Thomas Mattsson – Bloggen om Expressen

22 kommentarer

Kommentering för det här inlägget är stängt.

Helge Eriksson • 26 oktober, 2010 at 15:31

Inget försvar ..

Att försöka likt ett barn att hänvisa till andra som Jan Guillou mfl , för att få i bättre dager de kriminella handlingar expressen:s Thomas Mattsson med viss del av personalen till hjälp genomfört med invandrade kriminella.
Inte begår man ett brott av något slag för att någon annan gjort det förut , att sedan kalla det för undersökande journalistik eller annat trams är beklämmande.
Rent horibelt och ansvarslöst av expressen att köpa vapen och överlämna pengar som sedan används i nya kriminella handlingar till personer från Malmös:s undre värld .
Det är även löjligt att påstå att nu är det ett vapen mindre på gatan , ni är ansvariga för att det med eran penning transaktion nu blir minst 4 nya vapen på gatan i Malmö .

Svara
Kathrine • 26 oktober, 2010 at 17:27

Det är väl lättare….

Istället för att ta tag i det reella problemet med brottsligheten och illegala vapen involverad i brott så kan man ju istället åtala journalister för att dom vill visa på verkligheten…..Vilka är det som lämnar in vapen till polisen och skriver om det öppet? Ja inte är det de brottslingar man har problem med. Ännu ett område vissa politiker försöker dölja istället för att ta tag i problemet….Bra gjort Mattson:)

Svara
Dr Grus • 26 oktober, 2010 at 18:11

Hjärnsläpp

Inser herr Mattsson att han har en skyldighet att polisanmäla vapenleverantören, även om han riskerar en akut blyförgiftning i hjärnan.

Svara
ztockholmiutlandet • 26 oktober, 2010 at 18:19

Expressen borde fakturera staten

Expressen har gjort ett kanonjobb gällande hur lätt det är att få fatt i vapen i Malmö och borde kanske fakturera staten för att man lagt ut pengar för att få bort ett illegalt vapen från svarta marknaden. Nu är det ju ett vapen mindre i omlopp att använda vid rån eller överfall!

Svara
Anonym • 26 oktober, 2010 at 18:29

Bäst föredatum passerat

Det skall bli intresant om/när polisen skall ”ta hand om problemet”
Fast vad gör det Svenne Banan har ju Bingolotto Robinson osv.
Malmöborna har i val efter val röstat fö detta el hur.(90%)

Skulle köpet av en Balkanpuffra haft något som helst värde
skulle det varit gjorts runt 1995.

Nu blir det mest ett patetiskt sätt att försöka upplysa sej ur en
sitution som man är en stor del av genom att konsekvent undanhålla samt pixla osv i 20 år bla händelseutvecklingen i
Malmö.

Situationen i Malmö är ingen polis sak längre utan ett uppdrag för försvaret,grundlagen håller på att ändras så att militär skall få skjuta på civila igen .

Waki Waki Olle

Svara
l-hs • 26 oktober, 2010 at 18:43

Ja det är lätt att ordna ett journalist leg

har jag hört och skulle då alla springa runt och köpa vapen knark mm för att sedan vifta med legget om de blev stoppade så kanske du förstår varför lagen gäller även dig. Att det är lätt att få tag i vapen om man råkar känna ”rätt” person är ju inte konstigt, och det är väl bara att läsa statistik där skjutvapen är inblandade , och tänka att vilken bil båt etc som helst kan ta med sig åtminstone en del utav vapnet (om de vill vara säkra) till Sverige, så kan man skapa sig en god bild om att det finns redan många vapen och ett räcker för att ställa till någons begravning. Jag förstår syftet med att bevisa hur lätt det är , men om massa journalister ska köpa vapen för att testa och då inte pruta så kan det dra hit extra vapen, plus som ovan vissa ordnar leg och visar det då de åker dit. Om du åker in på kåken för detta så får du nog max 6månader om de inte vill statuera exempel då du nog har känningar lite varstans.

Svara
Kathrine • 26 oktober, 2010 at 18:57

Böter?

Jag kommer att vara den första att sponsra ev böter vid fälld i domstol:)

Svara
jagblirsatrottigen • 26 oktober, 2010 at 19:08

Jaa du Thomas Mattsson…

Som tidigare nämnts så har du/expressen medverkat till att 4 nya vapen kan köpas/säljas vidare.. Bara där borde du/ni tänka till..Dessutom som oxå nämnts så får ni ett krav på er att avslöja källan.. Bla kan ju era telefoner beslagtas/sökas av.. Att det varit extremt lätt att köpa vapen,speciellt i Malmö är ju sen länge känt,inte minst ibland Polisen så det är inget stort avslöjande ni kommer med.. Inte heller att det inte är Skånepågarna Ole,Pelle eller Hasse som hjälpt er att skaffa detta vapen.. Det är ju sen länge känt att massor av vapen kommer in från östra Europa likaledes en stor del av den grova brottsligheten från Balkan länderna..För du är väl inte så naiv att du trodde att du/ni kunde vinkla detta till SDs ansvar?? Du tycker att ni gjort rätt…Jag tycker ni som vanligt ”fiskar i grumliga vatten” för att citera ett numera populärt uttryck.. Det ska bli spännande att se hur domen för expressens illegala vapenköp/sponsring av ytterligare vapen på marknaden lyder och slutar..

Svara
Ron • 26 oktober, 2010 at 19:14

Har i USA

Jag ska beretta hur de smarta gor har i USA, men som ar olgaligt i Sverige att gora. Man kan funder pa varfor………………Redaktor Mattson. Det som skulle ha skett hade varit att ni tillsammans med polisen kopt vapnet. Sedan direkt arresterat saljaren av vapnet och tagit tillbaka pengarna. Da forst hade ni gjort nagon nytta. Ni hade ett illigalt vapen, inga nya vapen kunde kopas for pengarna och ni hade en brottsling borta fran gatorna…………………..Ni kunde aven ha borjat pa samma sett for att sedan forfolja saljaren av vapnet for att kanske ha en chans att finna nagon som satt pa en hel massa vapen…………………Vilket av setten hade fungerat och hade varit betydligt smartare an vad ni gjorde. Men det ar klart, nar det geller att fanga bovar i Sverige sa ar framgangsrikheten inte speciellt uppmuntrande. Men det forstar man nar redaktor Mattson fortfarande tror att genom sitt kop sa har de illigala vapnen minskat i Malmo……………………Ja, om ni hade tagit tillbaka era pengar som de gor har i USA. Nej, de kommer att oka om man gjorde som ni gjorde i Malmo…………………..Det finns en anledning till att polisen har i USA presumtivt arbetar med infiltrering och ”under cover” verksamhet for att forsoka minska brottsligheten. Just det, man forsoker minska brottsligheten……………………..Gratulerar redaktor Mattson att ert pistol kop gjorde att chansen till fler vapen till Malmo genast okade………………………Klantig journalistik av personer som inte tenker till fore innan de handlar. Men, vad ar nytt under solen!

Svara
l-hs • 26 oktober, 2010 at 19:26

Det är skrämmande att en tidning vet så lite om

verkligheten, fan det fans pistol i skolans elevskåp då jag gick i Å 8 i Stockholm. Men givet så har inte expressen något ansvar , men man kan tycka att de kunde tipsa lite om tex nattpromenader som görs av frivilliga nattvandrare mm , än att leka guldspade vinnare med gamla nyheter. men lön som lön…

Svara
Han på holmen • 26 oktober, 2010 at 22:01

Journalister står över lagen

I det ”fria ordets” namn anser sig vissa journalister stå över lagen. Den gäller liksom inte för dem.

Svara
Angelfriend • 26 oktober, 2010 at 22:30

Skjutjärnsjournalistik

Anser att massmedia skall rapportera nyheter, inte skapa dem, men denna handling kan möjligen motiveras som en djupare journalistik i ett vidare sammanhang.

Svara
christatos • 26 oktober, 2010 at 22:52

Jojomensan.

Brottsligt uppsåt hade ni eftersom köp av vapnet är brottsligt.

Svara
l-hs • 27 oktober, 2010 at 06:42

Korrigering ang Pistol i elevskåp, revolver

Skulle det stått, och årskurs 8 för mig var för ca 30 år sedan.

Svara
Stewie • 27 oktober, 2010 at 10:50

Men om dom 20.000 kronorna som Expressen betalade används till att köpa nya vapen som säljs vidare…Vad har då denna handling fört med sig för gott?

Svara
marcus24 • 27 oktober, 2010 at 10:59

tänk till

tänk till, för fan. Ni köper ETT vapen för ockerpris, 20.000 kronor och får ETT vapen bort från gatorna. Säljaren köper då in tre eller fyra nya vapen. Lyckat Expressen. sluta gömma er bakom ”Journalistiken” det är ingen ursäkt för att får göra lite vad som helst

Svara
rulleratt • 27 oktober, 2010 at 11:00

Hnm

Läste något liknande i metro igår att man för 12000 kr eller 500 euro (på balkan) kunde köpa sig en kalashnikov så det är tydligen inte bara expressen denna person glömt anmäla. Vilket jag tycker är TRAMSIGT att springa runt och anmäla till höger å vänster.

Svara
l-hs • 28 oktober, 2010 at 22:24

Varför fotograferade han inte preludinet i Rimmini

denne Gunnar A. Olin? Varför tog denne med sig drogen hit och spolade ned den här OCH skriver om det så att alla kan se att det är riskfritt att åka till Italien OCH ta med sig drogen till Sverige över gränsen.

Svara
Anonym • 27 december, 2011 at 15:05

Vare sig dom köper de eller inte så finns denna vapen i deras händer och säljs ändå fast denna gång till polisen. vad expressen gjorde va risky men resultatet blir att samhället får reda på detta och kan ta ställning, även skappar tryck på politiker och kommuner

Svara
Anonym • 27 december, 2011 at 15:06

Vare sig dom köper de eller inte så finns denna vapen i deras händer och säljs ändå fast denna gång till polisen. vad expressen gjorde va risky men resultatet blir att samhället får reda på detta och kan ta ställning, även skappar tryck på politiker och kommuner

Svara
Kristina Ohlson • 27 december, 2011 at 16:08

Korrekt av åklagaren. Det ska vara lika behandling av alla. Inga gräddfiler för journalister. Bara kungen har det!!

Svara
alfa52 • 27 december, 2011 at 19:50

Inte ens polisen får lura skurkar att begå brott! Rimligen bedöms det som värre än poliser som ”brottsprovocerat”. Dom får inte ens sätta ut lättstulna bilar som kan locka kända biltjuvar att stjäla. Det här blir besvärligt att trassla sig ur rättsligt tror jag.

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Senaste nytt
SPORT
ANNONS:
NÖJE
BLOGG
Mest läst i dag
ANNONS:
ALLT OM RESOR
FÖR DIG MED SURFPLATTA
SILLY SEASON - SENASTE NYTT
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
MEST SETT I DAG
DAGENS MAGASIN
Mest delat i dag
RESEGUIDE: PARIS
MODEBLOGGEN
ANNA HEGESTRANDS BLOGG
TV-BLOGGEN
ALLT OM MODE
ANNONS:
Mitt kök
SPORT
Mitt kök
ALLT OM BILAR
NÖJE
LEVA & BO
ANNONS:
Mitt kök
ALLT OM MODE
HÄLSOLIV
LEVA & BO
Mitt kök
HÄLSOLIV
ALLT OM BILAR
NÖJE
Mitt kök
NÖJE
ALLT OM RESOR
NÖJE
Mitt kök
ALLT OM RESOR
ALLT OM MODE
ALLT OM RESOR
ALLT OM BILAR
ALLT OM RESOR
LEVA & BO
NÖJE
HÄLSOLIV
ALLT OM RESOR
NÖJE
LEVA & BO
ALLT OM BILAR
Mitt kök
Mitt kök
HÄLSOLIV
NÖJE
ALLT OM RESOR
Mitt kök
ALLT OM MODE
ALLT OM BILAR
LEVA & BO
ALLT OM MODE
ALLT OM MODE
NÖJE
ALLT OM RESOR
ALLT OM BILAR
PENSIONÄRER SOM MÖRDAR
LEVA & BO
ALLT OM RESOR
Mitt kök
ALLT OM RESOR
ALLT OM MODE
ALLT OM BILAR
HÄLSOLIV
LEVA & BO
ALLT OM MODE
NÖJE
HÄLSOLIV
ALLT OM RESOR
ALLT OM MODE
ALLT OM MODE
ALLT OM BILAR
ALLT OM RESOR
LEVA & BO
ALLT OM MODE
TV
TÄVLING
MÅNADENS LÄSARBILD
LÄSARPANELEN
LEDARKRÖNIKÖRER
Krönikor
BLOGGAR
BLOGGAR
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: