Lotta Gröning

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

7 kommentarer

Anonym • 22 februari, 2012 at 08:32

Det kan faktiskt inte uppröra mig att Greklands självbestämmande är satt under förmyndare. Ett land som redan vid inträdet i EU ljög och fabricerade siffror och som sedan fortsatt fram tills dess att korthuset rasade.

Visst är det tragiskt för den grekiska befolkningen som ska behöva genomgå ett stålbad av olympiska mått men de har också deltagit i cirkusen. Om man inte inser att ett land där en minoritet av befolkningen överhuvudtaget betalar skatt och där man pensionerar sig långt före 60-årsåldern inte ska få stora problem med ekonomin så blundar man med båda ögonen.

Om Grekland nu visar att de kan hålla sina löften även efter valet i april så finns det väl hopp att de kan gå mot ljusare tider framöver. Men tyvärr så misstänker jag att valet kommer att innebära ett utträde ur EU och statskonkurs, så det gäller att inte pumpa in mer pengar än nödvändigt.

Island har haft några hårda år efter bankkraschen men är nu på väg tillbaka igen. Argentina hade stora inflationsproblem på 90-talet som bidrog till att landet nästan gick i konkurs men klarade sig.

Beträffande löner till läkare, lärare och annan statlig personal, Lotta, så har dessa grupper under många, många år ”tagit förskott på lönen”. Vi får väl hoppas att de sparat en del. Annars får de väl hanka sig fram som andra fattiga gör fram tills landet betalt av på sina skulder.

Svara
Werner Gustafsson • 22 februari, 2012 at 09:58

För att komma på fötter igen måste de grekiska värderingarna gällande nepotism, skattefusk och korruption förändras radikalt. En sådan förändring kan bara komma genom insikt om att detta är nödvändigt för att klara sig vidare och måste därför växa fram inifrån. Man skall inte ha några utomstående att skylla på,. Alltså låt Grekland gå i konkurs, lämna euron och kanske också EU för att i demokratisk ordning ta ansvaret för sitt land och dess ekonomi. Men värderingsförändringar tar tid – kanske 10-20 år.
Dagens paketlösning skapar inte förutsättningar för den inre förnyelse som krävs utan konkursen kommer – kanske redan i vår.

Svara
Blaklocka • 22 februari, 2012 at 12:08

Jo, men där ser man ju att EU är diktatoriskt och ingen egentlig demokrati av det som lotta skriver att dömma. Redan Alexander den stores far Filip II kuvade ju civilisationens första demokrati (Athen)för ett Hellenistiskt(Grekiskt) storrike. Ett demokratiskt nationalistiskt litet land har idag en större chans att klara sig gentemot större fusioner likt EU.Titta på Norge som klarar sig alldeles utmärkt och det gör väl även Schweiz tex….eller ?

Risken är också att vissa bara får betala för andra som sverige tex som ger ca 30 miljarder årligen till EU men endast får tillbaka ca 10-15 miljarder :-(

Svara
Anonym • 22 februari, 2012 at 12:09

EU är en lekstuga för de stora pojkarna som Fredde och Borg att leka i som ni måste börja inse förmodar jag? Nu är Grekland lagt under fölrmyndarskap och sen kommer alla eu länder i tur och ordning att sättas under samma förmyndarskap. Även Sverige för syftet är att sänka lönerna och pensionerna så ni vet vad som kommer och hända. Och sånt hejar ni på när ni blir lurad så mycket ni hinner!

Svara
Anonym • 22 februari, 2012 at 13:19

Omvärldens länder är beredda att ställa upp med 1300 miljarder euro som hjälp till Grekland – och grekerna är förbannade på att man då vill ha vissa kriterier uppfyllda?!!!
HUR korkade kan man vara???

Svara
Anonym • 22 februari, 2012 at 13:35

Ska man vara medlem i en organisation så får man ju underkasta sig de regler som organisationen har eller de krav som den ställer. Annars ska man ha den självklara insikten att kliva ur organisationen.
Visst kan man ifrågasättta EU i mycket, men det grekiska debaclet visar på demokratins svagheter. (I detta fall den Grekiska). Där har ju politikerna i förhoppning om att få behålla makten och tilltala väljarna lovat och lovat. På så sätt satt har politikerna satt landet i ekonomisk fara utan att bry sig. Nu, efteråt, har man fräckheten att påstå att det beror på någon annans fel (i detta fall EU:s). Men surprise, surprise! Som ett brev på Posten slog skuldfällan igen. Det borde finnas möjligheter att åtala politikernas bedrägerier och maktbegär.
Men… om jag ska tro någonting, utan att göra anspråk på att begripa, så kan Grekland komma i ett fördelaktigt konkurrensläge i en snar framtid eftersom lönerna blir så låga att t ex turistnäringen blir mycket konkurrenskraftig internationellt. Men visst är det förfärligt att medborgarna ska slava för att täcka bankvärldens tillkortakommande och de egna politikernas maktbegär och så (i andra rundan) t o m bli lurade att tro att det är EU:s eller t o m tyskarnas fel.
Island och t ex Lettland har klarat av, eller är på väg att klara av, finanskrisens omställningar. Fast de har nog inte den, åtminstone vad en utomstånde betraktare kan tycka, sjuka samhällsstruktur som Grekland har.

Svara
Anonym • 22 februari, 2012 at 14:44

Det där du skriver om turismen……

Tror du att en nation som Tyskland med drygt 80 miljoner invånare och det land som i särklass har flest antal turister runt Medelhavet kommer att vara roade av att åka till Grekland på semester? Efter att bli kallade för både det ena och andra av grekerna?

De tyskar som idag är 30-40 år är födda på 70- och 80-talet. De är knappast roade av grekernas svinaktigheter mot Tyskland och jag är säker på att de helt kommer att avstå från att åka till Grekland under de närmaste 5-10 åren. Frågan är om resten av Europa kan kompensera för det bortfallet.

Personligen tycker jag att vi ska stödja Italien, Spanien och Portugal i stället. De försöker i alla fall att göra rätt för sig och de har också en risig ekonomi så om vi vill skynda på raset i Europa ska vi naturligtvis åka till Grekland och lämna de andra i sticket. Men som jag förstår kommer det att påverka oss andra européer mycket, mycket mer än Greklands eventuella konkurs.

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Kategorier

Senaste nytt
NÖJE
ANNONS:
SPORT
BLOGG
Mest läst i dag
ANNONS:
NÖJE
FÖR DIG MED SURFPLATTA
SILLY SEASON - SENASTE NYTT
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
MEST SETT I DAG
DAGENS MAGASIN
Mest delat i dag
RESEGUIDE: PARIS
MODEBLOGGEN
ANNA HEGESTRANDS BLOGG
TV-BLOGGEN
SPORT
ANNONS:
ALLT OM BILAR
HÄLSOLIV
ALLT OM MODE
LEVA & BO
NÖJE
HÄLSOLIV
ANNONS:
Mitt kök
ALLT OM MODE
ALLT OM RESOR
Mitt kök
ALLT OM BILAR
ALLT OM MODE
HUSDJUR
ALLT OM MODE
Mitt kök
HÄLSOLIV
Mitt kök
Mitt kök
LEVA & BO
Mitt kök
ALLT OM BILAR
Mitt kök
LEVA & BO
ALLT OM RESOR
LEVA & BO
NÖJE
LEVA & BO
ALLT OM MODE
HÄLSOLIV
ALLT OM MODE
ALLT OM BILAR
ALLT OM MODE
LEVA & BO
Mitt kök
HÄLSOLIV
ALLT OM BILAR
LEVA & BO
ALLT OM MODE
HÄLSOLIV
ALLT OM RESOR
Mitt kök
ALLT OM RESOR
ALLT OM BILAR
NÖJE
LEVA & BO
NÖJE
ALLT OM RESOR
Mitt kök
HÄLSOLIV
Mitt kök
ALLT OM MODE
ALLT OM RESOR
ALLT OM BILAR
ALLT OM MODE
ALLT OM BILAR
mitt kök
LEVA & BO
HÄLSOLIV
ALLT OM MODE
NÖJE
ALLT OM MODE
LEVA & BO
NYHETER
ALLT OM BILAR
LEVA & BO
ALLT OM MODE
LEVA & BO
ALLT OM MODE
ALLT OM BILAR
Mitt kök
ALLT OM MODE
LEVA & BO
ALLT OM RESOR
ALLT OM MODE
TV
TÄVLING
MÅNADENS LÄSARBILD
LÄSARPANELEN
LEDARKRÖNIKÖRER
Krönikor
BLOGGAR
BLOGGAR
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: