TIDNINGEN
KRÖNIKÖRER
BLOGGARE
Tennisbloggen

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

8 kommentarer

Thomas • 6 september, 2011 at 05:41

Generally a fine observation, but maybe it is a bit of a simplification that you make it sound that being no 1 in the world is very simple for female tennisplayers — that is hardly the truth. Wozniacki shows incredible stability trhoughout the year, which makes her a well deserved no 1 —-and I am totally sure she will grab one or more Grand Slam in the upcoming years.

Svara
Acboolsen • 6 september, 2011 at 11:54

Besides, the WTA tour is more than the Slams (luckily!) – the system works the way it does in order to slightly pressure the best players into more than a handful of tournaments each year. In this regard, the Caroline is the perfect tennis player, competing in more tournaments than any of her peers…

Svara
Per Gut • 6 september, 2011 at 20:38

Good point. It will be interesting to see how Wozniacki does after the US Open. She has a lot of points from 2010 to defend.

Svara
Per Gut • 6 september, 2011 at 20:35

I agree. The points system is just a small part in all this.

Svara
Frankrikes drag: Petar Tsonga | Tennisbloggen
15 september, 2011 at 15:06

[...] från 27 till 14. Venus Williams från 36 till 105. Inte lika stora svängar på herrarnas ranking. Delvis på grund av att poängräkningen i Grand Slam ser lite annorlunda ut. ← Veckans vinnare [...]

Wozniacki fortsätter att inte imponera | Tennisbloggen
7 oktober, 2011 at 16:50

[...] det. Jag har ändå tyckt att Wozniacki är en värdig världsetta trots debatten om att hon inte vunnit någon Grand Slam. Wozniackis resultat i övriga turneringar har varit så outstanding att det har räckt. Och någon [...]

Hewitt får inte poängen han förtjänar | Tennisbloggen
21 januari, 2012 at 14:48

[...] upplägg har självklart sina för och nackdelar. I höstas tog jag till exempel upp damernas poängsystem och hur det hjälpte Wozniacki att vara nr…. Kanske är idealet mitt emellan de har två. En sak kommer jag alltid att tycka: En plats i [...]

Poängutdelningen skärs ned på damsidan | Tennisbloggen
15 januari, 2014 at 16:17

[...] Det som är tydligt är att det delas ut färre poäng och att spelare som åker ut i de tidiga omgångarna får betala. En markering att man vill göra det svårare för spelare som inte vinner stora titlar att kunna ha hög ranking. [...]

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Kalender

september 2011
m ti o to f l s
« Aug   Okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
ANNONS:
ANNONS:

Kategorier

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Senaste nytt
SILLY SEASON - SENASTE NYTT
ANNONS:
Senaste nytt
ANNONS:
Senaste nytt
MRMADHAWK
TRAVBLOGGEN
TRAV
ANNONS:
SPEL & TIPS
AGENDASÄTTARNA
PODCAST: EXPRESSEN CALCIOMANIA
PODCAST: BOORK VS NYSTRÖM
PODCAST: ALLSVENSKAN
MEST LÄST I DAG
MEST SETT I DAG
HOCKEYBLOGGAR
HANDBOLLSBLOGGEN
TENNISBLOGGEN
Sportkrönikor
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: