TIDNINGEN
KRÖNIKÖRER
BLOGGARE
Magnus Nyströms blogg

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

6 kommentarer

lhffan • 2 november, 2012 at 16:38

Äntligen en journalist som lyfter ögonen norr om Dalälven och konstaterar vem som hittills är elitseriens bästa målvakt. Räddningsprocent alternativt antal insläppta per match är väl de enda objektiva måtten. Där ligger Wesslau som nämnts längre ned och tittar man på fjolårets statistik, hela säsongen, så var Rautio bättre även då.

Svara
Markman • 2 november, 2012 at 17:48

Åter igen glöms Markus Svensson bort, trots att han spelat precis lika många matcher som Lundström, men är betydligt bättre än både densamme, Wesslau och Holmqvist i både % och i GAA. Skämmes!

Svara
Råger • 2 november, 2012 at 19:47

Snälla Luleåfans, ni får väl ta med i beräkningen att Luleå är det lag som spelar mest defensivt i serien också. Självklart påverkar det och gör att Rautio alltid har hjälp av backarna, medans HV71 är seriens mest offensiva lag. Inget ont om Rautio, men man ska inte glömma bort att han har mycket mer hjälp av sina lagkamrater runt målet än seriens övriga målvakter.

Svara
Martin_F82 • 3 november, 2012 at 08:12

Då kan man ju lika gärna hävda att laget vars backuppsättning är ‘sämst’ ska anses ha den bästa målvakten. Löjligt av HV-fans vars lag har seriens överlägset dyraste trupp att gnälla för att Luleås ‘budgetlag’ är bättre på att försvara sig.

Själv håller jag på LHC som har släppt in mest mål av alla men endå har en av seriens bästa målvakter i just nu skadade Crille Engstrand.

Svara
appletspread • 3 november, 2012 at 14:03

Samtidigt går det ju att hävda att då när HV71 precis som du säger är seriens mest offensiva lag och samtidigt det bästa laget, så får målvakten väldigt lite att göra och en stor del av skotten han får på sig är när motståndarna kommer i 1vs5 lägen för att HV71 kört slut på dem och de har fått försvara ihjäl sig, vilket då leder till ett skott med frisikt från blå linjen innan den killen också åker och byter.

Svara
lhffan • 3 november, 2012 at 13:34

Jag tycker det verkar som att hypen kring Wesslaus målvaktsspel härrär sig från de som ansåg att han var årets värvning, hur man nu kunde komma fram till det med tanke på att han var 10:a i målvaktsstatistiken i ES 2011/2012. Nu måste man ju försvara det tyckandet och därför har man svårt att acceptera att verkligheten visar att det finns andra målvakter som är bättre. Det ser ju ut som att även Mårts gått i den fällan. Var det inte så att Wesslau fick ett antal chanser i Tre kronor även under fjolåret, utan att lyckas. Jämför med den chans som Johan G fick och tog. Men, det verkar som om minnet är kort. Tur att det finns statistik hos Hockeyligan.

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Kalender

november 2012
m ti o to f l s
« Okt   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Twitter – Magnus Nyström

ANNONS:
ANNONS:

Senaste kommentarerna

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Senaste nytt
ANNONS:
ANNONS:
MEST LÄST I DAG
MEST SETT I DAG
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: