TIDNINGEN
KRÖNIKÖRER
BLOGGARE
Daniel Kristoffersson

Kommentera

Logga in för att kommentera.

Saknar du ett login? Registrera dig här.

21 kommentarer

Pareenaaa • 12 juni, 2012 at 03:44

”Vinst mot England och det är glada miner igen, som Lustig sa.”
Ja, nog är han lustig den mannen, hoppas vi sett nog av honom för i år! Åtminstone på en fotbollsplan!

Svara
Hamilcax • 12 juni, 2012 at 06:51

Kom igen Kristoffersson, lite mer kritisk mot de svenska spelarna och det icke-existerande svenska spelet kan du allt vara.
Zlatan ”kanske borde ha fått bort bollen”??? Det är ju ett otroligt dåligt försvars/markeringsarbete. Skriv som det är!

Svara
Dimitris • 12 juni, 2012 at 07:26

tranare, Hamren forlurade match, man behover inte vara expert, for att se hur daligt, stallde upp laget, Hamren maste avga?

Svara
Azad • 12 juni, 2012 at 08:17

ett mål per match räcker inte mot Ems sämsta lag så klaga inte på backarna det var fell på anfallet. Rosenberg gorde ingen nytta.

Svara
Henric40 • 12 juni, 2012 at 08:52

Jag har skrivit under flera år att Sverige aldrig kommer att göra några större insatser så länge Zlatan är lagkapten..eller är drivande i ett svenskt landslag. Resultaten är slående när det gäller vad Sverige presterar utan honom…jämfört när han är med.
Zlatan gör sina lagkamrater sämre..inte bättre. Detta bevisas gång på gång. De känner sig inte trygga ute på plan. De hämmas.
På denna nivå måste alla känna sig trygga i sina roller, för den där sista tiondelens tvekande gör skillnaden på den här nivån.

När Rosenberg springer sig fri..så kollar Sebastian Larsson var han har Zlatan.
Hade Elmander ersatt Zlatan i samma situation..så hade Seb sett Rosenberg och passat honom.

När spelare från start vet att dreas prestationer inte värderas rättvist från media..att de inte får cred för sina insatser..att de får agera statister..då går man medvetet ner sig i sina prestationer. Varje idrottsstjärna kämpar för att få uppmärksamhet..få agera hjälte. Det är en mycket stor del i allt vad idrottande handlar om.

Det är därför Sverige gör en så bra insats när inte Zlatan är med. Mot Holland så var många spelare hjältar.. de fick känna att de var hjältar..de fick cred för sina insatser. Vi pratar inte om en spelare..utan om flera spelare..Elmander,Toivonen, Larsson,Källström.. Det är detta som är grogrunden för att nå resultat..Att flera spelare bidrar tillsammans för att nå resultat. Detta kan leda hur långt som helst. 1994 ledde det till VM-brons.
Då var Tomas Brolin den store dirigenten..som fick med sig Dahlin, Andersson, Schwartz,Ravelli, Thern mfl..

Zlatan skall vara som Brolin var för 20 år sedan men likheterna stannar där..Det vi nu ser kommer aldrig att leda till något. Hamrèns uppgift är att forma ett lag, ha en lagkapten som gör sina medspelare bättre. Detta kommer aldrig att ske så länge det ser ut som det gör nu. Sverige kommer aldrig att ha en sådan tur i nästa kvalspel som de haft inför detta slutspel.

Vill bara redovisa de grundläggande ingredienserna för att ett LAG skall fungera. Både Danmark och Grekland har visat att det inte krävs några speciella spelare(läs fixstjärnor) som skall finnas i ett lag. Det viktigaste är att man funkar som ett lag..Det är bara Maradona som kan göra något utöver det vanliga.

Sverige hade 0-0 efter1:a halvlek. Resultatet räknas. Att sedan spelet inte var tilldragande är en annan sak. I 2:a såg man sen att man var på väg in i matchen. Mellberg missade vid markeringen (vilket han inte skulle gjort för 5 år sedan). Jag skrev att Mellbergs ålder kan komma vara ett problem i detta slutspel..
Att sedan Andrej får smyga sig in i straffområdet säger att allt inte riktigt är som det skall i detta landslag.
Att tro att Elmander skulle göra skillnad efter att ha haft en spricka i foten ..är bara naivt. Elmander kommer att vara försiktig i sitt spel, vilket gör att man inte kommer att få ut så mycket av honom i detta slutspel. Det är bara ett under att se honom på plan igår. Rosenberg gör en OK insats efter flera års bortvaro.
Elms 2:a halvlek var helt OK. Han spel behövs, Hans precisa crossbollar, hans instick,hans finurliga spel behövs för att man skall lucrkra upp vilke t försvar man än pratar om. Det blir inte bättre än det vi såg i 2:a halvlek. Detta laget får inte ut allt..och det beror på det jag beskrivit i början.

Mvh

Svara
Sarcosian • 12 juni, 2012 at 12:29

Faktiskt en av de mest korkade analyser jag sett. Att andra spelare inte ens är i närheten av sin högsta nivå har knappast något att göra med att Z är med. Att dra paraleller till Hollandsmatchen går inte, varje match är unik och i just Hollandsmatchen hade de inget att spela för medan vi var tvungen att vinna! Hoppas du känner igen åtminstånde det på fredag när vi möter England!

Att vi ska utelämna vår överlägset bästa spelare för att de andra har för stor respekt! är ju bara oerhört korkat. Att referera till Danmark och Grekland, ja inte faaaaan hade något av de lagen tackat nej till stornäsan i sina lag. Tror du det är du dummare än korkad! Grundläggande ingridienserna för ett lag är att de bästa på sin possition spelar och att de ska göra sitt jobb. Få som klarade av det igår dock var Z en av de som gjorde sitt jobb! Elm som du lyckas hylla var nästan sämst på plan tillsammans med Lustig. Till Lustigs försvar är att han är matchotränad, Elm var nog bara ödmjuk!

Härligt att du uppmärksammat Mellbergs ålder, kul för dig att ha hittat något rätt. Dock vet jag inte om du har rätt då du inte skriver hur gammal han är. Här är ålder inte en faktor i sig utan frågan är vem som skulle spelat och då löst det bättre? För fakta är att han är vår bäste mittback. Kanske inte tillräckligt bra i sin meddelnivå som var det han nådde igår.

Återigen, att utelämna vår överlägset bästa spelare för att andra då inte når sin nivå handlar mer om att se till att de då ska göra det. inte sänka lagets högstanivå genom att ersätta Z med ?Toivonen? som rimligtvis gjort sin sista match i detta EM? Sverige har en mycket hög högstanivå och allra högst med Stre Z på planen, dock är vårt problem att vi, som igår, också har en väldigt låg lägstanivå. Spelare som itne är vana denna typ av match och inte är just det Z är, mästare, klarar inte av att ta för sig och då viker hela laget ner sig. Z, Elmander och Mellberg är mästare! På fredag hoppas jag allt vad jag orkar att vi kör över regnön, med den trion som vägvisare, som vi gjorde för tusen år sedan!

/sarc

Svara
Henric40 • 12 juni, 2012 at 12:58

Sarcosian

Sverige -Spanien kval 2007. (2-0 Utan Zlatan)

Danmark-Sverige, kval 2007, 0-3 (Utan Zlatan, stod 3-3 och straff för Sverige när en full dansk förstörde matchen)

Portugal- Sverige 0-0 kvalspel 2010 (Utan Zlatan)
Moldavien- Sverige 1-4 (Utan Zlatan, vill bara ta med detta då matchen är relativt svår men ffa att Sverige är det lag som gjort mest mål mot ett moldaviskt landslag på deras hemmaplan)

Sverige Holland, kval 2012, 3-2 (Utan Zlatan)

Vad det i slutänden alltid handlar om är att addera ALLA 11 spelares prestationer för att få ett slutresultat..inte som vissa tro addera en spelares insats. Nu är det så att Zlatans prestation i landslaget inte varit högkvalitativ genom åren. Det är inte många ggr han har nått upp sin maxprestation.

Det är därför lagets adderade prestationer oftast blir sämre när Zlatan är med jämfört när han inte är med.

Michael Laudrup ( Danmarks, i konkurrens med Schemichel, bästa spelare genom tiderna) var inte med i EM 1992. Det hade knappast gått bättre om han varit med..

Säger hur viktigt det är att kunna forma ett lag, vilket inte alltid behöver betyda att de bästa spelarna är med.

Svara
Sarcosian • 12 juni, 2012 at 16:13

Så utifrån din egen hemmaknopade statistik så drar du slutsatsen att om Z hade varit med i de matcher du räknar upp så hade Sverige förlorat?

Blir så trött på dessa kommentarer, nä vi tar bort vår bästa spelare för att ödmjuka killar som Elm inte klarar av att nå upp till sin fulla prestation då!?!

Att Z spelat många matcher i landslaget och inte fått ut sin kapacitet beror till största delen på att 1. han har varit skada eller väldigt sliten. Frågan då är om han skulle varit med? 2. att hans omgivning i landslaget varit klart sämre än den i klubblaget varför hans spelstil inte kommit till sin rätt. vilket leder till frågan om Lagerbäck på sin tid ens fattade hur Zlatan bäst ska användas? Uppenbarligen har Hamrén förstått för nu ser vi klart hur grymt bra han är även i landslaget.

Om du inte såg att Z var klart bästa svensk igår är du helt blind. Att övriga inte klarar av pressen är knappast hans fel och huruvida de klarat av det utan den enda som uppenbarligen gör det går faktiskt bara att spekulera om. Min uppfattning är dock att om någon hanterar pressen bättre än andra så är den personen ett föredöme att ta efter och ska därför ges en framträdande roll ex. lagkapten. Om Z:s andra egenskaper gör honom till en komplett kapten går att diskutera.

Dina slutsatser utifrån din statistikinsamling är på sån låg hobbynivå att det är pinsamt att jag ens kommenterar. Att tro laget Sverige blir bättre utan en heltänd Z i kanonform är så urbota dumt, Zlatanhatare finns överallt och alla har rätt till en åsikt men den ska kunna motiveras och du har uppenbarligen letat efter en motivering som är så dum så att du faktiskt inte ens kan tror på den själv. Ogilla Z är en rättighet men peka inte ut honom som nå¨n sort syndabock med det underlag som du tagit fram för det håller inte ens på dagisnivå!

/Sarc

Svara
Henric40 • 12 juni, 2012 at 17:01

Sarcosian
Det går inte att skylla på omgivning osv. Fakta säger att Sverige har vunnit mot världsmästarna Spanien samt mot vicevärldsmästarna Holland utan Zlatan.
Fakta säger också att vi inte vunnit mot något så stort lag med Zlatan i laget. Således är sannolikheten minimal att vi vunnit med Zlatan i laget mot dessa lag.

Således är den totala maxprestationen för ett svenskt landslag klart högre om vi spelar utan Zlatan.

Däremot har Zlatan den individuellt högsta maxkapaciteten i det svenska laget. Men detta gäller främst klubblag. Ibland har vi fått se det även i landslaget..men då oftast mot sämre motstånd.

Han tar för så stort utrymme i laget både på och utanför laget som begränsar det totala maxprestationen för laget. Det är detta som är det grundläggande felet i laget.

Sedan kan man inte skylla på Zlatan för första målet. Däremot skulle Zlatan kollat runt omkring sig på det andra målet då Andrej var i hans revir. Lustig skulle annars varit back-up. Det otroliga var att båda gjorde misstag ..samtidigt!

Mvh

Svara
snabel K • 12 juni, 2012 at 08:58

Och Rosenberg var för dålig för att ens betysättas..

Svara
Henric40 • 12 juni, 2012 at 09:11

Andrej S gör 2 mål, Zlatan gör 1 mål. Skall man vara skillnaden måste man göra det lite bättre än alla andra.

Vad kan Zlatan mer begära än att få en kanonboll av Rasmus Elm..han har bara att placera nicken i bortre gaveln. Han har ingen uppvakning, han har all tid i världen men nickar i utsidan av stolpen. En målskytt missar aldrig ett sådant läge.

Andrej har 3 chanser..gör mål på 2..kallas effektivitet..kallas målskytt i absolut världsklass..

Svara
Cbhansen • 12 juni, 2012 at 10:11

Zlatan er en fantastisk fodboldspiller, og naturligvis skal han være på holdet. Super mål. Uheldigt at Ukraine udlignede så hurtigt, for organistionen var begyndt at se bedre ud. Men der er et par spillere, som bare er for dårlige og langsomme i opfattelsen, og så ud til ikke at føle sig hjemme på banen. Lüstig burde ikke kunne få plads på et svensk landshold. Held og lykke i de næste kampe.

Svara
Cbhansen • 12 juni, 2012 at 10:15

Og så ville jeg gerne have set Elmander på banen – elsker hans drive, og hans måde at hjælpe holdet defensivt. Er han plaget af skader?

Svara
Anonym • 12 juni, 2012 at 10:20

Bra analys, Henric40.
Bänka Zlatan så blir laget bättre. Han verkar som en hämsko på sina medspelare. Vi har ingen som helst chans att gå vidare med Milan-stjärnan i laget. Så låt honom stå över nästa match. Tyvärr lär inte det hända. Hamrén vågar inte.

Svara
Cbhansen • 12 juni, 2012 at 10:58

Elm och andra var livrädda för att ta emot bollen. Så ut med Lustig, Rosenberg och eventuellt en ny plats att Elm. Elmander borde vara på laget om Sverige skulle ha en chans, och jag förstår inte varför han inte fanns på planen igår, vilket var kampen som skulle vinnas

Svara
Anonym • 12 juni, 2012 at 11:34

Så har då Kristofferssson satt betyg på de svenska spelarna, vad säjer man?
Grankvist 3 otroligt, är det bästisen, man undrar, Kim Källström 2 lika underligt denne Kim hade inte många rätt under matchen, bortsett från passningen vid målet. Sen har vi en 1 på Anders Svensson, som när han kom in skapade lite stabilitet i det svenska laget och dessutom bröt ett antal gånger sökte boll och slog inte bort ett pass, var riktigt bra tillsammans med Chippen som gjorde ett helgjutet intryck när han kom in. Man kan ana att Kristoffersson har en favorit på mittfältet vid namn Kim och Anders får inte godkänt ovsett insats. Fakta är ju det att Kim sällan har gjort något större väsen av sig mot bättre motstånd utan famgångarna i landslaget kommit mot mer sk. b-nationer, där snabbhet och smidighet inte krävs i den utsräckning som i större sammanhang. För tyvärr är Kim både klumpig och långsam.

Svara
Anonym • 12 juni, 2012 at 11:43

Såg att Elmander fick en 2 av Kristoffersson, skulle vara kul att höra den motivationen, dels kom han in så sent i matchen att han aldrig fick chansen att göra sig själv rättvisa och dessutom det han gjorde var väl knappast värt
att nämna vid namn, börjar undra om Kristoffersson är en inbiten Djurgårdsfan, finns mycket som tyder på det, godkänd och mer till bara du har spelat i Dif. Objektivitet sökes

Svara
Erik • 12 juni, 2012 at 11:56

1 i betyg till Anders Svensson var väldigt snålt. Han styrde upp mittfältet på sin korta tid mer än vad Elm var i närheten av, givetvis var matchbilden inte densamma i slutet på matchen men ändå. Ut med Elm in med Svensson.

Svara
Anonym • 12 juni, 2012 at 13:38

Etta på Svensson var snålt. 1+ i så fall. 2+ på Isaksson. Larsson borde fått en tvåa eller åtminstone 1+. Rosenberg sprang, jobbade och oroade så gott han kunde i hans och Zlatans ensamhet på den sista tredjedelen i första halvlek så iaf 1+ på honom. Granen 2.Elmander ska ha 1+, inte 2. Tvåa på Källström förstår jag inte. Han har gjort fyra mästerskap (exklusive detta!) och man kan begära mycket, mycket mer! Assisten ska han kunna slå alla dagar i veckan. Är det Djurgårdssupportern i DK som kryper fram, månne?

Svara
Anonym • 12 juni, 2012 at 15:12

Otroligt att ‘nationella’ lyckas förpesta alla kommentarsfält. Zlatan är vår överlägset bästa spelare, han var en av få som förtjänar godkänt i matchen mot Ukraina. Det var inte han som missade mot Schevtjenko vid 1-2 målet då ‘Scheva’ inte är Zlatans spelare att markera vid fasta situationer. Lustigs insats var däremot pinsamt, han hade en uppgift nämligen att täcka stolpen och det gjorde han inte.

Men visst, vi bänkar Zlatan så får vi se hur det går … Jag minns Sverige i EM2000 när vi bara ställde upp med ‘rejäla vikingar’ och utan stjärnor … det blev den spelmässigt sämsta turneringen ett svenskt landslag någon presterat.

Svara
pizzor9 • 12 juni, 2012 at 16:23

Martin : Även om Lustig inte stod exakt vid stolpen så gick ändå inte bollen in vid stolpen men däremot så lyckades Schevtjenko runda vår så store Zlatan och nicka in bollen mitt framför näsan på honom. Enligt mig så gjorde Zlatan det största felet som inte var med utan stod och sov….

Svara

 

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Kalender

juni 2012
m ti o to f l s
« Maj   Jul »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Twitter – Daniel Kristoffersson

ANNONS:
ANNONS:

Skriver om:

Kategorier

Senaste kommentarerna

ANNONS:
ANNONS:

Länka och gilla:

ANNONS:
ANNONS:
Senaste nytt
SILLY SEASON - SENASTE NYTT
ANNONS:
Tabelltipset
ANNONS:
KICK AND RUSH
AGENDASÄTTARNA
PÅDDEN MED OLSSON & EKWALL
MEST LÄST I DAG
Blogg
KRÖNIKÖRER
MEST SETT I DAG
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: