Mats Larsson

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

12 kommentarer

Charles • 10 november, 2011 at 08:25

USA har väl haft tillräckligt med självgoda, stenrika och ärkekonservativa guvernörer och presidenter in spe från Texas. Det måste ha varit Guds finger som styrde debatten

Svara
Partajsmurfen • 10 november, 2011 at 08:47

Exakt vad Ron Paul också tycker. Ron vill tex sluta lägga sig i Israel frågan, dra tillbaka trupperna direkt. Sök på honom, allt som sker nu kring ekonomin har han förutspått! Ron är en kraft som kan ena demokrater och republikaner, han är inte rabiat som Tea Party rörelsen.

Svara
Emil Rutkowski • 10 november, 2011 at 08:51

Han är extremkonservativ när det kommer både till ekonomin och till sociala frågor; enda skillnaden är att han inte är lika tydligt skvatt galen.

Svara
Partajsmurfen • 10 november, 2011 at 08:53

Konservativ inom vissa frågor, extremt liberal kring andra frågor. Att inte vara skvatt galen som de andra borde väl även vara ett bra argument för att leda världens största ekonomi : )

Svara
Emil Rutkowski • 10 november, 2011 at 09:00

I vilka frågor är han liberal(jag antar att du menar USA-liberal, för ekonomiskt liberal i dess klassiska mening är ju så gått som varje amerikansk politiker med undantag av Feingold, Kucinish och Frank typ).

Svara
Partajsmurfen • 10 november, 2011 at 08:34

Ron Paul någon? Att amerikansk media bojkottar honom har vi fattat men att även svensk media mörkar förvånar mig. Aftonbladet skriver inget men av dem har jag redan gett ut hoppet. Ron Paul står för något speciellt, han inser att USA:s roll är på hemmaplan och att de skall sluta att lägga sig i andra länders interna affärer. Han har i över 30 år sagt saker som har stämt bland annat med USA:s statsskuld.

Svara
Stefan • 10 november, 2011 at 08:38

Han har inte mörkats, men som du säkert vet om så har han ingen större procent av röstarnas förtroende.

Svara
Partajsmurfen • 10 november, 2011 at 08:45

Vad grundar du det på? Jag hävdar motsatsen då det publicerats flera undersökningar på att han kommer två och tre i olika mätningar. Ron är även den som under en enskild månad lyckades samla in flest pengar. Vet inte om man får länka här men du kan söka på Ron Paul och mätningar så får du enkelt fram att han ligger högt upp. Nu när Perry är ute ur bilden så lär han ligga bättre till. Vad grundar du ditt påstående på?

Svara
Emil Rutkowski • 10 november, 2011 at 08:43

Ron Paul är också homofob, är emot fackliga rörelser och är emot minimilön, vill förbjuda abort, vill återgå till ett guldfotssystem som är förlegat, har en skatteplan som skulle ruinera landet på bara något år, har en totalt ohållbar syn på miljön, vill gå *ur* FN, vill häva lagar som förbjuder skjutvapen i skolor, vill ta bort de federala kunskaps- och utbildningskraven för lärare och till sist så har han den sjuka synen att USA är grundat på kristna ideal trots att t.ex. Jefferson själv sade motsatsen enormt tydligt.

Ron Paul är en galning och borde aldrig vara i närheten av presidentposten. Han har principer, ja, men det är helt sjuka principer.

Svara
Partajsmurfen • 10 november, 2011 at 08:52

Detta du skriver är precis vad media trycker fram. Ron vill använda konstitutionen till skillnad ifrån de andra alternativen. Har en skatteplan som skulle ruinera landet….tvärtom…… Han är inte totalt emot abort, han inser själv att det är en komplicerad fråga. En journalist frågade vad de skulle göra med Iran nu när deras kärnvapen program kanske skulle vara klart. Han sa – Vi måste föra en dialog med dem, vi har flera länder som inte delar vår syn på värderingar som har kärnvapen. Varje bomb vi fäller får vi 10 nya fiender, det är dax att föra dialog och sluta bomba. När skall trupperna hem frågade en journalist. Han svarade så snart våra skepp når fram. Ron är annorlunda och de som brukar att hata USA borde tänka om. Ron kan vinna!

Svara
Emil Rutkowski • 10 november, 2011 at 08:57

”Har en skatteplan som skulle ruinera landet….tvärtom……” En ”flat-tax” som han förespråkar har visat sig om och om igen vara en helt omöjlig idé när det kommer till nationalekonomi. De enda som gynnas av plattskatt är de allra rikaste, de som Paul brukar ge sitt stöd medans de fattiga kan svälta.

”Han är inte totalt emot abort, han inser själv att det är en komplicerad fråga.” Han har sagt att ett av hans mål är att häva Roe vs. Wade, han är helt emot abort och att säga något annat är en ren och skär lögn.

Paul är endast annorlunda när det kommer till utrikespolitiken(som även den är sjuk men på andra sätt) men när det kommer till inrikespolitiken så har han samma reaktionära ideal och biljonärsrövslickande principer som resten av de republikanska kandidaterna. Republikanerna är ett parti som håller på att självdö, förhoppningsvis så följer Pauls politiska karriär med partiet i graven.

Svara
Zorroman • 10 november, 2011 at 12:09

Ron Paul är väldigt hyllad av en del MEN när det kommer till faktiska väljare saknar han det breda stöd som gör att han kan nå presidentposten. Att han i en hel politisk kampanj med alla möjliga frågor skulle kunna utmana Obamas presidentskap är osannolikt och därför söker Republikanerna en mitten —> högerkonservativ kandidat. Det gör att kampen borde stå mellan Romney och Perry och här har ju Perry nu snart grävt sin egen grav.

Ron Paul har helt enkelt inte överlag de politiska positioner som kan göra sig gällande nationellt och än mindre internationellt även om han har ”rätt” i visa delfrågor.

Om man ser till amerikanska primärval ww2 och framåt har det ofta varit long- shots som Ron Paul som snurrat runt i början av kampanjerna för att sedan bli en skara på ca 3 pers som gjort upp om det på partikonventet. Detta gäller såväl demokrater som republikanernas primärval. Eller så har det redan från början utkristaliserat sig ett par tunga namn som sedan duellerat hela vägen in på mållinjen (Nixon, Reagan, Bush Sr., Nelson Rockefeller) och då har man helt saknat long- shots som inte haft en chans ens i primärvalen.

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Om Mats Larsson

Hej!
Valkampanjen inför presidentvalet i USA är redan i full gång och här i valbloggen kan ni följa kampen. Detta blir det fjärde presidentval jag bevakar för Expressen. Alltid lika spännande. Presidentval i USA är utrikesjournalistikens OS.
Jag är USA-korrespondent sedan augusti 2010 och detta är min tredje period i USA som korrespondent för Expressen. Jag bodde här ett halvår 1997 och sedan tre år från 1998 till 2001. Jag flyttade hem en månad innan tornen föll.
Jag har varit på Expressen sedan 1987 och världen har alltid varit mitt arbetsfält. Jag har även varit korrespondent i Kina, arbetat kortare perioder i London och Moskva. Resorna har blivit många genom åren. Upplevelserna likaså.
Och varje dag finns något nytt att lära.

ANNONS:

Senaste inläggen från läsarna

ANNONS:

Kategorier

ANNONS:
ANNONS:

Kalender

november 2011
m ti o to f l s
    Dec »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Senaste nytt
SPORT
ANNONS:
NÖJE
BLOGG
Mest läst i dag
ANNONS:
SPORT
FÖR DIG MED SURFPLATTA
SILLY SEASON - SENASTE NYTT
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
MEST SETT I DAG
DAGENS MAGASIN
Mest delat i dag
RESEGUIDE: PARIS
MODEBLOGGEN
ANNA HEGESTRANDS BLOGG
TV-BLOGGEN
ANNONS:
Mitt kök
ALLT OM MODE
ALLT OM RESOR
Mitt kök
NÖJE
ALLT OM BILAR
ANNONS:
ALLT OM MODE
HUSDJUR
ALLT OM MODE
Mitt kök
HÄLSOLIV
Mitt kök
Mitt kök
LEVA & BO
Mitt kök
ALLT OM BILAR
Mitt kök
LEVA & BO
ALLT OM RESOR
LEVA & BO
NÖJE
LEVA & BO
ALLT OM BILAR
ALLT OM MODE
HÄLSOLIV
ALLT OM MODE
ALLT OM BILAR
ALLT OM MODE
LEVA & BO
Mitt kök
HÄLSOLIV
NÖJE
ALLT OM BILAR
LEVA & BO
ALLT OM MODE
HÄLSOLIV
ALLT OM RESOR
Mitt kök
ALLT OM RESOR
ALLT OM BILAR
NÖJE
LEVA & BO
NÖJE
ALLT OM RESOR
Mitt kök
HÄLSOLIV
Mitt kök
ALLT OM MODE
ALLT OM RESOR
ALLT OM BILAR
ALLT OM MODE
ALLT OM BILAR
mitt kök
LEVA & BO
HÄLSOLIV
ALLT OM MODE
NÖJE
ALLT OM MODE
LEVA & BO
NYHETER
ALLT OM BILAR
LEVA & BO
ALLT OM MODE
LEVA & BO
ALLT OM MODE
ALLT OM BILAR
Mitt kök
ALLT OM MODE
LEVA & BO
ALLT OM RESOR
ALLT OM MODE
TV
TÄVLING
MÅNADENS LÄSARBILD
LÄSARPANELEN
LEDARKRÖNIKÖRER
Krönikor
BLOGGAR
BLOGGAR
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: