Thomas Mattsson – Bloggen om Expressen

74 kommentarer

Kommentering för det här inlägget är stängt.

Anonym • 19 april, 2012 at 07:53

Personligen hoppas jag att expressen blir fällda för vapenköpet man kan inte begå en kriminell handling och tro sig komma undan för att man är journalist. Vad ska nästa steg bli köpa barnsex? Du fattar väl själv att om ni inte blir fällda så är det ju fritt fram för journalister att begå en massa brott bara dom anmäler sig själva efteråt och säger att det var en journalistisk gärning, var ska gränsen dras när ni begår brott tycker du? Ska journalister få ha en egen kriminell-fil som de kan härja i utan att straffas bara de hänvisar till sitt yrke? Nej om tingsrätten har vett och sans så dömer de expressen annars kan man ju undra hur lagarna ska tolkas (en lag för journalister och en lag för oss andra).

Svara
Tony Granbäck • 19 april, 2012 at 08:54

Mattsson du sa i domstolen att det inte var ett vapeninnehav. Det kom fram nu att det gick mer än en timma innan ni överlämnade vapnet till polis, du har sagt flera gånger här på bloggen att överlämnandet skedde direkt och att det inte kunde rubriceras som ett innehav, men nu fick vi veta sanningen att ni behöll vapnet i ert ägo lång tid efter köpet.
När pengar byts mot en vara det här fallet vapnet, så blev varan (vapnet) ett innehav av köparen, alltså du.
Varför åkte inte journalisten direkt efter köpet till närmaste polishus och överlämnade vapnet.

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 11:17

Varför avbröt inte journalisten köpet kan man fråga sig. Men Gode Herr Mattsson kanske har kontakter med diverse kriminella element i Malmö och ville ge dem lite fickpengar att köpa nya vapen för.

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 09:53

Som man ropar får man svar det borde man begripa inte minst om man är verksam inom media, lämnar man journalistiken och börjar bedriva hets och hatpropaganda väcker det reaktioner förstås, inget fel med det, snarare ett friskhetstecken,mera förvånande att mediafolk blir förvånad, är de verksamma i en såpbubbla numera?Om man tycker sig ha gjort en god gärning varför tar man då inte sitt straff med jämnmod och drar sig tillbaka med glorian fastskruvad på skallen ist. för att röra upp himmel och jord.Danowsky & Partners det var inte kattskit, vi andra brukar få nöja oss med den brännvinsadvokat som rätten tillhandahåller åt oss. Vi får hoppas att det inte går att köpa sig ”rättvisa” i dagens Sverige.Jasså det passar sig att tycka synd om bloggare nu, annars brukar det vara krav på ansvarig utgivare till bloggar som tycker ”olika”.

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 10:03

Är det så konstigt om vi blir förbannade när ni ständigt ljuger och för oss bakom ljuset. Ni vill fördärva vårt kära land.

Blir Expressen friade i detta fall så måste det ju betyda att det är fritt fram för privatpersoner att handla vapen och stödja kriminell verksamhet.

Tack vare Mattsson så har grovt kriminella fått lägga vantarna på 20000kr.
Vad har dom använts till tro, inköp av fler vapen? Kanske har ett av vapnen som Mattsson betalt använts till mord eller rån. Jag tror knappast puffran har använts som prydnad.

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 10:14

Mattsson

Att Matsson hela tiden tar upp ”näthatet” beror på att Mattsson vill stänga det fria ordet för medborgaren. Det är deras agenda, att tysta svensken. Det är därför de har stängt ner alla kommentarsfälten. Mattsson tar upp de fåtal som inte sköter sig. Dessa fåtal skall ligga till grund för att ta beslut som att begränsa yttrandefriheten( läs: stänga kommentarsfält).

Det kan jämföras med att man beslutade att sluta att spela fotboll..pga att huliganer föstörde matcher.En liten klick skall inte förstöra för alla de 99 % som sköter sig.
Detta borde Mattsson förstå!

Svara
Jesper Wasling • 19 april, 2012 at 12:17

Du är fri att skriva hur mycket di vill var du vill och fått göra det sedan 1809. Expressens kommentatorsfält är inte det enda platsen för text.

Dessutom skriver du ju här just nu, så du talar emot dig själv.

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 12:43

Precis, du är fri att skriva vad du vill i kommentarsfält…som inte finns….

Svara
Per • 19 april, 2012 at 12:50

ja ja.

har du några egna meningar jesper w ?

Per Hagman

Svara
Bubba Fets • 19 april, 2012 at 14:03

Jaa, Jesper, visst, vad du vill!
I vissa, utvalda, kommentarsfält till artiklar som känns ”ofarliga” att debattera…
Men så fort det blir svårt att motargumentera så stängs det ner.
Hahaha, fy fan vilket skit ni är!

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 22:21

Jo, helt otroligt att dom släpper igenom detta men normalt sett är åsiktscensuren hård och dom har ju något slags åsiktsmonopol. Samtidigt som det är upp till medierna om dom vill ha kommentarfunktion över huvud taget eller vilka forumregler dom vill ha så tycker jag ändå att medier har en väldigt stor skyldighet att arbeta opartiskt, så objektivt som möjligt och att främja diskussion och sprida kunskap.

Vad tjänar samhället på att medier används som vissa personers privata åsikt för att projektera en viss politik. Visst gör det då, men kom inte och gapa om pressfrihet och liknande sen för jag tänker då inte stå upp för den tvärs om. =)

Svara
Reportern • 19 april, 2012 at 11:05

Märkligt, så fort man skriver något negativt om expressens låtsasjournalister så raderas inläggen.

Svara
Per • 19 april, 2012 at 11:20

Mmmm idag ær moderatorn på censur humør.
Tog bort min kommentar om Ton–læget i massmedia debatten.
massmedia tål tyværr ej litt kritik.
trist.

Per Hagman

Svara
Per • 19 april, 2012 at 11:28

men det verkar som om att man kan gå førbi moderators reguleringen genom denna ..svarsfunktion.

Per Hagman

Svara
Per • 19 april, 2012 at 11:30

Funkar ju kæmpe bra.

Ansvaret før ton læget / hatet ,i samhællsdebatterna , ær massmedias.

Ha fick jag det sagt.

Per Hagman

Svara
Per • 19 april, 2012 at 12:14

”Och så sent som i går sa Jonas Nordling, alltså Journalistförbundets ordförande, så här i branschtidningen Resumé:

– Det var ett så tydligt journalistiskt uppsåt att det drar ett löjets skimmer över åklagarväsendet.”

—- Mattsson!
det du sjælv refererar till ær ett arrogant Ton-læge.
ett ton læge som ær osakligt och okonstruktivt.
du kan knappas begæra att den enkla individen ej skall haka på ..massmedia retoriken.

Per Hagman

Svara
Per • 19 april, 2012 at 12:42

Før øvrigt gillar jag att Expressen tog utmaningen i vapen…saken, frimodigt hederligt ger en høg troværdighet før Expressen journallistik.

Per hagman

o så var det kul o kunna gå førbi censurfunktionen o skriva in sina meningar under svarsfunktionen….men jag anar att detta fungerar bara en gång…i dag…så passa på alla andra som har en ”kontroversiell” mening.

LOL

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 11:15

Som man bäddar får man ligga Gode Herr Mattsson. Ställer ni er över folk och pekar finger så kommer folket att börja ogilla er. Gode Herr Mattsson borde inse detta men Gode Herr Mattsson har inte tid att lyssna på vanliga människor. De är ju rasister och annat hemskt.

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 12:04

Ja Thomas, ni ligger i botten på ”förtroendlistan” enligt en nylig SOM-undersökning, varför är det så tror du? Kanse för att det är så solklart för de flesta att ni bedriver propaganda, inte nyhetsförmedling kryddat med lite Idol och annat joller. Att se dig stå i paneldebatter och ”försvara yttrandefriheten” samtidigt som du är chefredaktör för en ytlig tabloid är rent vidrigt. Det är dags för gammelmedia att inse verkligheten, ert nyhetsmonopol är brutet, internet har gett folket verktyg att hitta sanningen bakom era rubriker på ett sätt som ni aldrig kan komma runt. När man får bättre nyhetsrapportering från utländska nyhetskanaler och Flahback än från svensk etablissemangsmedia är det illa. Man undrar om ni inser vilken långsiktig skada ni åsamkar med ert beteende?

Svara
Thomas Totta Lundgren • 19 april, 2012 at 12:17

Fakta: Ett illegalt vapen köptes av Expressen från en kriminell person:
Fakta: Pengar betalades för vapnet. Enligt många ett kraftigt överpris
Fakta: Expressen har därmed finansierat illegal verksamhet

Förmildrande omständighet: Expressen överlämnade vapnet till polisen.

Men faktum kvarstår: Expressen har finansierat kriminell verksamhet.

Hypotes: Pengarna som Expressen betalade för ”att få bort vapnet från gatan” har finansierat anskaffandet av flera nya vapen till gatan.

Om Expressens mål var att få bort vapen från gatan så har man därmed kraftigt misslyckats med sitt mål och det är också något de bör ha varit medvetna om redan från början. Därför kan jag bara utgå ifrån att Expressens drivkraft inte alls har varit att agera samvete utan att få nånting smaskigt att skriva om.

Svara
Jesper Wasling • 19 april, 2012 at 12:21

Fascinerande hur tydligt kommentarerna visar att Thomas Matsson har en poäng.

Svara
Per • 19 april, 2012 at 12:48

Jesper!
Mattson brukar i bland ha en ”poæng”.
Men av din egen kommentar framgår ej vad du ær, som du skriver, fascinerad av eller vad du anser vara M,s ”poæng”.
— vad ær det du ser ?

Per Hagman

Svara
Johan Carlén • 19 april, 2012 at 14:29

Poängen är alltså att de som kritiserar Mattsson är extremister av olika slag. Eftersom de flesta här kritiserar Mattsson är de flesta extremister. Case Closed.
Blandar man ad hominem och halmgubbeargument med en viss arrogans (båtlaster av den) och halvbildning och en oförmåga att skämmas för sina misstag så har man den perfekte chefredaktören.

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 15:04

Kan du peka ut en sådan kommentar?

Svara
konrad gunnarsson • 19 april, 2012 at 12:58

Bäste Mattsson!

Vi är många som inte hatar journalister men som förtvivlar över svenska språkets förfall i journalisters skriverier. Du föregår med ett praktexempel på syftningsfel här ovan:” I går kväll sköts också en man i Landskrona, som i natt vårdades på sjukhuset i Lund.”
Så Landskrona vårdades på sjukhuset i Lund? Starkt gjort att släpa dit åbäket, kan man tycka!
Så, Mattsson, ge oss först vårt språk tillbaka i sin förra prakt och klarhet!
Sedan skall vi klaga mindre.

Svara
Per • 19 april, 2012 at 17:51

Flisar du ; menar du allvar med denna kritk ?

Per Hagman

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 22:39

Språket anpassar sig till mångkulturen?

Svara
konrad gunnarsson • 19 april, 2012 at 12:58

Bäste Mattsson!

Vi är många som inte hatar journalister men som förtvivlar över svenska språkets förfall i journalisters skriverier. Du föregår med ett praktexempel på syftningsfel här ovan:” I går kväll sköts också en man i Landskrona, som i natt vårdades på sjukhuset i Lund.”
Så Landskrona vårdades på sjukhuset i Lund? Starkt gjort att släpa dit åbäket, kan man tycka!
Så, Mattsson, ge oss först vårt språk tillbaka i sin förra prakt och klarhet!
Sedan skall vi klaga mindre.

Svara
panoptikon • 19 april, 2012 at 13:04

Många människor känner inte igen sig i den bild ni förmedlar av samhället. Journalismen i Sverige är en liten elit boende på Södermalm som umgås med varandra och den övriga makten. De läser samma böcker, lyssnar på samma musik, ser samma tvprogram, går på samma ställen, tycker lika dant. Sen har man en beröringsskräck inför vissa frågor som man helst vill hålla en distans till.

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 13:36

Hr Chefredaktören Thomas Mattsson är upprörd över vad han kallar ”näthatet mot journalister”.
När våra mediajournalister skriver en sak som en absolut sanning och läsaren/medborgaren sen kan gå ut på gatan och konstatera att det inte alls är på det sätt som beskrivits utan helt annorlunda, dåkan man undra om hr chefredaktören inte missat något kapitalt?
Kanske han missat att politiker journalister slåss om sistaplatsen på medborgarna förtroendelista? Helt utan anledning? Knappast.
Detta inlägg är egentliga samma som så många andra redan skrivit, något annorlunda formulerat dock.
Nyss sökte jag på ”metro-Gustav”, ringer det en liten liten klocka kanske?
Journalistkåren har en lång, mycket lång väg att gå för att åtminstone återvinna ett minimum av förtroende, särskilt som vi idag kan kontrollera era uppgifter via Internet.
Javisstja ”näthatet”, nej det är inget ”hat” det är fråga om, det är brist på respekt för en yrkeskår som sålt sig till Makten och PK !

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 13:38

Den dag Expressen och AB också börjar ta upp det som händer och sker i Sverige, som det rapporteras om i alternativ fri media (och inte som nu – mörkar allt vad man kan) så kanske vi kan börja tala om att återupprätta förtroendet för er.

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 13:41

”Främlingsfientlighet” är ett ord som mediernas journalister använder flitigt. Denna främlingsfientlighet är något som de tycker sig se överallt.

Konstigt nog hörs aldrig någonsin ett ord i medierna om främlingsfientlighetens motpol, dvs. den sk. ”svenskfientligheten”.
Som om något sådant inte existerade i samhället?
Som om alla personer med utländsk härkomst, i motsats till de med icke utländsk härkomst, vore godhetens företrädare på jorden som aldrig någonsin ägnade sig åt etniska trakaserier eller rasism!?

Givetvis är det inte så, etniska trakaserier mot personer med svensk etnisitet är sannolikt lika stort representerat i samhället. Att tex. komma med svensk etnisitet till ett invandrartätt bo-område i någon förort kan högst sannolikt vara minst lika ”besvärligt”, som att som invandrare komma till ett områden där endast svenskar befinner sig.

Medierna tror att man spär på den sk. främlingsfiedntligheten i samhället om man belyser att rasism, och etniska trakaserier, även förekommer mot etniska svenskar.
Därav aldrig någonsin ett ord om detta i mediernas rapporteringar.

Att tilltala någon med utländsk härkomst nedlåtande för vederbörandes etnisitet är inte ok, och ses som rasistiskt och främlingsfientligt. Mediernas och samhällets engagemang väcks då snabbt till liv.

Men att tilltala en person av svensk etnisitet för samma nedlåtenhet, för sin svenska etnisitet, är dock helt ok, är inget som väcker något som helst engagemang, vare sig hos samhället i stort, eller hos medierna.

Skall någon form av manifestation mot våld skall framföras, om förövare för våldet har haft invandrarbakgrund, så heter det alltid att ”främlingsfientliga krafter” försöker utnyttja händelsen, Om förövare har utländsk härkomst så ses protseter mot våld alltid med nedlåtande ögon från mediernas sida.

Om någon med invandrarbakgrund drabbats av våld, helst med svenska förövare, då går det smärtfritt att manifistera mot våldet, som då istället tilldelas vackra benämningar som, ”manifestation mot våld och rasism” eller liknande…

Inte jättekonstigt att det till slut bildas ett förakt mot den här typen av journalistisk ”enögdhet” och åsiktsuppfostran…

Svara
Bubba Fets • 19 april, 2012 at 13:52

Detta är en av de ”förbjudna sanningar” som journalister inte tycker det är värt skriva om.
Det finns inte ens något brott som skulle kunna beskrivas som ”omvänd rasism” i våra lagböcker.
Som vit, och man, är man helt laglös i detta, det bestämde våra politiker för ett par årtionden sedan. Endast ”svarta” som blir tveksamt behandlade av ”vita” har rasistkortet att flasha med. Inte tvärtom.
Enligt vår lagstiftning.
Därför att våra politiker har bestämt att det inte finns någon folkgrupp som kan kallas ”Svenskar”. Alltså finns inga Svenskar att hetsa.

Jag vet att detta låter helt vansinnigt och sjukt, men alla kan kolla upp detta själva.
För en tio, femton år sedan avskaffades svensken, vi finns inte som folkgrupp, utan nu är det bara den sjuka varbölden ”multikulti” som får finnas i vårt land.

Fy fan, jag vet vad jag skulle vilja göra med dessa sjuka människor som ligger bakom detta…

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 19:17

Ja den svenska lagen är uppseendeväckande i dessa frågor.
Förmodligen en kvarleva från efterkrigstiden som givetvis borde skrivas om för att inkludera alla etnisiteter.
Men det tycks vara så att man vill få det till att just den svenska etnisiteten är ”neutral”, dvs. etnisitetlös, därmed blir det svårt att inkludera dessa i någon lag…

Likväl vill man hävda att någon svensk kultur inte heller existerar. Även den vill man få till att vara ”neutral” och identitetslös, allt för att kunna framhäva andra kulturer som något posetivt och spännande, allt för att indoktrinera medborgarna om det förträffliga med det mångkulturella samhället.

Alla andra utländska influenser definieras dock officiellt som kulturer, detta eftersom man kallar samhället för det MÅNGKULTURELLA samhället, dvs. ett samhälle med många olika kulturer där alla kulturer skall få plats att vara just kulturer, medans den svenska helst inte skall kallas för kultur.

Man har förslökt skapa en identitetslös befolkning, med så lite nationell samhörighet som möjligt. Detta för att underlätta för den samhällsförändring som man via världens per capita högsta invandringstakt har bestämt skall genomföras.

Brukar under tex. idrottsevangemang, när Sverige spelar landskamp, tänka på hur förskräckligt det måste kännas för dessa förkämpar att se något så nationalistiskt, där nationalistiska flaggor viftas med, och där tom. svenska nationalsången ofta spelas upp i samband med matcherna.

Att det finns många som tom. hejjar på detta ”nationslag” och tillika nationalistiska påfund, måste vara rena mardrömmen för alla de som med näbbar och klor kämpar för avnationalisering…

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 18:30

Etablissemanget är nog smärtsamt medvetna bakom kulisserna om att de håller på att förlora ”kampen” med att ”uppfostra” folket enligt dess långtida traditioner och de börjar bli desperata, något som återspeglas i deras ”krönikor” och ”analyser” som bara blir mer och mer stolliga och uppenbart konstruerade för ett syfte, Greiders vidriga texter om Ludvika, Tolouse och Kortedala är ett talande exempel.

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 13:47

Håller helt med, så länge de gör om verkligheten och människor, kommer det bli en baksida. De kan ju inte hålla sig till fakta, utan skriver mera på subjektiv tro, egna behov vilket ger konsekvenser och avsky. De dramatiserar som t ex nu med näthat?! är de offer ?? de rår för det själva för de är delaktiga och ansvariga för vad de själva skriver och reaktionerna kring detta.
Man får en känsla av att de ser sig som offer hela tiden, håller inkommande våldsverkare under armarna, hänger ut svenskar och friställer sig från ansvar.
Ang hat snacket riktas det lika mycket mot svenska folket som ju spec gruppen journalister!
Journalister skriver, visar fram en egen idéaliserad bild av landet och inkommande folk, medan övriga svenskar smutskastas, icke pixlas som vissa personer, vilket ger avsky rent ut sagt.

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 13:49

Jag som trodde Malmö ligger närmare Köpenhamn än Oslo.
Var det inte i Köpenhamn som journalister låg illa till?

Svara
Bror Obekväm • 19 april, 2012 at 13:51

Bäste Mattsson! Det är nog inte många som hatar eller vill se jounalister döda. Däremot visar många kommentarer nedan det som är pudelns kärna. Dvs en frustration över hur ni journalister, utifrån utsikten från era elfenbenstorn, tror er ÄGA sanningen och att ni aldrig har fel.

Fel har däremot alla de av era läsare som inte har samma politiska och uppfattning.och tycker precis som ni. Du vet, alla de där rasisterna och främlingsfientliga som sprider ”hat”. Eller hat och hat, måste man kalla en avvikande åsikt för hat? Vad är det som skrämmer er så oerhört att en ökande (jo, de ökar nog!) andel svenskar bli allt mer frusterade över en havererad invandringspolitik och en alltmer havererad välfärd.

För att nu inte tala om situationen i Malmö, Södertälje m fl svenska städer! Där media lyckas penetrera problemen i otaliga artiklar och debattprogram utan att nånsin koppla ihop invandring, kulturkrockar, importerad kriminalitet med en eskalerande brist på respekt för svenska poliser och brandmän, svenska lagar och regler, ja hela samhället egentligen, och de faktiska uttryck av gangsterism som detta ger upphov till.

Er ignorans och ert förakt för era läsare och vanligt folk, i alla fall de som inte delar era åsikter, skapar just det ni harmset chockeras över.

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 14:31

Redaktioner tror att man, 1; går Sverigedemokraternas ärenden om man beskriver verkligheten och dess orsaker i städer som tex. Malmö och Södertälje.
2; att man spär på den sk. främlingsfientligheten i samhället om samma verklighet beskrivs fullt ut. Dvs., om man kopplar ihop problematik i städer som tex. Malmö och Södertälje med ”invandring, kulturkrockar, importerad kriminalitet med en eskalerande brist på respekt för svenska poliser och brandmän, svenska lagar och regler” osv.

Därav bedrivs en journalistik som snarare är anpassad till att värna en ideologisk konstruktion, än till att ge ärliga svar och beskriva en verklighet.

Detta spär endast på mångs uppfattning om det ”lögnaktiga etablissemanget”.

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 13:54

Oj jag missade frågan. Det gäller alltså Expressens brott mot vapenlagen i Malmö, inte den rättegång i Oslo där en mans suld till 77 mord skall fastställas, eller den i Köpenhamn där 5 män förhindrades göra våld på tidningsmän.
Ej heller de olika mord som sker i södra landsändan.
Utan ett brott mot vapenlagen som begåtts i Journalismens intresse.
Naveln sitter mitt på!

Svara
Jonte Dot • 19 april, 2012 at 14:19

Jadu Mattsson! Är du förvånad över jounalisthatet? Du har själv bidragit till det under rättegången och otaliga ggr före det. Se er döda är ganska överdrivet men att ni ska jämka er till en nivå vanligt folk tolererar kan vara ett bra första steg.

Du skriver om att ”Förre överåklagaren Sven-Erik Alhem ”.. I DN säger han något annat nämligen ”– Jag ville lyssna på pläderingarna eftersom detta mål är oerhört intressant. Om man behöver lång tid på sig att skriva domen är det ett tecken på att även domstolen tycker att detta har stort både juridiskt och allmänt intresse.”. Väsentligt skilt mot vad du skriver ovan. Vad sa han egentligtligen och hur ska vi som är läsare kunna bedömma det när olika uppgifter cirkulerar.?

En annan intressant synpunkt finns i DN artikeln ”Expressens advokater fastslog sedan att medierna har en särställning i samhället.”.. Va? Hur fick dom det? Hur kan man utkräva ansvar utav dom i sådana fall(rättegången är ett glasklart exempel)? Både privatpersoner, företag och samhället som har blivit felfördelade utav media har sedan länge begripit att det är närapå omöjligt. Jag fyller på med från advokaterna: ”och uppträder i sin roll som demokratins vakthundar”.”. Det var just det. Som jag skrev ovan, -vem har hand om jakthundarna? Ni s.k journalister tycker er själva har blivit oberörbara. En ny samhällsklass(s.k journalister, -den nya tidens adel).

Jag skulle kunna beta av din blogg idag rad för rad och kommentera men det är inte lönt. Det är synd för du skriver väldigt klokt ibland och kommer med bra idéer. Du kör dock på med tramset som ovan nästan jämt..

s.k journalister, -den nya tidens adel.

Svara
Johan Carlén • 19 april, 2012 at 14:24

Så mycket pompöst skitsnack för att försvara sin brottsliga handling. Skråblindhet är journalismens största problem idag.

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 14:30

Vad var poängen med att köpa ett illegalt vapen? De flesta som är något sånär insatta i vad som sker runt om sig, förstår att det är skrämmande enkelt att köpa illegala vapen i bl.a Malmö. Ska man arbeta som journalist utifrån den poängen, att påvisa hur enkelt det är att köpa olagligheter så kan man ju prova att köpa narkotika, betala för en prostituerad, ”locka” till sig småbarn på nätet, köpa en stulen bil osv osv…knepig logik Herr Matttsson

Svara
Joppe Sweifeldt • 19 april, 2012 at 14:54

Expressen spelar upp med Mattsson i spetsen en låt gå mentalitet och tycka synd om muslimer. Muslimer som aldrig kommer att bli svenskar. Man hittar på utlandsfödda, ensamkommande flyktingbarn trots att det är unkarlar som kommer. Potenta självmordskandidater. Med Expressens hjälp ska vi inte ta ställning och skydda oss. Vi kommer aldrig att bli accepterade av muslimer.

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 14:58

Thomas Mattson
Åklagaren har ju helt rätt. Lagen gäller för alla, även journalister.
De 20000 ni betalade – vad har de gått till? Mer pistoler, droger till ungdomar? ja det vet ni inte. Så ni kan ju ha bidragit till fler och allvarligare brott här.
Visst är det inte roligt att man m¨åste följa lagar – men så är det och det skall vara samma för alla. Det har inget med ett ett självömkande ”journalisthat” att göra. Eller så väl vi ha en speciell lag för journalister och det blir ju en riksdgsfråga isåfall.

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 15:06

Thomas mattson kallar denna människa per automatik för rasist, har du några grunder för det? fattar du inte att du bara retar upp människor med dina falska anklagelser? Nu stödjer nog ingen sådana hot, men om det finns några få och en växande grupp så har svensk media ett ansvar att inte dölja sanningen för medborgarna. Jag som andra generationens invandrare började tröttna på naiviteten och mörkläggandet efter valet. Det som sker på svenska nyhetsbyråer är skrämmande… over and out! Ha det fint.

PS när kommer ditt repotage om ”tänk OM” det går att filma barn på badhus? Samma ”tänk om” som med vapenlangningen. DS

Svara
Alf Carlsson • 19 april, 2012 at 15:32

Domstolar löser upp rättsstaten, journalister missbrukar sin position och berättar halva sanningen, riskkapitalbolagens excesser anses nornal, t o m eftersträvansvärt, och inom systemet, Bertil Vilard går fri trots uppenbart skattefusk, Lundsbergs utbildar arvtagarna i cynism, den kommunala skolan är i upplösning med överbefolkade klasser, tredje klassens medborgare förväntas behålla den positionen, bostadsmarknaden segregerar samhället Annie Lööf tar 150 000:- för besväret, kallar lönen ”karriärlön” och vill ”ungdomarna ska gå på 75%”. Samtidigt kräver omvärlden alltmer av välståndet och det blir dyrare i Sverige, samtidigt som arbetslösheten stiger, krubban blir tommare och syndabockspolitiken flyttat in i riksdagen, samtidigt som Nordeas ordförande Björn Wahlros ges obegränsat utrymme att utveckla sin fascism, samtidigt som regeringen avskaffar kriminaliteten genom att tillåta den.

Vad förväntar du dig, bland kristallkronorna, konjaken och kaffet efter maten?

Svara
danneb • 19 april, 2012 at 15:43

Mattsson! De som vill döda journalister är muslimer, men det skriver du icke ett ljud om. Att muslimer skrämmer Dig till tystnad, fortfarande inte ett ljud.. Men en person som uppmärksammar det faktum att invandringen är ett totalt skämt som kostar, och kommer att kosta oss enorma summor – den personen kan enkelt skrivas av som rasist.

Du borde skämmas över att kalla dig journalist, och tack vare övriga partiers förakt för svenskar så behövs SD mer än någonsin. Så det så :)

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 16:07

Allmänheten kan göra mycket för ett bättre samhälle . Se: skallgångskedjor nu i bohuslän. Men försiktighet vad gälla bygardens bevakare = vilka patrullerar nattetid med järnrör i bilarna . Där kan oväntat brutala bloddrypand e dåd begås i bara farten av passerandet. Den lömska uppgiftslämningen poliser sprider ut ( egna slutsatser i sina bilar nattetid spaningsuppgifter ) Falska sådana sprides ut som anstiftansbrott mot vissa ej önskvärda personer .Samt likaledes civilanstälda inom polismynd oc h även annan likn myndighet som sjukvårdens valsande med personers sjukhistoria där ska vaktas. Och detta med razi inga problem men , bäst vore om bara snygga färgade gula som röda vita som svarta bomber ville sätta ro i swe så blevo det lungt fram till lördagsfyllan i vart fall amen.

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 16:49

Det stör mig att Expressen vill att folk ska behandla olika inför lagen. Om dom nu vill ha ett korrupt samhälle kan dom lika väl flytta sin verksamhet till ett annat land. Vad är skillnaden mellan att en civilperson köper ett illegalt vapen för 20000kr och att Expressen gör samma sak? I mina ögon är det ingen skillnad alls. Båda stödjer kriminellverksamhet och begår ett brott mot vapenlagarna. Om vi ska gå efter era principer och argument så kan vi lika väl frigöra alla krogvakter som begår övervåld och misshandlar kroggäster. För dom är nog övervåldet lika viktigt som ni anser att ”undersökande journalistk” är. Jag skulle kunna tro att folk hatar journalister eftersom det är dom mest respektlösa människorna på denna jord, dom inskränker på folks privatliv, vinklar folks historier, hänger ut människor i media i syfte att tjäna pengar. Som exempel kan man se hur Ola Lindblom blev kränkt, uthängd och stalkad av journalister efter att han blivit åtalad för narkotikabrott. Jag skulle ALDRIG låta mig intervjuas av en journalist.

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 18:06

Om journalismen lever i Sverige, förklara isafall varför media inte granskar makthavare? Varför är det bara de som kritiserar och vill granska makhavarna som är målet för medias ”granskning” och kritik? Varför smutskastar ni med hets och lögner i media och varför tillåter ni inga kritiska kommentarer mot ert agerande och mot makthavarna? Är ni så blinda så ni verkligen tror att ni är journalister? NI är ju bara åsiktspoliser som har bestämt att vissa saker får man inte prata om, vissa människor får inte kritiseras, vissa partier har inga rättigheter, ni i media är roten till åsiktsförtrycket i Sverige.

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 18:29

Om jag säger att Expressen är en lydig hund som går i bonniers,Israels oCarl Bildts ledband är jag en näthatare.Om jag säger att Karin Olsson är en skam;en kulturchef som så entydigt tagit parti för Israel o fjanten Lars Wilks i konflikt med Palestina,araber o Julian Assange hatar jag Karin Olsson.
Så ser dessa ömhudade journalsiters/chefers världsbild ut.De vill bra ha beröm för att kunna göra karriär o vänslas med sina egocentriska kompisar på kultursidorna.
Det är en skam att expressen så entydigt tar parti mot världens fattiga o skyddar den våldsamma imperialist-staten Israel.En vidrig skam.
När sedan denna Karin olsson ska bedriva sitt personliga krig (vendetta? mot JOURNALISTEN Julian assange o bidra till misstänkliggörandet av Mr Assange för att få honom utlämnad o tystad så gör hon det i Guardian,en fiin liberal tidning som hon vet känner sig sååå kränkt av Mr Assange.
Fint eller hur när en sk journalist jagar en journalist som gör sådant Karin Olsson alltid gör dvs undersöker o avslöjar åt ALLA håll.
Hur långt kan sk journalister sjunka för att få beröm o göra karriuä

Expressen är döende o jag en stolt näthatatremed en bra liv.

Svara
danneb • 19 april, 2012 at 18:46

Här raderas det friskt.. Men kom ihåg, det är INTE censur!!…….

Svara
World Traveller • 19 april, 2012 at 19:09

Om jag kritiserar invandringspolitiken eller dalig journalistik saa kallas det naethat, men om jag spyr galla over Sverigedemokraterna saa kallas det debatt och sunda varderingar.

Mattsson, har du aldrig funderat VARFOR de flesta manniskor kanner ett saant forakt/hat mot er journalister?
Det kvittar vem man fragar saa sager alla samma sak att de kanner mest avsky for journalister. Det finns en anledning till det. Diskuterar ni pressfolk aldrig det?

Svara
Charlie Agné • 20 april, 2012 at 09:20

Du tycks ha missförstått vad som är näthat.
Att föra en civiliserad diskussion om olika samhällsfrågor är inte näthat, och det är ingen annan än du (tydligen) som anser att detta är näthat.

Näthatet gäller de som inte kan föra en civiliserad debatt, utan som bara vill sprida sitt hat gentemot andra.

Och, om du hatar journalister så mycket, varför blir du inte journalist själv?
Då får du ju skriva om det du vill.

Antingen det, eller sluta whina som en bebis.
Det hjälper dig knappast någonstans.

Svara
Anonym • 20 april, 2012 at 12:34

Alla med en blogg är journalister. Alltså kan alla med en blogg köpa vapen fritt. Förstår du varför detta inte är bra? Gode Herr Mattsson i sin oändliga helighet och godhet förstår inte och kallar alla som inte håller med honom för ”näthatare”

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 21:24

Dumheten är exp hemvist numera-
Man stängslar in sig alltmer å undandrar sig kontaker med sina läsare- vad jag kan se är detta den enda lilla undanskymda plats för inlägg eller-
mattson- du babblar helt enklet för mycket – så är det bara – å har tappat kontakten med dina läsare – men skit i det låt jex jonas forsberg kunna stå helt oemotsagd- det kallar jag ” en fri press”-

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 22:11

Är det inte lite dumt att kalla det för ”främlingsfientlighet”. En främling kan vara din granne eller en buddist i Kina. Men det är ju aldrig det man menar när man skriver främlingsifentlig utan man menar alltid specifikt, negativt instäld mot muslimer.

Mats kanske får se mycket näthat på grund av sitt yrke, men han har ändå fel ålder / bakgrund för att ta del av vardagsnäthatet som man stöter på i spel och forum. Det är inget specifikt muslimskt hat där utan mer generellt hat.

Svara
Charlie Agné • 20 april, 2012 at 09:16

Nej, fel. Främlingsfientlighet är främlingsfientlighet.
Eftersom du inte vet vad begreppet främlingsfientlighet innebär så ber jag dig slå upp ordet i nationalencyklopedin.

”Mats kanske får se mycket näthat på grund av sitt yrke, men han har ändå fel ålder / bakgrund för att ta del av vardagsnäthatet som man stöter på i spel och forum. Det är inget specifikt muslimskt hat där utan mer generellt hat.”

Att bli kallad n00b (nybörjare) och att bli kallad kamelfösare är två vitt skilda saker, det hoppas jag att du förstår, även om jag har känslan av att du inte gör det.

Svara
Bror Obekväm • 20 april, 2012 at 16:52

Jag får känslan av att du inte riktigt förstått hur urvattnade begrepp som rasist och främlingsfientlig blivit i Sverige de senaste decennierna. Och allt detta till stor del tack vare media och journalisternas idoga upprapande av dessa ord.

Främlingsfientlig i nutida betydelse har alltså inflaterats så till den milda grad att det i stort innefattar alla som inte köper den rådande dogmen om invandringens och det mångkulturella samhällets välsignelse. Dvs ALLA som inte per automatik och utan minsta kritik eller minsta protest köper att ALL invandring är bra ÄR FRÄMLINGSFIENTLIGA OCH RASISTER. Oavsett utbildningsnivå, kulturell- och religiös bakgrund på de som invandrar, behov av arbetskraft i landet, kostnader för hela kalaset, undfallenhet för den kriminalitet och gangsterism det medfört för den del av befolkningen som inte kan bo i storstädernas oaser av trend- och överklassområden, får man inte ha synpunkter. Punkt slut!

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 22:38

”men än lever journalistiken.”

I dina ögon kanske. Ni skriver subjektiva saker för att sälja.
Ni har ingen källkritik utan gör vad som helst för ett löp.

Några exempel:

*Alla olika cancerlarm som dessutom klingar väldigt illa i dom som drabats av cancer och anhöriga att ni nyttjar det för att sälja.

*I expressen läser jag att fotbollssupporter mejar ner familj.
Läser artikeln där det står att han druckit öl och tittat på fotboll sen tagit bilen.

Borde han inte vara i första hand rattfyllerist?
Vad hade ni skrivit om han druckit och sen varit på bönestund eller nattvard?

*Har själv varit med vid ett rån där ni fantiserade ihop saker som jag kontaktade er för att få bort.
Samma tillfälle blir offret överfallen av en aggresiv ”journalist” från aftonbladet som stoppar en bandspelare i ansiktet på henne och när vi säger att han ska gå säger han att om vi hotar honom så har han redaktören i luren.

Kolla kalla fakta om polisjakt. Har hört att ekdal ska vara seriös men han visar tydligt vad ni gåt för.
En enda kritisk fråga till knuttarna som erkänner att dom bryter lagen och anser att det är deras rätt men bombar polisen med frågor och dramatsiak omskrivningar som att 50 poliser deltog i jakten osv osv fast det handlade om en civil bil och en helikopter.
Även här såklart ingen som helst källkritik när knutten kommer med massa påståenden.

*Fotboll än en gång. Runt 2000 var det festbilagor vid alla derbyn men det var lika stökigt/ickestökigt då sen byter ni och försöker hitta på och driva på med huligan repotage.
Rapporterar inte från tex Tyskland som har överlägset största publiksnittet. Behållt sina ståplats och har mindre huligan problem.

Baaaah lär ju inte få svar men nu har du lite svar varför man har förakt emot er.

Obs:Däremot hatar jag inte er för jag tycker bara ni är patetiska

Svara
Anonym • 19 april, 2012 at 23:01

Inom 10 år har förhoppningsvis slaskblaskorna Expressen o Aftonbladet försvunnit. Inte enda seriös artikel finns det i dessa tidningar. Bara meningslöst ytligt trams o inga fördjupningar av något ämne. Att försvara landets maktelit o försöka uppfostra folk att tänka o tycka ”rätt” orkar väl ingen normalbegåvad människa med längre.

Svara
Anonym • 20 april, 2012 at 07:30

”Det var ett så tydligt journalistiskt uppsåt att det drar ett löjets skimmer över åklagarväsendet.”

Vadå journalistiskt uppsåt? Det är tryckfrihetsförordningen. Den ger er vissa rättigheter gentemot PUL, inte att köpa vapen. Vad är nästa steg – köpa en prostituerad och säga att det var för ett reportage.

Sluta tro att ni står över lagen, så kanske ni börjar få tillbaka lite förtroende.

Svara
Anonym • 20 april, 2012 at 15:14

Föraktet för journalister är kompakt bland vanligt folk, från vänster till höger på den politiska skalan. Varför? För att ni inte förutsättningslöst granskar den styrande makten längre, utan hellre springer dess ärende. Ni har blivit korrumperade och pk-iserade och försöker upprätthålla en bild av att ni står på folkets sida när ni inte gör det. Ni har helt enkelt blivit en del av den härskande nomenklaturan. Det finns dock en och annan modig journalist som trots allt vågar berätta om sanningen, men de lyser med sin frånvaro på de stora dagstidningarna.

Svara
Göran Ohlsson • 20 april, 2012 at 16:28

Det skrivs och pekas ut för mycket skit så fort man är SD,are..
Är själv SD,are men absolut ingen rasist!!!!!
Vad är det som ger DIG rätten att i dagstidningen peka ut alla SD,are som rasister???

Svara
katarina broman • 20 april, 2012 at 17:39

Snacka skit! Som om det fria ordet skulle finnas på Expressen! Are you kidding me? F ö har man inget på nätet att göra om man inte är utrustad med ett alligatorskinn! Den som sig i leken ger etc etc! Hur i h-vete kan man vara sk chefredaktör om man inte klarar av sk ”näthatare”

PS Journalistiken lever inte! Den blev dödad av ett virus som heter PK,

Svara
katarina broman • 20 april, 2012 at 17:52

Det retar dessutom gallfeber på mig (säkert fler) att du gör dig till ett offer. Du gnäller, gnölar och gnyr som en barnunge! Pinsamt! If you can´t take the heat get out of the kitchen! Sluta larva dig!

Svara
Anonym • 20 april, 2012 at 18:12

Det har aldrig slagit dig att ni journalister själva orsakar förakt mot er yrkeskår? Ni vrider och vänder på fakta, skarvar med sanningen, mörkar det som inte passar och kommer ibland med med rena påhitt, samt hotar och skrämmer folk som inte delar er PK-linje genom att omedelbart hänga ut dem som rasister som dessutom alltid enligt er är gravt outbildade och närmast efterblivna. Vanliga Svenssons, de som ni tänker er ska köpa era alster och därmed betala er lön, gillar helt enkelt inte att framställas så bara för att deras åsikt inte är samma som er. Ni lever i er egen lilla vänstervridna kulturkoftebubbla och vägrar se att detta ”käcka nya multi-kultisamhället” faktiskt inte är så kul. Vi andra som finns mitt i det är rätt less på att alltid få höra att vi inte har något eget, vi och våra förfäder har aldrig åstadkommit något, och om vi mot förmodan gjort det är det absolut inte värt att bevara. Vår särart är helt oviktig enligt er och ska helst försvinna för evigt.

Svara
World Traveller • 20 april, 2012 at 18:46

I mars inledde LO ett jättelikt projekt som går ut på att utbilda 150 000 av sina medlemmar i att övervaka misstänkta rasister på jobbet. De som rapporteras för invandringskritik riskerar att bli utesluta ur flera LO-anslutna fackförbund, enligt ett inslag i SVT Agenda.
Den jättelika angivarorganisationen blir med sina 150 000 medarbetare betydligt större än Stasi, som vid DDR-diktaturens sammanbrott hade 100 000 angivare runt om i Östtyskland.

Utbildningen halls av EXPO som i vilket normalt land som helst hade klassats som en terroristorganisation. Vad ar din asikt Mattsson, om detta angiveri som nu saetts i system i Sverige?

Kan du for en gangs skull svara pa nan av fragorna haer?

Svara
Anonym • 20 april, 2012 at 21:40

Om det är sant är det helt sanslöst!

Svara
Anonym • 20 april, 2012 at 22:17

Det är sant.

Svara
Anonym • 20 april, 2012 at 22:17

Det är sant.

Svara
Anonym • 21 april, 2012 at 10:50

Nu Håller jag inte med Thomas Mattsson i sakfrågan, jag anser att man som journalist måste vara beredd att ta konsekvenserna av sitt handlande. Begår man ett brott så skall man ta konsekvenserna.
Jämförelsen med journalisten som rapporterade från en husockupation haltar då han endast var en observatör, vilket är journalismens grundläggande uppdrag. Att köpa vapen och därmed provocera fram brott, begå brott och dessutom finansiera kriminell verksamhet är inte samma sak. Men jag blir faktiskt lite orolig för det enorma hat som kommentarerna här ger uttryck för. Att vi är oense i sak är inte detsamma som att det ger någon rätt till osmakliga påhopp och personangrepp som ligger långt utanför ämnet.

Svara
pm37 • 22 april, 2012 at 15:07

Det är väl fullständigt klart att Thomas Matsson ska dömas för vapenbrott. Journalister i allmänhet och Thomas Matsson i synnerhet tycks ju tro att dom står över lagen. Och detta har inget att göra med journalisthat, det handlar om likhet inför lagen – inget annat. Bara för att man är journalist kan man inte tro att man har någon slags ”immunitet” mot rättvisan, även om jourmalister i allmänhet och Thomas Mattson i synnerhet tycks tro det.

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Senaste nytt
SPORT
ANNONS:
NÖJE
BLOGG
Mest läst i dag
ANNONS:
ALLT OM BILAR
FÖR DIG MED SURFPLATTA
SILLY SEASON - SENASTE NYTT
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
MEST SETT I DAG
DAGENS MAGASIN
Mest delat i dag
RESEGUIDE: PARIS
MODEBLOGGEN
ANNA HEGESTRANDS BLOGG
TV-BLOGGEN
SPORT
ANNONS:
NÖJE
LEVA & BO
ALLT OM MODE
SPORT
Mitt kök
HÄLSOLIV
ANNONS:
ALLT OM MODE
ALLT OM RESOR
Mitt kök
NÖJE
NÖJE
ALLT OM MODE
Mitt kök
NÖJE
Mitt kök
NÖJE
LEVA & BO
NÖJE
ALLT OM BILAR
NÖJE
HÄLSOLIV
Mitt kök
ALLT OM RESOR
NÖJE
ALLT OM MODE
Mitt kök
ALLT OM BILAR
LEVA & BO
ALLT OM MODE
HÄLSOLIV
LEVA & BO
HÄLSOLIV
ALLT OM BILAR
ALLT OM RESOR
NÖJE
Mitt kök
ALLT OM RESOR
ALLT OM MODE
NÖJE
ALLT OM RESOR
ALLT OM BILAR
ALLT OM RESOR
LEVA & BO
HÄLSOLIV
ALLT OM RESOR
LEVA & BO
ALLT OM BILAR
Mitt kök
HÄLSOLIV
ALLT OM RESOR
ALLT OM MODE
ALLT OM BILAR
LEVA & BO
ALLT OM MODE
ALLT OM MODE
ALLT OM RESOR
ALLT OM BILAR
PENSIONÄRER SOM MÖRDAR
LEVA & BO
NÖJE
ALLT OM RESOR
ALLT OM RESOR
ALLT OM MODE
ALLT OM BILAR
HÄLSOLIV
LEVA & BO
ALLT OM MODE
HÄLSOLIV
ALLT OM RESOR
ALLT OM MODE
ALLT OM MODE
ALLT OM BILAR
ALLT OM RESOR
LEVA & BO
ALLT OM MODE
TV
TÄVLING
MÅNADENS LÄSARBILD
LÄSARPANELEN
LEDARKRÖNIKÖRER
Krönikor
BLOGGAR
BLOGGAR
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: