Thomas Mattsson – Bloggen om Expressen

20 kommentarer

Kommentering för det här inlägget är stängt.

nakkik • 25 januari, 2010 at 21:36

Hej

Dessvärre är jag totalt oteknisk när det gäller de olika systemen Du nämner, men något måste Ni väl kunna fixa med någon kunnig firma som verkligen kan detta, så det blir lite ordning på Expressen’s internet system. Varför inte undersöka vad andra tidningar etc använder.. verkar inte vara samma regelbundna problem där. Bästa hälsningar från London

Svara
Anonym • 25 januari, 2010 at 22:22

Denna film

http://vimeo.com/8938273

Svara
Nefertite2 • 25 januari, 2010 at 23:56

Jag kanske är konservativ, men…

…jag trivs med det som det är. Jag har inte så mycket tid att fiffla med avancerade funktioner ändå. Det är lagom precis som det är! Det skrivna ordet är ju ändå det viktigaste – det är DET som vi ska behärska, och inte en massa yttre finesser. Sedan har jag ingen aning om vad du menar med ”open source”. Eller med att använda ”WordPress”. WordPress är väl en bloggcommunity för sig..? Jag skulle inte vilja att vi – Expressens bloggare – inlemmades bland dem. Jag tycker att det är mysigt att vi är en grupp för oss själva! Man har ju lärt känna varandra genom diskussionerna också genom åren. Jag gillar att det är litet och intimt och överskådligt. Är det något jag är missnöjd med på Expressen, så är det just att ni slutade ha egna artiklar och diskussioner om familj och barn, och i stället la ut allt sådant på Allt om Barn. För då missar man gemenskapen med de andra medlemmarna här på Expressen, i alla frågor som handlar just om barnen.

Svara
Mååna • 26 januari, 2010 at 00:42

Jag vill kunna

1Se de nya kommentarer som jag får. Som det är nu kan ngn kommentera ett gammalt inlägg utan att jag uppmärksammar kommentaren.
2Gör det enklare när man vill lägga in från Youtube
3 det finns mer men det här är en bra början.

//BigM

Svara
www.mkse.com • 26 januari, 2010 at 10:05

Inloggningen fungerar dåligt i FireFox, Thomas

Inloggningen fungerar dåligt i FireFox, Thomas. Fick försöka flera gången för att komma till detta formulär. Kanske en anledning till att antalet svar var fler på Twitter.
Bloggade även en rad om detta, kul du frågar läsarsfären om CMS/blogg-råd: http://www.mkse.com/2010/01/26/anvandarna-vill-ha-wordpress-pa-expressen-se/

Svara
Nefertite2 • 26 januari, 2010 at 12:51

Ja, en sak som BigM säger…

…vill jag också ha när jag tänker efter. Att se om jag har fått nya kommentarer på gamla inlägg. Idag kan man ju i och för sig se på antalet kommentarer på inloggningssidan, om man har fått några fler. Men då gäller det att man kommer ihåg hur många man hade innan, för det står inte antalet nya inom parantes – det borde det göra. Och ännu hellre på vilka inlägg, med en länk till dem, så man slipper bläddra tillbaka kanske en månad innan man hittar dem. Det ids jag aldrig.

Svara
Marcus-san • 26 januari, 2010 at 18:07

Drupal

Ni borde använda Drupal 7 som kommer ut om ett antal månader. Jobbar själv på Axel Springer med föregångaren Drupal 6 och det är det mest flexibla CMS/Community/Bloggsystem som finns på Open-Sourcemarknaden. Inte lika specialiserat på bloggar som WordPress, men betydligt enklare att bygga vidare på. Läs mer på http://acquia.com/ (som är konsulter) varför ni skall använda det. I Sverige finns bra konsulter i NodeOne som ni kan ta kontakt med. Obama, Sony, Grammys och MIT är några som använder det. Kan inte lova att det passar er bättre än WordPress, men vad ni än gör så välj inte propertiärt system, det är döden i framtiden. Antalet manstimmar som läggs på ett projekt som Drupal (eller WordPress eller Joomla eller Zend) är dagligen mer än årsmanstimmarna på valfrit propertiärt system.

Svara
Ch. • 26 januari, 2010 at 19:55

Synpunkter

Ni har många bloggar och och många bloggkategorier. Före flytten bör ni rensa ut (eller lägga i träda för ev. återaktivering) dem som inte varit aktiva på halvår eller år. Jag har förslag på hur man bättre kan dela in i kategorier. Sen bör också första sidan ge större och mer framträdande utrymme åt läsarbloggarna och proffsen behöver inte konkurrera där om de har egna utrymmen. Vi är många som försöker skriva seriöst och proffsen är inte alltid så proffsiga utan slänger iväg några slarviga rader för att göra sin plikt. Ibland flera stycken i följd! De flesta vill ju få många läsare och då är det rättvis exponering som gäller. Sedan kan man ju införa olika tävlingar och omröstningar i stället för de lite döfödda mest besökta, mest aktiva och hetaste bloggarna. Tyvärr har ni ju en del kokobloggar, bl.a. i min kategori Politik. Det är lite synd eftersom ni verkar vilka lägga tyndpunkten på den kategorin. WordPress verkar vara en väldig stabil och populär plattform.

Svara
l-hs • 27 januari, 2010 at 06:16

Ta något säkert

speciellt om ni ska flytta stora mängder data så är det bra om allt följer med. Fick själv alla mejl på ett konto raderade, blev erbjuden ekonomisk kompensation, men avböjde då det var mycket viktiga mejl som försvann. Mitt nuvarande konto är likt den vanliga posten, mejl/post kommer fram ibland och i bland inte eller försenat. Så ta det som är bäst beprövat och säkert så blir det nog bra. Att blogga är ju en del av det fria ordet på gott och ont.

Svara
Geddfish • 27 januari, 2010 at 15:35

Jag har läst ovanstående

kommentarer och jag har mailat Alexandra mina synpunkter. Mycket av det som kommer fram här i kommentarerna är sådant som jag påpekat tidigare ett antal gånger. Utan att det hänt något som helst. Den tidigare slöa tjejen som låg på magen och bloggade på Startsidan, var jag med och fick bort, nu är vi sedan länge trötta på att se en halnaken Rydström…. Gör något trevligt av Startsidan! Fantasi, vänner! Tack. /GEDDFISH, – bloggare hos er sen snart 4 år tillbaka, med över hundratusen läsare.

Svara
Geddfish • 28 januari, 2010 at 14:49

Tack Expressen!

Idag ser jag att ni bytt ut Rydström till något trevligare på Startsidan! Det var tur jag påpekade detta igår!

Svara
www.mkse.com • 31 januari, 2010 at 11:57

Två featurelists ställda mot varandra?

WordPress 2.9 mot XCAP 2.6 – så vi ser vad den ene mot den andra har att erbjuda?

Svara
Geddfish • 23 februari, 2010 at 11:36

När kommer bloggverktyget?

Det strular mer än nånsin just nu på bloggen. Jag har mailat Alexandra Forslund och dig, Thomas. Vänliga hälsningar.

Svara
Ben-Hur • 8 mars, 2010 at 08:39

Egen blogg

Man borde kunna sätta in sin egen blogg i profilen även om den inte ligger inom Expressens bloggosfär……

Svara
Ja#0027 • 9 mars, 2010 at 09:26

kategorier

Har just upptäckt att det inte endast är min blogg som har alla ord i en enda rad till vänster.Hoppas det är ett övergaaende problem.

Det är ocksaa väldigt svaart välja kategori för sin blogg. Familj, mat, böcker, politik, idrott m m . De flesta skriver ju om alla dessa saker i en enda blogg.

Svara
Anonym • 23 juni, 2010 at 09:31

Jag tycker att ni skall säga upp ert avtal

med Interaktiv Media. Dessa har inte skött sitt uppdrag om moderering av bloggarna, i synnerhet Allas och Lucianos. Man anmäler inlägg och inget händer. Man skriver till dessa och får svaret ”Men anmäl då!”. De håvar in pengar men gör inte ett skit för dessa, liknar vissa vänsterledare…

Svara
Novissa • 7 september, 2010 at 22:17

Att kunna skriva lite dagboksanteckningar och lite av varje.

På min blogg Novissa kan jag bara ge en synpunkt på ex en artikel.Jag vill kunna skriva om allt möjligt, om böcker som jag läst osv.Jag kan inte det nu.Det finns inget skrivutrymme på Novissa. Hjälp mig snälla.

Svara
Krokek • 19 november, 2010 at 09:03

Irakier i Sverige

Med anledning av artikeln om ” Annas” man som blev martyr….
Sluta kalla dessa människor Svenskar, de är inte svenskar och kommer aldrig heller att bli det, skicka hem alla till Irak, tydligen går det bra att åka dit………

Svara
jane oleinikoff • 21 november, 2010 at 21:58

akut kris för uttryck om sextrakkeserier o polisstöd o ensam

sitter i en rävsax o totaltutlämnad efter a ha gjort en polisaanmälan om sextrackasserier…. otryggheten är total o plötsligt gungar hela grunden… polisen var bara så stödjande på alla sätt… men sen kommer väntan där man inte vet om man tas på allvar, fast jag har alla bevis, t.o.m inspelningar av erkännande o sms om hot, om jag skulle anmäla….. och detta vaacum som uppstår är outhärligt…. och totalt vilset o utan trygghet…. vad händer om åklagaren inte finner bivisen tillräckliga,,,???? vilket helvete skulle det skapa… är OFFRET dömt att förbli OFFER, och köras över en gång till…..kan jag hävda min rätt med alla bevis jag har, eller skall jag krypa in i hörnan, eller söka dom tuffa killarnas metoder…… vet absolut ingenting,, bara a nåt måste hända….. detta är ett nödrop om hjälp till lösning….. kämpat för att hålla allt rent med hopp om försonong…. som jag inte tror på längre…….men jag måste överleva o få hjälp på vägen…….ALFA hannar med cynism måste backa…….. mitt fotfäste har glidit iväg……… behöver ett nytt stabilt sådant i trygghet…… love a care

Svara
Anonym • 25 november, 2010 at 09:07

Rossanas öde

Det var rörande att se socialförvaltningen chef Eva Stener pinsamma uppträdande i ”Uppdrag Gransknings” redovisning av 14 åriga Rosannas öde. Polis och socialförvaltning missade totalt anmälningarna från skolkurator, skolans fritidsledare, flickans pappa, familjehemsmamman och människor som bodde i huset där Rosanna utnyttjades.
Kan en sådan chef verkligen få fortsätta sitt arbete inom socialförvaltningen. Hon kan väl för guds sak inte säga som Kungen: Vi har pratat om det och nu vänder vi ett blad och går vidare. Eller är det så att om man har rätt politisk medlemsbok då kan man rida ut vilken storm som helst.
Kan det vara så enkelt att en flicka, en östeuropeisk romare med föräldrar i fängelset, hennes öde är vara sig hos socialförvaltning eller polis prioriterat speciellt högt, eller sagt på klart och tydligt svenska: Henne skiter vi i, vi har viktigare saker att syssla med. Jag tror det är så. Här i Sverige är vi ju alla lika. Det må vara turkar, svarta, kineser, muslimer och katoliker, ja till och med danskar, norrmän och finnar kommer med i gruppen där vi alla är lika, men, men: Lappar och romare (zigenare) tål vi inte.
Hans Christian Larsen

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Senaste nytt
SPORT
ANNONS:
NÖJE
BLOGG
Mest läst i dag
ANNONS:
ALLT OM BILAR
FÖR DIG MED SURFPLATTA
SILLY SEASON - SENASTE NYTT
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
MEST SETT I DAG
DAGENS MAGASIN
Mest delat i dag
RESEGUIDE: PARIS
MODEBLOGGEN
ANNA HEGESTRANDS BLOGG
TV-BLOGGEN
SPORT
ANNONS:
NÖJE
LEVA & BO
ALLT OM MODE
SPORT
Mitt kök
HÄLSOLIV
ANNONS:
ALLT OM MODE
ALLT OM RESOR
Mitt kök
NÖJE
NÖJE
ALLT OM MODE
Mitt kök
NÖJE
Mitt kök
NÖJE
LEVA & BO
NÖJE
ALLT OM BILAR
NÖJE
HÄLSOLIV
Mitt kök
ALLT OM RESOR
NÖJE
ALLT OM MODE
Mitt kök
ALLT OM BILAR
LEVA & BO
ALLT OM MODE
HÄLSOLIV
LEVA & BO
HÄLSOLIV
ALLT OM BILAR
ALLT OM RESOR
NÖJE
Mitt kök
ALLT OM RESOR
ALLT OM MODE
NÖJE
ALLT OM RESOR
ALLT OM BILAR
ALLT OM RESOR
LEVA & BO
HÄLSOLIV
ALLT OM RESOR
LEVA & BO
ALLT OM BILAR
Mitt kök
HÄLSOLIV
ALLT OM RESOR
ALLT OM MODE
ALLT OM BILAR
LEVA & BO
ALLT OM MODE
ALLT OM MODE
ALLT OM RESOR
ALLT OM BILAR
PENSIONÄRER SOM MÖRDAR
LEVA & BO
NÖJE
ALLT OM RESOR
ALLT OM RESOR
ALLT OM MODE
ALLT OM BILAR
HÄLSOLIV
LEVA & BO
ALLT OM MODE
HÄLSOLIV
ALLT OM RESOR
ALLT OM MODE
ALLT OM MODE
ALLT OM BILAR
ALLT OM RESOR
LEVA & BO
ALLT OM MODE
TV
TÄVLING
MÅNADENS LÄSARBILD
LÄSARPANELEN
LEDARKRÖNIKÖRER
Krönikor
BLOGGAR
BLOGGAR
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: