Thomas Mattsson – Bloggen om Expressen

3 kommentarer

Kommentering för det här inlägget är stängt.

Nefertite2 • 24 november, 2009 at 19:07

Jag vet inte, jag.

Jag tycker att det känns lite tarvligt och utpekande att sätta (exakta) betyg på enskilda människor på det där sättet. Ett betyg – vare sig det uttrycks som 1, E, U, IG eller med en enda geting – är liksom mer definitiv än ett negativt omdöme med flera ord. Jag skulle i alla fall inte vilja se ett sådant betyg på mig i en tidning.

Svara
BEMCID • 25 november, 2009 at 14:16

Betyg för vad?

Smaken är förstås som baken, men att Nyqvist får 2 getingar medan Rapace får 5 visar att vi har att göra med en recensent som inte kan sitt jobb. Recensenten har fallit för feministvinkeln med starka kvinnor som tar för sig, och påstår helt otroligt att ”Salander är en riktig människa”.

Även om jag också gillar böckerna och filmerna måste man i ärlighetens namn säga att Salander är en kliché i samma klass som Rambo eller John McLane. Salander är väldigt endimensionell vilket också betyder att det är en ganska lätt roll att spela. Skådespelarmässigt är Nyqvist överlägsen Rapace, men eftersom filmerna (mer än böckerna) gjort Salander till huvudroll, och eftersom det är PK att hylla en kvinna som slår tillbaka, får Rapace det mesta av uppmärksamheten. Synd.

Svara
Lotten • 26 november, 2009 at 08:04

Michael Nyqvist är ju

toppen o jättebra skådespelare,ujuj! Att sätta betyg? No!

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Senaste nytt
ANNONS:
NÖJE
SPORT
ANNONS:
BLOGG
Mest läst i dag
ANNONS:
NÖJE
FÖR DIG MED SURFPLATTA
SILLY SEASON - SENASTE NYTT
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
MEST SETT I DAG
DAGENS MAGASIN
Mest delat i dag
RESEGUIDE: PARIS
MODEBLOGGEN
ANNA HEGESTRANDS BLOGG
TV-BLOGGEN
ALLT OM BILAR
ANNONS:
LEVA & BO
Mitt kök
ALLT OM MODE
HÄLSOLIV
LEVA & BO
Mitt kök
HÄLSOLIV
SPORT
ALLT OM BILAR
NÖJE
Mitt kök
NÖJE
ALLT OM RESOR
NÖJE
Mitt kök
ALLT OM RESOR
ALLT OM MODE
ALLT OM RESOR
ALLT OM BILAR
ALLT OM RESOR
LEVA & BO
NÖJE
HÄLSOLIV
ALLT OM RESOR
NÖJE
LEVA & BO
Mitt kök
ALLT OM BILAR
Mitt kök
Mitt kök
HÄLSOLIV
NÖJE
ALLT OM RESOR
Mitt kök
ALLT OM MODE
ALLT OM BILAR
LEVA & BO
ALLT OM MODE
ALLT OM MODE
NÖJE
ALLT OM RESOR
ALLT OM BILAR
PENSIONÄRER SOM MÖRDAR
LEVA & BO
ALLT OM RESOR
Mitt kök
ALLT OM RESOR
ALLT OM MODE
ALLT OM BILAR
HÄLSOLIV
Mitt kök
LEVA & BO
ALLT OM MODE
NÖJE
HÄLSOLIV
ALLT OM RESOR
ALLT OM MODE
ALLT OM MODE
ALLT OM BILAR
ALLT OM RESOR
LEVA & BO
ALLT OM MODE
TV
TÄVLING
MÅNADENS LÄSARBILD
LÄSARPANELEN
LEDARKRÖNIKÖRER
Krönikor
BLOGGAR
BLOGGAR
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: