TIDNINGEN
KRÖNIKÖRER
BLOGGARE
Vinterbloggen

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

36 kommentarer

2008ko • 11 januari, 2012 at 10:26

Vi har ju inte skádat Kowalczyks armar…Annars sá verkar det som ingen har kollat kvinnliga sprinters…USA , Jamaica typ..

Svara
Ludvig Holmberg • 11 januari, 2012 at 11:53

Armarna på Justyna lär se likadana ut. ”Kollat”? Alla dopingtestas så klart, hela tiden. Men det är tillåtet att ha stora biceps.

Svara
Henric40 • 11 januari, 2012 at 11:24

Ludvig
Ju mer muskler man har desto mer måste syresättas..Det är detta som är dilemmat. Hur kan Björgen nästan aldrig ha en sviktperiod under en säsong medans t ex Kalla visar att dagsformen ibland är god,ibland dålig?
Kan man sin fysiologi,anatomi och farmakologi så förstår man att något inte stämmer när det gäller Marit Björgen.
Marit Björgens framfart liknar mer Johan Muellegs än någon annans. Personer med halvtaskig teknik som aldrig har några svaga perioder utan bara öser på. Kom ihåg att Dr. Carlsen ( på medicinsk center) har forskat kring Salbutamol och Formoterol i 20 års tid. Dessa har visat anabola effekter i vissa doser. Hela forskningen kring dessa preparat är skum. De flesta studierna är gjorda av norrmän. Ffa kring de preparat jag nämner.
Jag är övertygad om att Björgens kropp är en produkt av ständiga intag av dessa preparat jag tar upp. Sedan ger dessa preparat även bronkvidgande effekter..som gör att hon kan köra med fria luftvägar lopp efter lopp. Medans andra får kämpa mot kylan..och sammandragna luftrör.

Marit Björgen är den yttersta produkten av den medicinska forskningen som finns i Norge. Hon är en medicinsk broiler. Hon måste bort från längdskidåkningen ,sedan måste man se över allt intag av regelbunden medicinering. Det går inte att ha det såhär. Det sliter sönder hela sporten.

Det medicinska centret i Oslo måste fasas bort från all norsk elitidrott.
När tom dr.Helge Oftebro , skapare av Akers Hus (Antidopinglaboratoriet i Oslo)går ut och säger att han behandlar massor med dopingskador och sedan omkädningsrum med ”massa kanyler och dropp” där är väl ändå måttet rågat.
Norge fick sitt OS 1994 och vi ser fortfarande konsekevenserna va detta än idag..

Svara
Ludvig Holmberg • 11 januari, 2012 at 13:22

Det är möjligt att du har rätt i allt det här. Men så länge ingenting bevisas, så länge hon är ren i varenda test – då är det bara att hylla henne. Jag har inga misstankar mot Marit.

Svara
Anonym • 11 januari, 2012 at 14:28

Stopp forfølgelsen av de paranoide. La Henric40 være i fred!

Alt han kommer med her er bare injurerende sprøyt. De medisinene som Marit har mot kuldeastma er ikke lenger på noenndopingliste. Marit er en av de løperne som blir dopingtestet mest av uavhengige dopingjegere!

Svara
Henric40 • 11 januari, 2012 at 15:30

Helhol

Enligt uppgifter så testades Emil Hegle Svendsen EN gång mellan april-oktober 2010. 1 gång av IBU ( internationella skidskytteförbundet) NOLL ggr avAntidoping Norge.

Säger bara hur fel du har..

Om inte Antidoping Norge testar en av världens bästa skidskyttar under träningsperioder..så lär de knappast ägna någon större energi för Björgen.
Det du påtalar är bara skitsnack. Ni såg väl själva när någon fixstjärna fuskar (Northug). Inget händer..Då skedde detta offentligt, inför folks ögon. Vad tror du händer bakom kulisserna? Utan insyn?

Svara
Anonym • 11 januari, 2012 at 16:08

Så fordi EHS ikke er blitt testet utenfor sesongen er Marit dopet? Du generaliserer og det er dårlig debattteknikk. Dine ”beviser” holder ikke! Når en ex skitrener i Finland som har blitt sparket for doping kommer med slike påstander må man ikke la seg lede til å tro på påstandene, hans troverdighet er ikke stor og det er ikke skitsnack!

Utøverne må til en hver tid fortelle hvor de er slik at dopingjegerne kan teste dem. Dette gjør at det å dope seg nesten blir umulig. Utøverne kan testes av tre ulike organer; det nasjonale og internasjonale antidoping forbundet og WADA.

TIl slutt er det slik at selv om du mener at Nortug jukset, så hadde faktisk FIS en annen mening enn deg. Slik er det, men til og med du må innse at det var en forskjell på det PN gjorde og det DR gjorde.

Ha en fin kveld! :-)

Svara
Guest • 11 januari, 2012 at 16:49

Får hålla med om att det är ruggigt dåligt av Antidoping Norge. Vad f-n är dom till för om inte att testa Norges bästa idrottare? Där tappade man förtroendet för dom.

Svara
Ludvig Holmberg • 11 januari, 2012 at 18:17

Björgen testas så klart hela tiden. Precis som alla andra.

Svara
K Hansson • 11 januari, 2012 at 15:49

Helt rätt! Detta är inte naturligt alls! Hon måste bort från längdskidåkningen. Norrmännen har inget trovärde!

Svara
Anonym • 11 januari, 2012 at 16:11

Ps: Så du bildet av CK, ikke akkurat uten muskler hun heller! Ingen synspunkter på det?

Svara
Guest • 11 januari, 2012 at 21:22

”Marit Björgens framfart liknar mer Johan Muellegs än någon annans. Personer med halvtaskig teknik som aldrig har några svaga perioder utan bara öser på.”

Ett fullständigt falskt påstående! Mühlegg var snarare ojämn. Svenska skidstjärnor har alltid haft en mer stabil form än den gubben. Kalla är inte upp och ner i fristil utan snarare nästan alltid högt upp om hon är frisk. Även Hellner gör inte många svaga insatser i bästa tekniken. Hans formkurva kan verkligen inte beskrivas som ”upp och ner”.

Svara
Henric40 • 12 januari, 2012 at 12:30

Guest

Skillnaden mellan Kalla och Björgen är att när Kalla har en dålig dag så kan hon inte kompensera detta med något. När Björgen hade halvtaskiga skidor i Tdf kunde hon kompensera detta med URKRAFT.Hon kunde med råsyrka ta sig upp för backarna trots att hon inte hade någon teknik alls. Såg för jkligt ut.men upp kom hon..och snabbt gick det.
Hur kan hon bibehålla sådan muskelmassa trots att hon kör grym mängdträning? Den mängdträningen borde bryta ner explosiva muskler..men på Björgen sitter dem kvar? Fast med de studier jag presenterat kanske vi har svaret..Långvarigt intag av beta2-agonister kanske ger anabola effekter trots allt..Mvh

Svara
Henric40 • 11 januari, 2012 at 15:54

Inggard Lerheim såg till att hela finska landslaget åkte dit ( vilket naturligtvis var bra för doping är ett gissel som sliter sönder sporten) men hon ( som är styrande i AntiDoping Norge) kan inte ens mäkta med att testa en av världens bästa skidskytt (Svendsen) en enda gång under träningsperiod.

Hur kan man ta denna kvinna på allvar eller Antidoping Norge?

Svara
garb • 11 januari, 2012 at 16:38

Jag är såååå trött på alla som är så tvärsäkra på att Björgen INTE är dopad. Hon har extrema muskler och deff för att vara en skidåkare. Jämför med Northug eller vilken MANLIG skidåkare som helst. Lägg sedan till det faktum att hennes karriär var på nedåtgående på äldre dar när hon helt plötsligt blev bättre än någonsin.

Jag skulle vilja säga att det finns väldigt mycket som tyder på att hon ÄR dopad, men säker kan jag naturligtvis inte vara. På samma sätt som att alla förståsigpåare inte kan vara säkra på att hon INTE är dopad.

/e

Svara
Ludvig Holmberg • 11 januari, 2012 at 18:19

Man är oskyldig till motsatsen bevisas, inte sant? Jag tror absolut inte att Björgen är dopad. Men visst, säker kan man aldrig vara.

Svara
Henric40 • 11 januari, 2012 at 16:58

Dr. Carlsen ( forskare som lagt fram studier för FIS medicinska kommittè och WADA) har forskat kring Salbutamol och Formoterol under 20 års tid.
Man har kommit fram att man sett anabola effekter vid intag av Salbutamol. Sedan vid vilka doser är irrelevant. Det viktigaste är att det gett ANABOLA effekter.
Vad man vet är att salbutamol har en fettförbrännade effekt.
Vad man vet är att detta preparat har en bronkvidgande effekt.
Passande lm för en skidåkare? Passande för Björgens kropp?

Vad man vet är att Dr.Carlsen kom ut med studie av Formoterol i december 2006. Vad man vet är att Björgen kom till OS i Turin som storfavorit..men åkte därifrån som en av spelens största förlorare. Det norska damskidlandslaget gjorde sitt sämsta mästerskap på nästan 20 år.
Kan man tänka sig att utvärderingen av OS satte igång Dr. Carlsen att se till att övertyga FIS medicinska kommittè och WADA med ännu en studie av Formoterol ( kom en 2001)som skulle övertyga dem att ge dispens för Symbicort ( Formoterol är substans i Symbicort). Studien kom som sagt i december 2006 och dispenser tar lite tid. Tester skall göras. Vilka läkare tror du var involverade i de tester som Björgen gjorde? Kan dr. Carlsen och hans team vara de som utförde? Jajamensan, ni gissade rätt.
De visste naturligtvis att dessa preparat skulle bygga upp en helt annan kropp och skulle ha de effekter på tex luftrören som saknades med de andra lm hon intog. Hon behövde potentare läkemedel så att hon kunde få fria luftvägar ner till alveolerna ( där syresättningen sker). Symbicort innehåller både kortison och luftrrösvidgande preparat som gör att slem och annat inte bildas.

Sedan kan hon nu använda den anabola effekten, den fettförbrännande effekten. Hon bygger helt enkelt en helt ny kropp.

Konsekvenserna av fiaskot i OS Turin nådde sin kulmen i VM 2011..på hemmaplan. D.Carlsen på medicinska centret i Oslo hade byggt en medicinsk broiler för att nå de nödvändiga framgångarna som ett hemma-VM kräver.

De

Svara
Olavi • 11 januari, 2012 at 19:04

Henrik vet en massa fakta i sitt inlägg och tar sedan dessa fakta och börjar insinuera och kommer med vinklade inlägg som inte bygger på insikt. Det låter som om du har bevis men det har du inte. Men det är skickligt ihopdiktat din ”beviskedjaenbart får jag faktiskt medge. Symbicort är en medicin som gör att den astmatiske når upp till normal lungfunktion. Det som är avgörande för max Vo2 alltså maximal syreupptagning i musklerna är hur mycket blod hjärtat kan pumpa i varje slag. Det tillsammans med teknik och naturligtvis bra skidor är avgörande för resultat i skidåkning. Att Björgen har muskler är ett resultat av hård styrketräning. Men kolla Kalla hon har även muskler men är inte lika ”deffad” som Björgen. Sedan har jag även sett bilder på Marit när det inte är tävling. Då har hon mer hull på kroppen. Det är en del i hennes sätt att maximera sin prestation att ha så lite underhudsfett som möjligt. Att det inte ser kvinnligt ut är ju sedan en fråga om tycke och smak. Med så lite underhudsfett på en kvinna upprör sinnena. Det är ju inte så länge sedan en kvinna inte fick åka Vasaloppet, hon kunde ju ta skada. Är det samma psykologiska fenomen med detta. En kvinna får inte ha muskler, hon kan ta skada. Eller är det ett utslag av manlig avundsjuka. Många män skulle vilja ha en biceps som Marit men är för trötta för att skaffa sig en. Det krävs ju träning.

Svara
Henric40 • 11 januari, 2012 at 19:42

Olavi

Det är ett mycket tänkbart att det gått till så. Alla kan se skillnaden från OS 2006 till VM på hemmaplan förra året. Jag har i detalj beskrivit ett tänkbart scenario. Jag har inte ens tagit upp hennes höga blodvärden..

Ja, Symbicort ger henne möjligheten att hålla luftvägarna fria från allt skräp…medans ca 15 % av alla åkare i ett startfält får dras med ihopdragna luftrör pga kylan.De få inte inta några LM. Det är ett medicinskt,etiskt dilemma som bara kan åtgärdas genom att stoppa all form av regelbunden medicininering. Allting har gått för långt. Jag tror alla inser detta.

Dessutom kan du inte jämföra Kalla med Björgen.
Kalla kör som bäst 20 reps på 40 kg i bänkpress medans Björgen maxar 180 kg i knäböj ( en vikt som Kalla bara kan drömma om, eller drömma mardrömmar om).
180 kg i knäböj skall jämföras med det svenska rekordet i styrkelyft för damer i samma viktklass som Björgen. Det svenska rekordet ligger på 185 kg i 63-kilosklassen.. Inser ni inte det själva det orimliga att en kvinna med styrkelyfts/bodybuilders kropp kan åka runt i skidspåren utan att svikta någon gång under året? Läs anatomi, fysilogi och farmakologi så får ni helheten hur sambanden funkar.
Hennes teknik i klassiskt när skidorna var sisådär var helt förkastlig,bara urkraft uppför backarna, INGEN teknik.

Marcus Hellner har den perfekta kroppen för skidåkningen, perfekt teknik. Inga astmamediciner. Bara för att ge ett exempel.

Björgen tar 180 kg i knäböj och är nära det svenska rekordet i styrkelyft för den viktklassen.

Kallas dagsform säger det mesta. Upp och ner.

Björgens bara upp, sviktar aldrig. Tydliga tecken på att det inte stämmer. Hennes fysiska förmåga med enorma muskler gör att hon har massor att syresätta. Hur denna syresättningen går till vet jag inte men när Muelegg hade samma framfart så fick vi svaret ganska snabbt. Det går inte att kunna syresätta så mycket utan att man får hjälp av något..och sedan aldrig svikta i de stora backarna..Det är så mycket som på en gång inte stämmer, rent fysilogiskt.

Svara
Olavi • 12 januari, 2012 at 16:37

Henric40
Det är inget konstigt i att kunna se skillnad på en kropp när den tränats stenhårt i fem år. Det är naturligt. Hur såg Kalla ut för fem år sedan, törs lova att hon inte såg ut som hon gör nu och hon är ung ännu och kommer att utvecklas ännu mer. Hennes blodvärden är sannnolikt väldigt höga men inte så höga så att hon anses dopad för då skulle hon ju inte få tävla, eller hur ? Användning av Symbicort på en person som har diagnostiserad astma kan aldrig bli ett dilemma. Jag har själv astma och använder Symbicort och innan jag gjorde det så hade jag en av flera år obehandlad astma som riskerar att få mina alveoler att likna oflexibla plaspåsar iställer för töjbara smidiga påsar av bästa kvalitet. Det har friska personer och astma personer når samma värden som friska med behandling.
Det går utmärkt att jämföra Kalla med Björgen. Bänkpress och knäböj är två helt skilda rörelser. Vad Kalla gör i knäböj vet jag inte och inte heller vad Björgen gör en 20 reppare på i bänkpress. Nu är det så här att Björgens 180 i knäböj kan inte jämföras med styrkelyftsknäböj rekordet på 185 kg. Björgen går inte ner alls lika djupt som en styrkelyftare. Det blir en otrolig skillnad i momenten när knäböjen utförs som en styrkelyftare gör det tävling. Läsa anatomi, fysiologi och träningslära och träna själv så lär du dig sammanhangen ännu bättre.
Var så säker på att Kalla inte vill ha sin dagsform upp och ner och hon är, tror jag, fast beslutsam att nå Björgens kapacitet och det kommer hon att göra om några år, tror jag.
Visst har hon massor att syresätta och det är klädsamt av dig att du säger dig inte veta hur denna syresättning går till men ändå så är du så motsägelsefull att du genom dina fortsatta insinuationer med att jämföra Björgens resultat med samma metoder som Muelegg gör dig till någon slags talesman för fysiologisk sanning genom att du säger att det inte går att syresätta så mycket utan hjälp av något.. otillåtet preparat, antar jag att du menar. Det är beklämmande.

Svara
Henric40 • 12 januari, 2012 at 17:44

Svara bara lite kort då det inte är så mycket att besvara.

1. Beta2-agonister har visat ha anabola effekter. Björgen har inhalerat dessa i hela sin karriär. Att ha enorma muskler samtidigt som hon håller på med mängdträning gör att många undrar hur hon kan behålla sin bodybuilder kropp samtidigt som mängdträningen bryter ner de explosiva musklerna. Kan man sin fysiologi så tror jag man skall ställa den frågan. Vad vi vet är att de astmamediciner hon intagit ger anabola effekter vid långvarig träning.

2. Du håller inte på med elitidrott, Marit får gärna åka Vasaloppet eller andra motionstävlingar.

3. jag vet hur syresättningen och många undrar hur hon kan syresätta så mycket muskler i varje lopp utan problem.

4, Knäböj innebär att ALLA går ner med samma djup. Det är därför det kallas knäböj. Svårare var det inte.

Man skall inte yttra sig om man inte har fakta bakom.

Svara
Olavi • 12 januari, 2012 at 20:13

Svar på nr 1.
Om du kunde din fysiologi så är det så att det för en del människor går att kombinera effektiva typ 1 muskelfibrer med typ 2 fibrer väldigt bra. Alla kan inte det. Man ska vara född med rätt föräldrar och det ska vara rätt träning för det. Skogen är full av träd men inte alla duger att göra en Stradivariusfiol av. Om du förstår liknelsen. Claes Björling, Sveriges bästa triathlet genom tiderna. Han har mycket muskler, gör 150 i bänkpress och har svensk rekord på Ironman med drygt 8 timmar. Ett bevis på att man kan vara synnerligen uthållig och otroligt stark samtidigt. Det viktiga är vad och hur man tränar.

2. Ok. Men det förekommer även dopingkontroller i Vasaloppet. Du är inte konsekvent i din åsikt och förringar Vasaloppets värde.

3. Javisst undra hur hon kan syresätta utan problem. Hmmm!!! Hon har ju problem med att syresätta sina muskler. Det är därför hon förlorade mot Justyna Kowalcyk. Och återigen. Det är hjärtats minutvolym som är avgörande för musklernas syresättning. Kan man sin fysiologi så vet man det.

4. Din okunskap lyser här igenom väldigt tydligt. Att du här skriver att ALLA går ned med samma djup är helt fel. Styrkelyftare går knäböj på ett sätt, tyngdlyftare på ett annat. Sedan finns det den typen av knäböj som andra icke skivstångs idrottare gör. Knäböjningarna med en knävinkel på ca 70 grader. En riktigt grund knäböj. Jag har tränat tyngdlyftning i många år och även vid några tillfällen testat på styrkelyft. Jag är utbildad idrottslärare på GIH med en mycket gedigen utbildning i anatomi och fysiologi. Jag är utbildad inom olika typer av hälsoprofil bedömningar, bl.a Stråkenshus. Mer utbildningar är Fysprofilen och jag har verkat som tränare i många år.

Som sagt man skall inte yttra sig om man inte har fakta bakom.
Detta är min slutreplik.
Mvh Olavi

Svara
Henric40 • 12 januari, 2012 at 20:59

Haha..så många faktafel och rena lögner så jag kommenterar inte det. Alla kan se att han inte är seriös när han besvarar mitt inlägg.

ironman-killen tar 150 kg i bänkpress..hehe. Tar han 60 kg?

Fråga en bodybuilder om han kör mängdträning..för att bevara sina muskler..hehe

Som sagt,inget att kommentera bara en massa faktafel och rena lögner.

Svara
Henric40 • 11 januari, 2012 at 20:05

Här har vi en studie av flera som visar att de preparat som Dr.Carlsen forskat kring ger för effekter. Detta handlar om inhalation och inte oralt som administreringssätt.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15377972

Det ger ANABOLA effekter. Har man då dessutom en antidopinggrupp som inte ens gör några tester i träningsperioder förstår att hon kan ha puffat på rätt bra.. Ta bort all regelbunden medicinering!

Svara
ramjet • 12 januari, 2012 at 09:12

Har du noen referanse til dr. Carlsen´s studie?
Når har dr. H.Oftebro uttalt seg om å behandle dopingskader og ”massa med kanyler och dropp”?
Hvordan vet du hvor mange kilo M. Bjørgen tar i knebøy?
Hvis store muskler er bevis for doping, hva med Anja Person´s lår?
Marcus Hellener perfekt kropp og teknikk. Gjelder det klassisk stil også?

Svara
Henric40 • 12 januari, 2012 at 15:23

Kära nån, Helge Oftebro har sett det med egna ögon. Han är läkare och skapade andidopinglaboratoriet i Oslo.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article10322147.ab

Ända sedan 1997 har dr. Carlsen kämpat för att de norska skidåkarna skall få inte Salbutamol och Formoterol. Alla hans studier visar på ”en signifikant ökning av lungfunktionen” men hans slutsats blir ändå alltid att prestationen inte ökar. Det viktigaste är att man ser att preparaten ger förbättringar, inte bara av lungfunktionen utan även ger anabola samt fettförbrännande effekter. Studierna är skumma och ger tvetydiga svar. Finns det några vittnen till dessa norska studier mer än de norska läkarna? Jag förväntar mig att åkarna inte har de kunskaper som krävs för att kunna analysera deras egna resultat utan de hänvisar nog till läkarna.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9200320

Samma resultat, samma slutsats vid studien 2001

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11453313

Samma resultat, samma slutsats vid studien 2006. Denna studie kom väldigt nära fiaskot i OS Turin. OS gick i feb. 2006 och denna studie publicerades i dec 2006. Denna studie kan anses vara en konsekvens av misslyckandet i OS för Marit Björgen. Hon behövde potentare läkemedel för att kunna bygga upp sin kropp igen. Björgen var inte konkurrenskraftig länge. Antingen skulle hon få sluta..eller så dick dr. Carlsen hitta på något så att hon kunde bli konkuenskraftig igen. Dr. Carlsen satte igång arbetet direkt efter OS i Turin med att övertyga FIS medicinska kommittè och WADA med att se till att dessa beta2-agonister minsann inte hade någon effekt på friska personer.

Studien skulle ligga till grund för Björgens dispens av ett ännu starkare preparat..så att hon kunde fortsätta sin karriär ..mot att få revansch för OS i Turin. Björgen fick stå ut med med ännu några magra år där VM 2007 och VM 2009 visade en ganska medioker Marit Björgen. Fast inför OS i 2010 var allting klart. Hon hade då sedan en tid tillbaka fått dispens för Symbicort ( substans = Formoterol) och hade nu under träningsperioden kunnat i lugn och ro bygga upp sin nya kropp. Resultaten såg ni själva under OS 2010 samt kulmen vid hemma-VM 2011. Beta2-agonister har kända anaboliska, fettförbrännande och luftrösvidgande effekter. Sedan vid vilka doser är irrelevant . Dr. Carlsen har vid alla sina studier dragit slutsatsen att pretationen inte ökat trots att han själv skriver att lungfunktionen förbättras.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17146320

Sedan har vi då andra (som inte kommer från Norge) som får helt andra resultat när det gäller studier kring beta2-agonister.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15377972

Här visas det tecken på anabola effekter. Detta är bara en av flera som visar detta. Hur sjutton kan man få dispens för sådan här lm när flera studier visar på sådana här resultat? Hur kan man ens ha tanken att plocka bort dessa från dopinglistan? WADA :s förtroende är sänkt till botten! Man kan inte ta WADA på allvar efter sådant här.

Antidoping Norge testar inte ens sina egna åkare under träningsperioder. Alla fattar väl att de håller sig i tyglarna när det vankas tävlingar.

När skall man inse att man nått kulmen och att läkare inom elitidrotten inte för kampen mot doping åt rätt håll?

Norge . med Dr:Carlsen i spetsen, har visat att de gör allt för att nå framgångar. genom den medicinska vägen.

Mvh

Svara
ramjet • 12 januari, 2012 at 17:27

Du må umiddelbart tipse WADA om manglende testing av norske skiløpere. Samtidig som du forklarer dem at dr. Carlsen er en skikkelig kvakksalver, som må erstattes med dr. Oftebro som bare har noen tilsynssaker mot seg.

Svara
Meg Atronia • 11 januari, 2012 at 17:05

Usch! Ansiktet är det ju inget större fel på egentligen men fy fan….Kvinnor skall inte se ut på det där sättet. Det är ju äckligt.

Svara
Wilhem • 11 januari, 2012 at 17:22

Det är ju löjligt att ens förneka att hon inte är ren. Med den fettnivån blir man väldigt lätt sjuk med så hård träning som hon ligger på då det sänker immunförsvaret om man är naturlig, ändå är hon alltid frisk och utan formsvackor? Fjantigt att försvara en dopad åkare.

Svara
Wilhem • 11 januari, 2012 at 17:22

Det är ju löjligt att ens förneka att hon inte är ren. Med den fettnivån blir man väldigt lätt sjuk med så hård träning som hon ligger på då det sänker immunförsvaret om man är naturlig, ändå är hon alltid frisk och utan formsvackor? Fjantigt att försvara en dopad åkare.

Svara
Anonym • 11 januari, 2012 at 17:58

Problemet är att de flesta svenska journalister som Holmberg,Jonas Karlsson,Blomkvist etc tar på sih någon slags inmformations-chefs-roll för Norge medan man nästan alltid insinuerat saker om det föraktade Östeuropa.DÅ kan man insinuera men inte mot det präktiga,fina,nordiska Norge där alla är glada o går på tur.
Jag känner ingen som helst samhörighet med en extremt nationalistiskt stat som uppblåst av sina oljemiljarder gapar o skriker o ska synas överallt o inte minst VINNA TILL VARJE PRIS!
Extrem-nationalism är livsfarligt o kan leda vartsomhelst.Historien har visat detta med eftertryck!

Och precis som fallet var med Östtyskland o Finland o gamla Sovjetunionen måste man bara visa med alla tillbuds stående medel att man är bäst!
Björgen är skrämmande.Och har man inte muskler som Björgen äter man inte för att vinna.
Norge är extremt självupptaget,vägrar gå med i EU av rädsla att behöva bidraga till någon annan än själv.
Låt Norge sköta sig självt.Som Albanien.
Hellre en kvinna på 63:e plats än en laboratorie-produkt som evig vinnare.

Svara
Henric40 • 11 januari, 2012 at 18:13

Enligt uppgifter tar Björgen 180 kg i knäböj. Hon väger 63-65 kg.
Jämför man med det svenska rekordet i samma viktklass(n815 kg) skulle jag rekommendera Björgen att extraknäcka som styrkelyftare i Norge..Helt sjukt!

http://iof3.idrottonline.se/SvenskaStyrkelyftforbundet/TavlingResultat/SvenskaRekordfranochmed2011/Senior/

Svara
Plomma • 13 januari, 2012 at 10:41

Hmm undra vad Anja Persson tar i knäböj……??
Sluta att personifiera den svenska avundsjukan.

Svara
Henric40 • 13 januari, 2012 at 11:09

Är det enda du kunde komma med när fakta läggs fram för att se det omöjliga vi bevittnar?

Anja åker inte längdskidor, alla fartåkare har rejäla lår. Hon är en i mängden.
Vi har inte i längdskidhistorien bevittnat ett sådant monster i spåren. Hon är ett medicinskt monster som är skapat av bla Dr.Carlsen.Jag har lagt fram studier och jag har medgett den agenda som dessa läkare hela tiden haft. Att kunna ta till lm vid behov om inte kapaciteten finns. Deras studier finns bara till för att kunna sätta in dessa åtgärder om det skulle behövas. Alla ser att vissa studier visar anabola effekter medans alla Carlsens inte visar det..Han medger dock att lungfunktionen förbättras..
Tillgången till astmamediciner har byggt upp Björgens kropp. Bort med Björgen, bort med all regelbunden medicinering. Alla ser att det sliter sönder sporten. Bort med alla läkare som inte driver kampen mot dopingen åt rätt håll.

Svara
ramjet • 13 januari, 2012 at 15:30

”Monsterlårene” til Person og P. Wiberg, men hva med Julia Mancuso? Det beviser bare at idrettsutøvere er like så forskjellig å se til som de fleste av oss.
Men det er vel på tide at du kommer med noen beviser da, mer enn at du vet hvilke agenda dr. Carlsen har?
Her er en link til noe som ikke er skrevet av nordmenn; http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17241101
Bort med Bjørgen, bort med alle svenske skiløpere som bruker samme medisin?

Svara
Anonym • 12 januari, 2012 at 06:19

Doping används av så gott som alla. Testerna hänger inte med utvecklingen av nya dopingmedel.
Det är omöjligt för någon ren att konkurrera med dopingstinna konkurrenter.

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Kalender

januari 2012
m ti o to f l s
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Twitter – Ludvig Holmberg

ANNONS:
ANNONS:

Senaste kommentarerna

ANNONS:
ANNONS:

Kategorier

ANNONS:
Senaste nytt
SILLY SEASON - SENASTE NYTT
ANNONS:
Senaste nytt
ANNONS:
Senaste nytt
MRMADHAWK
TRAVBLOGGEN
TRAV
ANNONS:
SPEL & TIPS
AGENDASÄTTARNA
PODCAST: EXPRESSEN CALCIOMANIA
PODCAST: BOORK VS NYSTRÖM
PODCAST: ALLSVENSKAN
MEST LÄST I DAG
MEST SETT I DAG
HOCKEYBLOGGAR
HANDBOLLSBLOGGEN
TENNISBLOGGEN
Sportkrönikor
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: