Thomas Mattsson – Bloggen om Expressen

16 kommentarer

Kommentering för det här inlägget är stängt.

Johan Gustafsson • 30 april, 2012 at 09:48

Det tragiska här är att du faktiskt inte ens kan se kopplingen med detta och Svenska folkets låga förtroende för media.

Svara
Anonym • 30 april, 2012 at 10:37

Folket? Du menar pöbeln? Dem behöver inte Gode Herr Mattsson bry sig om. De är ju idioter och inte goda, smarta, journalister.

Svara
Anonym • 30 april, 2012 at 10:39

Lev du i din lilla bubbla Gode Herr Mattsson. Du som är så god behöver ju inte fundera på varför pöbeln (vanliga människor, du vet de du pissar på) inte litar på media.

Svara
Anonym • 30 april, 2012 at 10:47

Jag har svårt att tro att det faktum att miljöpartiet är det största partiet bland journalister skulle påverka nyhetsrapporteringen eller urvalet av aktualiteter.

Men klimatfrågan är ju i det närmaste stendöd även i det påstådda ”miljöpartistiska nästet” som heter Public Service.

Miljöpartiets kärnfråga är väl klimatet?

Det är svårt att tänka sig en mediamässigt mer stendöd fråga än just klimatet. Al Gore känns hundra år borta.

När hade Expressen senast en rubrik om miljöförstöring eller klimatpåverkan?

Det är väl i stort sett bara Ann-Charlotte Marteus som skriver på ledarplats i detta ämne? Åtminstone i Expressen.

Men jag tror inte att Aftonbladet eller annan dagspress skiljer sig nämnvärt från er vad gäller rapporteringen kring just det ämnet. (men jag tror att DN är rätt bra)

Svara
Anonym • 30 april, 2012 at 11:18

Bagdad Bob hade större självinsikt än dig Tomas. Att KD, och framförallt SD (som du passande nog skiter helt i att ta upp), missgynnas av en socialliberal journalistfora är väldigt uppenbart och än tydligare än att MP aldrig granskas på djupet.

Svara
Anonym • 30 april, 2012 at 12:07

I helvete att det inte märks att ni är vänstervridna och gröna talibaner! Det var ju årets skämt! Neutralitet är något som ni journalister aldrig iakttar. Dagens inlägg av Lars Lindström är ju ett praktexempel.

Svara
Anonym • 30 april, 2012 at 12:33

—SKØNT– att Du Mattsson som redaktør før den mest politiskt Liberala avisen tar kritiken omkring den politiska mediebevakning , med jæmmod..

– Bra–

( Jag tror ej eller att du faller på dina knæn och framsæger Dina bøner på den marxistiska bønpallen ; vi læsare ær starkt tacksamma før att vi har ett politiskt tidningsalternativ. )

—MEN—-

Jag lurar på din redaktørsskrivning om :

.” Nyhetsjournalistik bedrivs inte så längre, politiker och partier får på gott och ont den uppmärksamhet de förtjänar.”

—Jag vill som medborgarredaktør omformulera ovan skrivning og påstå att :
… Tidningen skapar genom en allsidig samhællsbevakning før våra læsare en god samhællsinformation….
Før tidningens uppdrag ær væl att stød ( førtjænar ) før oss enkla medborgare , inte før politikerna ?

—I øvrigt skall du ha ros før att du har en frimodig transparent hållning till ditt redaktørsskap med vilket du skapar nya øppna dialoger.

Per Hagman

Svara
Anonym • 30 april, 2012 at 13:27

Svensk media har väl presenterat undersökningar av liknande brist på kvalitet i årtionden men då i ”egen” regi. Men det är ju en annan sak… Då är självkritiken på vinden, inlåst i en ask gömd under 100 andra askar.

Svara
Anonym • 30 april, 2012 at 13:37

Återigen slås man av journalisternas ofelbarhet. Allt är bra som det är. Vi journalister är inte alls vänster allihop. Och om vi är det så låter vi det inte påverka vårt arbete.
Som vanligt finns det ingen självkritik. Aldrig ens en antydan till självrannsakan. I Sverige verkar viljan till utveckling och förbättring bland journalistkåren vara obefintlig.
Och de kritiska röster som ifrågasätter de svenska journalisternas oerhörda förträfflighet avfärdas med en axelryckning.

Svara
Jonte Dot • 30 april, 2012 at 14:59

Nämen Mattsson då.. Ska jag påminna dig att i ”Valdeltagandet har sjunkit efter det och i riksdagsvalet år 2007 var det 67,9 procent.”

Jaha, angående ”där över 40 procent (!) av de tillfrågade struntade i att svara,” utav dom s.k journalisterna. Snacka om att ha en självbild utav det egna skrået som riksledande! Lägg av. Det valdeltagandet räckte för att bilda regering. En valbar sådan till skillnad mot media.

Angående SR/SVT och vänstervridning(MP vinklingen också) och oseriösa så har du liksom andra s.k journalister en del att läsa in.

Nix! Undra på att s.k journalister har så litet förtroende. Ni lever inte i samma verklighet som vi vanligt folk gör.

s.k journalister, -den nya tidens adel!

Svara
Anonym • 30 april, 2012 at 16:04

I en undersökning i Nerikes Allehanda för nått, några år sen vill jag minnas att journalisterna som svara, och det anonymt på enkäten, var rödgröna till 60-70% . För mig var det ingen överraskning ! Det är nog mera” inne i journalistkretsar och särskilt bland de yngre” i ” humanismens anda” . Vem ”skulle våga prata om att man var regeringsvänlig” ?!

Svara
Anonym • 30 april, 2012 at 16:34

Men herregud Mattsson. Ni journalister är våra gudar. Aldrig att ni skulle fiffla med nåt. Ni står för en rakryggad och sanningsenlig bild av Sverige och världen. En dag hoppas jag att jag blir som du! Den bästa människan i världen. Ett ego som inte tål någon slags kritik överhuvud taget

Svara
Anonym • 30 april, 2012 at 17:28

41 % mp inom journalistkår där är problemet . Kunde ge mig f. på det att det var något flum och tok därför att tidningar upphöjer sällan duktiga företagare -uppfinnare klokt folk. Nej, bara typer snacksaliga oduglingar sk fredstyp som rantar omkring backpackers och stör reg in world. framstegsfientlig typ bara som den banalare art kommunism ship to ghasa gormar tomt i allt. Men det är ju en och annan som försöker vara åt det framtids visionära hållet .- mattsson den gode bla .Men alltså detta är ju rent för jävligt va. Har du hört på f.?Tro int…

Svara
Anonym • 1 maj, 2012 at 20:20

Vilken ickenyhet, en undersökning som tar upp vad 100 % av svenska folket vetat sedan länge, och ingenstans nämns SD, och vad ska de säga, då blir ju lilla saltsjöbadsavtalet uppenbart för alla, detta är vad man får av demokraturens kreatur,framtida forskare får väl döma och bedöma dessa personer, blir nog inga vackra eftermälen,ingen av dagens journalister och chefredaktörer kommer att bli legendarer och gå till historien, mest besviken kan man vara på SVT/SR som drivs av en tvingande skatt på innehav av apparat och ska inte beblanda sig med övriga fulmedia.

Svara
Anonym • 2 maj, 2012 at 13:24

Du skriver: ”Här finns inte utrymme för personliga agendor, påstår jag, och mitt mantra i debatten brukar vara att politiker och partier får ungefär den bevakning som de förtjänar.”

”…ungefär den bevakning de förtjänar” Och vilka är det som gör denna bedömning? Jo en redaktion bestående av 41% MP, 15% V, 2% KD, 1% SD….

Du skrev själv en gång att målet med Expressens journalistik inte är att vara oberoende utan opinionsbildande…. så vilka partier gynnas/missgynnas i Expressen?

Svara
Anonym • 2 maj, 2012 at 13:37

Tycker det inte är seriöst att förneka att det inte påverkar nyhetsförmedlingen. Ett återkommande exempel på politiserad rapportering, är varje gång SD eller SDU har torgmöte eller demonstration.
Rubriker och vinklad rapportering insinuerad ofelbart varje gång att det är SD som är orsaken och aktiva i de våldsamma upploppen som brukar omgärda dessa. Aldrig läggs skulden tydligt på de ansvariga, nämligen de extrema vänstergrupperna. Hade det varit seriös journalistik, hade man naturligtvis lagt ansvaret där det hör hemma, istället för att insinuera att de drabbade är ansvariga. En seriös journalistik hade naturligtvis granskat dessa grupper, och ställt de partier och organisatörer som ligger bakom till ansvar.
Kommer tänka på ett inlägg för några år sedan av SVD’s Per Gudmundsen, där han skrev att när Expressen skulle granska grupperna bakom demonstrationerna i Göteborg, så ledde spåren in till den egna redaktion. Som av en slump så lades granskningen därefter på is.

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Senaste nytt
NÖJE
ANNONS:
SPORT
BLOGG
Mest läst i dag
ANNONS:
EXTRA
FÖR DIG MED SURFPLATTA
SILLY SEASON - SENASTE NYTT
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
MEST SETT I DAG
DAGENS MAGASIN
Mest delat i dag
RESEGUIDE: PARIS
MODEBLOGGEN
ANNA HEGESTRANDS BLOGG
TV-BLOGGEN
ALLT OM RESOR
ANNONS:
Mitt kök
ALLT OM MODE
SPORT
LEVA & BO
NÖJE
LEVA & BO
ANNONS:
ALLT OM BILAR
ALLT OM MODE
HÄLSOLIV
ALLT OM MODE
ALLT OM BILAR
ALLT OM MODE
LEVA & BO
Mitt kök
HÄLSOLIV
Mitt kök
ALLT OM MODE
NÖJE
ALLT OM BILAR
LEVA & BO
ALLT OM MODE
HÄLSOLIV
ALLT OM RESOR
Mitt kök
Mitt kök
ALLT OM RESOR
ALLT OM BILAR
NÖJE
LEVA & BO
NÖJE
ALLT OM RESOR
Mitt kök
HÄLSOLIV
Mitt kök
ALLT OM MODE
LEVA & BO
ALLT OM RESOR
ALLT OM BILAR
ALLT OM MODE
ALLT OM BILAR
mitt kök
LEVA & BO
HÄLSOLIV
ALLT OM MODE
NÖJE
ALLT OM MODE
LEVA & BO
NYHETER
ALLT OM BILAR
LEVA & BO
ALLT OM MODE
LEVA & BO
ALLT OM MODE
ALLT OM BILAR
Mitt kök
ALLT OM MODE
LEVA & BO
ALLT OM RESOR
ALLT OM MODE
TV
TÄVLING
MÅNADENS LÄSARBILD
LÄSARPANELEN
LEDARKRÖNIKÖRER
Krönikor
BLOGGAR
BLOGGAR
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: