Opinionsbloggen

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

8 kommentarer

Marcus • 28 maj, 2012 at 17:52

Jag ser inget motsägelsefullt med att diskriminering både kan vara en stor bidragande faktor till utlandsföddas höga arbetslöshet i Sverige, samtidigt som det inte är en bidragande faktor för att förklara varför arbetslösheten är större i Sverige jämfört med Tyskland och Kanada.

Istället för att tolka rapporten som ett illvilligt försök att motbevisa eller trivialisera diskriminering, ska man kanske se den som en möjlighet att få insikter i vilka område det brister i Sverige jämfört med andra länder och därmed kanske få underlag för i sammanhanget relativt enkla åtgärder.

Svara
Ingenjören • 30 maj, 2012 at 14:08

”Istället för att tolka rapporten som ett illvilligt försök att motbevisa eller trivialisera diskriminering, ska man kanske se den som en möjlighet att få insikter i vilka område det brister i Sverige jämfört med andra länder och därmed kanske få underlag för i sammanhanget relativt enkla åtgärder.”

Ehm, när du säger i Sverige, ska det inte stå ”hos 21 personer i Sverige” vilket ju är intervjuunderlaget.

Svara
Emil Svantesson • 28 maj, 2012 at 18:29

Jag vet B-uppsatser som har haft bättre empiri, och framför allt en mera självkritisk hållning. Å andra sidan hade deras författare inte uppgift att producera ideologier.

Svara
Anonym • 28 maj, 2012 at 19:38

”Den visar däremot tydligt att tankesmedjan Timbro är beredd att släppa ifrån sig precis vilket skräp som helst, som passar dess ideologiska syften.”

Och dessa ord yttras av Expressen? Ni är precis lika goda kålsupare ni.

Svara
Anonym • 28 maj, 2012 at 21:20

Då väntar vi med spänning på ditt underlag som visar att diskrimineringen är orsaken, Johannes…

Svara
Peter Hendén • 31 maj, 2012 at 21:56

Varför skulle vi vänta på det? Johannes har bara påpekat att undersökningen inte visar något överhuvudtaget utan att den bara påstår att diskriminering är överdrivet som orsak. När man gör obestyrkta påståenden så skall man ha kritik, och kritikern har ingen plikt att motbevisa. Mycket enkelt.

Svara
Peter Hendén • 29 maj, 2012 at 21:06

Tyvärr publiceras ju massor av rapporter på pissdåligt statistiskt underlag, och tyvärr är ju den här bedrövlig. Den bevisar inte sin tes (och den motbevisar den givetvis inte heller). Men vad den bevisar är att vissa har dåligt omdöme och ger statistiska undersökningar dåligt rykte. Men det kanske är meningen – det är ju djävligt bra för propagandister att folk inte alls tror på undersökningar.

Svara
Agneta • 31 maj, 2012 at 22:15

Vadå är det verkligen någon som förväntar sig substans och intelligent från Timbro???

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: