Mats Larsson

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

14 kommentarer

Rickard • 7 november, 2012 at 10:14

EEhhh… har du hört talas om Bill Clinton?

Svara
Texas_Swede • 7 november, 2012 at 17:57

Jag gratulerar Obama till valsegern. Hans kampanj lyckades nästan få samma antal av African-Americans och Hispanics ut att rösta som 2008.
Detta gjorde det omöjligt för Romney att vinna även om det var nära.
Han skulle ha fått 74-75% av de vitas röst men fick bara 72%. Obama fick ca 95% av de svartas röst och ca 70% av latinos. Bush d.y. fick ca 44% av latinos 2004, dvs Kerry fick 56%. Detta gjorde skillnaden. Sedan är det en annan sak att antalet bidragstagare, dvs. fattiga ökat och medelklassens inkomster minskat under Obama men de skyller fortfarande på Bush för detta.
Kommer Obama att skylla på sig själv denna gång när ekonomin fortsätter att haverera. En sorglig dag för de fattiga och medelklassen. De fattigas antal kommer att öka och medelklassens inkomster att minska därför att jobben uteblir. Dessa grupper fattar inte detta utan har blivit bekväma i sitt beroende av Feds.

Svara
ohio-swede • 7 november, 2012 at 18:34

varför inte bara säga gratulera det hade varit jättefint av dig
men du måste gå där o klaga på inte vita att de förstörde valet o säga att de som röstade på obama inte förstår eller har förstånd, det smakar bara unket dålg förlorare
det är tid samarbeta o få Usa tillbaka på fötter vi är på god väg

Svara
Texas_Swede • 7 november, 2012 at 20:18

Bara en sanningsenlig analys, inget annat. Hoppas också att Obama kan samarbeta med representanthuset men om han gör som förra gången, my way or the highway, blir det inget samarbete den här gången heller. Obama borde lära sig av Clinton hur man gör. Fattar inte hur du kan säga vi är på god väg att få USA på fötter. de senaste 4 åren har skulden ökat med 6 biljarder (trillion) dollar, arbetslösheten är högre än när han kom till makten 47 miljoner på matkuponger osv.
Han fortsätter att skylla på Bush och dumt folk går på detta.
Dags för honom att ”Man Up” och ta sitt ansvar för ekonomin.

Svara
ohio-swede • 7 november, 2012 at 21:02

bara en sanning i dina ögon .boehner sa vi skall göra allt för att sabotera hur kan man sammarbeta när din vän säger skit som det .du för lyfta upp dina ögon och se lite framåt allt händer inte direkt, arbetslösheten är mindre nu än 4 år sen
och lille vän dina löjliga försök att kommentera min o majoriteten av Usa iq är bara löjligt

Svara
Texas_Swede • 8 november, 2012 at 01:18

En ledare ställer sig upp och tar ansvar och skyller inte på andra. Folk som fortfarande skyller på Bush för den katastrofala ekonomin är ganska okunniga/dumma eftersom de inte förstod vad Obama själv sade 2009. Arbetslösheten kommer att vara 5.2% i Nov. 2012 om ni gör som jag säger och röstar igenom stimulanspaketet. Statskulden kommer att vara halverad efter min första term men den är nu 6 biljarder (trillion) dollar högre och kommer att öka med lika mycket de kommande 4 åren. Arbetslösheten var 7.8 % i Jan 2009 och är nu 7.9% mot utlovade 5.2%. I min matteklass lärde jag mig att 7.9 är högre än 7.8. Du måste ha sovit på dessa lektioner.

Svara
ohio-swede • 8 november, 2012 at 02:19

ok var 7.8 då men du förstår inte mycket du kan din statistik men totalt okänslig för krafter som jobbar redan 2007 kunde varje människa se att de gick totalt neråt ingenting påbörjades då nu ser man att saker är på väg upp om man frångår din statstik
igen dina små försök att tro du är smart faller pladask och andra skulle mindre vetande är bara löjligt matte var mitt bästa ämne kunde även sova lite o vara bättre än dig där

Svara
Texas_Swede • 8 november, 2012 at 03:49

Håller med dig att ekonomin började gå utför 2007 efter att Pelosi och Reid tagit över kongressen i januari. Bush blev tvingad att godkänna deras budgetar för att få pengar till krigen i Irak och Afghanistan som nästan alla inklusive demokrater röstat för. Sorry, jag menade inte att vara snusförnuftig utan rolig.
Ekonomin kommer alltid tillbaka men med Obamas metod liksom FDR och Japan använde tar det mycket längre tid än om man skapar ett investerar och företagsvänligt klimat istället för att spendera skattepengar via government. Bara att titta på historien. Jämför de ovan nämnda med Hardin/Coolidge, Reagan och Bush den yngre efter 9/11. De senare tog ett par år medan de första tog ca 10 år.

Svara
ohio-swede • 8 november, 2012 at 04:41

väl under bush jr hade ohio det väldigt dåligt var uselt och det började tidigare än 2007 du kunde köpa bra hus för under 100 000 kr nu har det vänt här det byggs företag söker just nu efter skilled workers det är dem tecken jag menar .håller med det ska vara lätt för företag att investera ska inte motarbeta dem men ett tecken som inte är bra stora företag vill ha en arbets styrka som är 20% temp anställda det är inte bra ger ingen trygghet och de kommer att hålla hårt i deras pengar för de vet inte när de får gå istället om de känner trygghet o investerar deras pengar

Svara
Texas_Swede • 8 november, 2012 at 16:31

Problemet var nog mer er Governor än Bush. Efter att Kasich röstats in har det vänt.

Svara
JosephTR • 7 november, 2012 at 19:33

Dålig förlorare, dålig vinnare. Och tillsammans gråter Tea Party-fanatikerna, de radikala evangelisterna, homofoberna, kvinnohatarna, och resten av den skenheliga tanklösa obetänksamma vita högern.

Svara
Texas_Swede • 7 november, 2012 at 20:31

Gräsrotsorganisationen Tea-Party är ett sundhetstecken . Allt annat ordbajs du kommer med tycker jag inte är värt att kommentera.

Svara
California_Swede • 8 november, 2012 at 06:17

Man kan inte föra krig på lånade pengar men det är precis vad Bush Jr gjorde. Inte många jag känner här ville att USA skulle anfalla Irak när vi hade fullt upp med Afganistan redan.
FDR hit och Reagan dit – Bush Jr är den som satt oss i knipa den här gången och han fick 8 år att förstöra allt som Clinton byggt upp.
Efter semestern beslöt Republikanerna i Capitol att ta 5 veckors uppehåll till efter valet för att vara säkra på att inga av Obamas förslag skulle gå igenom. Sedan skulle Romney ta över och allt skulle bli frid och fröjd. Vem betalar deras löner, jo skattebetalarna.
Hur skjutton kan du Texas_Swede tycka att Boehmer och kompani uppför sig civiliserat när de bojkottar allt Obama gör!
Republikanerna förlorade för att de har medelålders syn på kvinnor. De är rasister. Jag höll på och kräkas av tonen på Fox News igårkväll.
De kallar ju Obama för ”lazy” vilket är OTROLIGT rasistiskt.
Ingen vettig människa kan rösta på ett parti med så många sura, gamla, snuskgubbar!!!

Svara
Texas_Swede • 8 november, 2012 at 17:10

Inte ett rätt som vanligt. 97 av 100 senatorer röstade för kriget mot Irak, dvs Bush följde konstitutionen i motsats mot Obama och Libyen där han bestämde själv utan kongressen. Du är som alla andra liberaler, kompromisser för dig är att göra som du vill eller inte alls.
Gifta kvinnor röstade på Romney medan ogifta föredrog Obama. Sålunda hade du fel där också. Du borde sluta kalla folk för rasister när du är den som kopplar ihop hudfärg med lazy. Din sista kommentar säger allt om dig så den svarar jag inte på. Fler och fler av dina polare i CA flyttar till Texas tillsammans med era företag. Här är de välkomna. Kanske skälet till att ni har 50% högre arbetslöshet än vi har.

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Om Mats Larsson

Hej!
Valkampanjen inför presidentvalet i USA är redan i full gång och här i valbloggen kan ni följa kampen. Detta blir det fjärde presidentval jag bevakar för Expressen. Alltid lika spännande. Presidentval i USA är utrikesjournalistikens OS.
Jag är USA-korrespondent sedan augusti 2010 och detta är min tredje period i USA som korrespondent för Expressen. Jag bodde här ett halvår 1997 och sedan tre år från 1998 till 2001. Jag flyttade hem en månad innan tornen föll.
Jag har varit på Expressen sedan 1987 och världen har alltid varit mitt arbetsfält. Jag har även varit korrespondent i Kina, arbetat kortare perioder i London och Moskva. Resorna har blivit många genom åren. Upplevelserna likaså.
Och varje dag finns något nytt att lära.

ANNONS:

Senaste inläggen från läsarna

ANNONS:

Kategorier

ANNONS:
ANNONS:

Kalender

november 2012
m ti o to f l s
« Okt    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Senaste nytt
SPORT
ANNONS:
NÖJE
BLOGG
Mest läst i dag
ANNONS:
ALLT OM MODE
FÖR DIG MED SURFPLATTA
PARADISE HOTEL-BLOGGEN
ANNONS:
SILLY SEASON - SENASTE NYTT
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
MEST SETT I DAG
DAGENS MAGASIN
Mest delat i dag
RESEGUIDE: PARIS
MODEBLOGGEN
ANNA HEGESTRANDS BLOGG
TV-BLOGGEN
ANNONS:
Mitt kök
KULTUR
HÄLSOLIV
SPORT
HÄLSOLIV
ALLT OM RESOR
ANNONS:
ALLT OM BILAR
EXTRA
LEVA & BO
ALLT OM RESOR
HÄLSOLIV
LEVA & BO
HÄLSOLIV
ALLT OM MODE
HÄLSOLIV
NÖJE
HÄLSOLIV
ALLT OM BILAR
ALLT OM MODE
ALLT OM RESOR
ALLT OM RESOR
Mitt kök
Mitt kök
ALLT OM BILAR
Mitt kök
ALLT OM MODE
LEVA & BO
ALLT OM MODE
ALLT OM RESOR
Mitt kök
ALLT OM BILAR
HÄLSOLIV
HÄLSOLIV
LEVA & BO
ALLT OM RESOR
HÄLSOLIV
ALLT OM MODE
HÄLSOLIV
ALLT OM BILAR
ALLT OM BILAR
Mitt kök
Mitt kök
LEVA & BO
Mitt kök
MÅNADENS LÄSARBILD
LÄSARPANELEN
LEDARKRÖNIKÖRER
Krönikor
BLOGGAR
BLOGGAR
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: