Kvalitetsbloggen – Expressens kvalitetsredaktör

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

5 kommentarer

Sanningskommision • 20 oktober, 2012 at 06:24

Kommer Mikael Svantesson att domas lika ”haart” som Palestiniern som mordade 78-ariga Inger i Landskrona? Doms han till 18 manaders fangelse tro? Eller behandlas mordare olika aven vad betraffar etniciteten? Jag tycker for ovrigt att de lojligt laaga straffen i Sverige ar ett haan mot brottsoffren.

Svara
Charles_SE • 20 oktober, 2012 at 12:00

Så kan man naturligtvis svara i ett enskilt fall. Men det vore intressant om ni kunde gå igenom er bevakning när det gäller män som dödar kvinnor vs kvinnor som dödar män. Min känsla är att när det är kvinnor som är offer så slås det upp stort men när män är offer blir det en liten notis och ingen uppföljning. Nu är just detta fall som blivit en följetong, ett undantag. Jag hoppas jag kan bli motbevisad. För övrigt tycker jag att Expressen fokuserar för mycket på våldsbrott. Det har inget allmänintresse. Ni gottar er i folks olycka.

Svara
Fru_Svensson • 21 oktober, 2012 at 21:48

Det vore också intressant att få veta varöfr dråpsmän/-kvinnor med svenska namn så gott som alltid får namn och bild i tidningen, medan de med utländska namn oftast får förbli anonyma, och (vit)pixlas….

Svara
Bo Grahn • 31 oktober, 2012 at 11:58

Mikael Svantesson: Märkligt att ni hänger ut honom innan rättegång har skett. Att han erkänt har ju ingen betydelse i sig. Det är domstolen som skall avgöra skulden. Jag tycker det finns fog för att påstå att denna persons identitet lades ut i er tidning enbart på hans etnicitets skull. Som en motvikt till de främlingsfientliga. Ni har ett antal dolda agendor helt enkelt. En sorts PK medielogik.

Svara
Abbey_of_Thelema • 14 november, 2012 at 21:57

”Vi avgör från fall till fall när en person ska namnges.”
Ja, vi vet ju alla vilka Kriterierna brukar vara..

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Senaste kommentarerna

ANNONS:
Senaste nytt
ANNONS:
NÖJE
BLOGG
Mest läst i dag
ANNONS:
Mitt kök
FÖR DIG MED SURFPLATTA
SILLY SEASON - SENASTE NYTT
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
MEST SETT I DAG
DAGENS MAGASIN
Mest delat i dag
RESEGUIDE: PARIS
MODEBLOGGEN
ANNA HEGESTRANDS BLOGG
TV-BLOGGEN
ALLT OM MODE
ANNONS:
SPORT
LEVA & BO
NÖJE
ALLT OM RESOR
ALLT OM BILAR
ALLT OM MODE
ANNONS:
Mitt kök
ALLT OM BILAR
EXTRA
mitt kök
LEVA & BO
NÖJE
HÄLSOLIV
Mitt kök
ALLT OM MODE
NÖJE
ALLT OM MODE
Mitt kök
LEVA & BO
NYHETER
ALLT OM BILAR
LEVA & BO
ALLT OM MODE
LEVA & BO
Mitt kök
ALLT OM MODE
ALLT OM BILAR
Mitt kök
ALLT OM MODE
HÄLSOLIV
LEVA & BO
Mitt kök
NÖJE
ALLT OM RESOR
ALLT OM MODE
TV
TÄVLING
MÅNADENS LÄSARBILD
LÄSARPANELEN
LEDARKRÖNIKÖRER
Krönikor
BLOGGAR
BLOGGAR
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: