skrev när han var 19! Havererat musikalnummer låter som något som förtjänar en plats på ett album, speciellt 2016!!

Ja, man kan ha olika åsikter om Meat Loafs röst. Att du så överfokuserar Meat Loafs röst och inte lyfter fram någon positivt med albumet är låg nivå. Steinman har som du skrev sålt många miljoner, medverkat på några av tidernas mest sålda album. Att dissa ett helt album p.g.a. Meat Loafs röst (som du tycker aldrig ”varit en stor tenor”) då har du glömt något i analysen som får folk att gilla Steinmans musik. Har 100 miljoner köpare dålig musiksmak? Det finns delade åsikter om Meat Loafs röst. Steinman kallar den tragiskt heroisk. Men han placera Braver than we are bland de 10 bästa albumen i musikhistorien, såklart inte trovärdigt men … det förtjänar bättre betyg än 1 av 5… Höj till 1,5…

Svara
Juha • 6 juli, 2017 at 08:29

Inte ofta jag håller med musikrecensenter, men här gör jag det. Jim Steinman har varit min husgud sen jag hörde Dead Ringer of Love första gången i början av 80-talet. Hans bombastiska texter och musik gick rakt in i hjärtat.

Jag hade faktiskt lyckats missa att denna skiva gjorts, jag har väntat i åratal på att han ska göra något nytt istället för att tugga om det han gjort tidigare i diverse musikaler. Jag förväntade mig åtminstone en doft av hans genialitet.

Det är förvisso en plåga att höra Meat Loaf krysta sig igenom låttexterna, men jag tror inte ens någon annan sångare med större röstomfång lyckats rädda detta som mest liknar billig musikalmusik. Det är riktigt sorgligt att höra hur gudar falnar med tiden.

Jag har kvar de klassiska skivorna in i döden och Steinmans ”Love and death and an american guitar” ska reciteras på min begravning och efter det ska Bat out of hell spelas. Det de gjorde på 70 och 80-talet är odödligt.

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MEST LÄST I DAG
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: